25. elokuuta 2010

kurkistus ulkoministeriöön

Suomen Ulkoministeriössä oli tänään kansalaispäivä. Kiirehdin sinne suoraan jäähyväiskakkukahveilta töistä, jotta ehtisin kuulla avauspuheenvuorot. Merikasarmin Martti Ahtisaari-aukiolle pystytetty teltta oli täynnä ulkoministeriön edustajia, asiantuntijoita ja paikalle saapunutta yleisöä. Hiki nousi pintaan "jos sun toisellakin". Vähän yli kahden oli kello kun ensimmäiset puheet alkoivat, avaajana tietty itse ministeri Stubb.
Puheissa käsiteltiin moninaisia aiheita Euroopan pärjäämisestä, Venäjästä ja kriiseistä köyhyyteen. Ministeriön eri osastot esittäytyivät ja kertoivat toiminnastaan. Mukaan sai kangaskasseja, esitteitä, kyniä ja tietenkin suun makeaksi fazun karkeilla.

Halukkaat saivat osallistua opastuskierrokselle ministeriön päärakennukseen, jossa esiteltiin protokollan tiloja, ulkoministerin työhuonetta ja ulkoministeriön kirjastoa. Stubb kätteli jokaisen työhuoneeseen astuvan vierailijan ja jutteli niitä näitä kertoen työpäivistään ja taidevalinnoistaan työhuoneensa seinille. Ei tainnut muistaa meidän aiempaa kohtaamista hänen meppi-aikoinaan Brysselin kodissa, kun mm. syöksyin sivuovesta ulos nukuttuani pommiin ja pelätessäni lennolta myöhästymistä, Stubbin nauttiessa rauhallista sunnuntai-aamupalaa poikansa kanssa.

Ulkoministeriön kirjastosta olin kuullut hyvää juttua aiemminkin, mutta koskaan en ollut sinne asti raahautunut. Hieno kirjasto ja kaikille avoin. Ei edes tarvitse kirjastokorttia. Sinne varmasti palaan joululomalla kirjoja hakemaan.

Yli kolme tuntia kului kun siivillä ja pääsinpäs juttelemaan Lattari-asiantuntijoiden kanssa myös. Yritin vähän kuulostella ja konsultoida, jotta saisin ideoita helmikuussa palautettavaan disseen (aka tutkinnon lopputyö). Välissä YLEn toimittaja tuli haastattelemaan ja pyysi kommenttia viimeaikaisista Venäjä & NATO -häslingeistä ja suomalaisesta ulkopolitiikka-keskustelusta. Pätkä vilahti illan uutisissakin. 
30 seconds of fame..

1 kommentti:

  1. Luin avoimista ovista intranetissä. Vitsi, olis ollut kiva tulla mukaan ja olis kiva nähdä sun 30s of fame :D Go Annika!

    VastaaPoista