13. toukokuuta 2010

Moskeija-visiitti


Lauantaina oltiin kaverin kanssa tutustumassa Aberdeenin moskeijaan. Jo viikkoa aiemmin kadulla mun käteen annettiin tollanen mainoslappunen moskeijan ”avoimista ovista” –johon kuului ilmainen ruoka. Tilaisuutta ei siis voinut jättää väliin. Joka päivä kuljen Aberdeenin moskeijan ohi yliopistolle mennessä ja kotiin palatessa. Olen jo pitkään mielenkiinnolla tähyillyt, miltä moskeija mahtaa sisältä näyttää.

Omat mielikuvat moskeijoista liittyy ennemminkin niihin prameihin Lähi-idän moskeijoihin, joissa olen päässyt käymään matkustellessa. Tai näihin..

Tässä moskeija Mostarissa, Bosniassa. Kuva kesältä 2008
 

Tässä moskeija Sarajevossa, Bosniassa. 


Tässä vähän prameempi moskeija Istanbulissa, Turkissa.


Jerusalemin Kalliomoskeija on varmaan ensimmäinen, jossa olen ikinä käynyt. 


Aberdeenin moskeija on vähän tylsempää laatua ja näyttää tältä:


Ihmiset oli todella ystävällisiä. Ensin kuunneltiin imaamin pitämää puhetta päähuoneessa, (jossa miehet rukoilee) ja sitten päästiin tutustumaan moskeijan muihin tiloihin. Kaikki halusi kertoa meille islamista, islamin perusteista, tavoista ja uskoista. Paikalla oli suurimmaksi osaksi muslimeja, me kaksi suomalaista ja sitten muutamia paikallisia mummoja ja pappoja -mikä oli aika (positiivisen) yllättävää, sillä tää kaupunki/maa on vielä suht konservatiivinen!
Kierroksen jälkeen saatiin hyvää ruokaa, kahvia ja kakkua. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti