30. joulukuuta 2010

Rentoutumista kotosalla

Loma on kulunut mukavasti kotona. Sain joululahjaksi Leena Lehtolaisen kirjan "Minne tytöt kadonneet". Olen halunnut lukea sen jo kesästä lähtien, joten nyt viimein oli aikaa asettautua nojatuoliin. En ole aiemmin lukenut tätä Maria Kallio-sarjaa, mutta ihan miellyttävä oli lukukokemus. On aika vaikea olla pitämättä tarinaa todellisena kun olen yleensä lukenut aika lailla pelkästään ei-fiktiivistä kirjallisuutta. Tarina oli mielenkiintoinen kun se liittyi niin ajankohtaisiin asioihin ja välissä viitattiin moniin tämän vuoden oikeisiin tapahtumiin.

Tapanina käytiin veljen ja serkun kanssa katsomassa Rare Exports. Mikä leffa! Oli erittäin positiivista, että leffa pystyi yllättämään useaan kertaan ja olihan se aika jännä. Loppu oli ehdottomasti paras ja tuli puun takaa kun luulin leffan jo loppuneen, ennen varsinaista loppua. Mielestäni todellakin näkemisen arvoinen teos ja sopiva katsoa vasta joulun jälkeen. Oli se välillä aika hurja ja pikkasen jännittäväkin. Olin todella yllättynyt laadun suhteen, mieleen tuli Hollywood-leffat moneen otteeseen.

Ihanaa kun lunta vaan tulee lisää!
Taidan olla pikkasen karaistunut kylmyyteen kun Skotlannin jälkeen Suomi tuntuu saunalta. Silti rupesin nyt kutomaan villasukkia (!). Saa nähdä tuleeko ne koskaan valmiiksi.

Tajusin myös juuri (kun kaveri rupesi pyytämään Buenos Aires vinkkejä), että en ikinä ole tehnyt kunnon "matkakertousta" Bs Asta, vaan jotain random kommentteja matkaillessa. Ehkä pitäisi väsätä sellainen tässä lomaillessa..

3 kommenttia:

 1. Pitäisi kyllä katsoa tuo Rare Exports - traileri oli vaan niin jännä etten ole vielä uskaltanut^^

  Baires-kertomus maistuisi kyllä totisesti! Niin ja sellaista piti kysyä, kun luin pallontallaajista kommentin, että Argentiinaan ei pääse, ellei ole esittää paluulippua/jotain lippua ylipäänsä muuhun maahan sen 90 päivän sisällä. Tai vastaavasti viisumia miksi siellä pidemmän aikaa hengailisi.
  Saan sen student visan vasta kun koulu on alkanut.
  Tiedätkö, pitää tuo paikkansa? Se kommentoija kertoi hankkineensa liput Argentiinasta Uruguayhin niin kaikki oli mennyt ok. Sillä oli tosin kuulemma ollut vaihto Yhdysvalloissa, toisin kuin mulla on São Paolossa.

  Osasinpa selittää mahdollisimman vaikeasti. Mietityttää kaikenlaiset asiat kun kv-koordinaattorilta tuli ohjeiksi vain ottaa mukaan lämpimiä vaatteita ja loppu on oikeastaan oman aktiivisuuden varassa^^

  VastaaPoista
 2. Älä stressaa viisumi-asioista. :) Olen joka kerta ollut Argentiinassa vaan "turistina" 3kk (vaikka siis olin mm. lukiovaihdossa 6kk) ja työharjottelussa. Kukaan ei kysele menolipun perään maahan saapuessa. Mulla paluulippu oli viime vuonna 6kk päähän, eikä kukaan sitä mistään näkenyt. Ikävä sanoa näin, mutta ei niitä oikeasti kiinnosta kun olet "valkoinen" tai lähinnä eurooppalainen (et siis Boliviasta tai Perusta).
  Oletko jo maksanut opiskelijaviisumin? Menetkö siis vaan kevääksi vaihtoon? Olen kuullut, että opiskelijaviisumi on hinnakas ja sen takia jätin sen esim. 6kk lukiovaihtoon mennessä hankkimatta. Vai ehkä teillä koulu vaatii sen? muuten menisin vaan turistina. :D

  VastaaPoista
 3. Oon menossa vuodeksi, paluulento alustavasti 15.8. mutta täytyy sitten siirtää tammikuulle 2012 kun voi^^ Opiskelijavisan hinnasta ei ole vielä tietoa kun UADElta ilmoitettiin vain, että voin tulla maahan turistina ja sitten on se 90 päivää aikaa hankkia. Voi olla että täytyy se sitten koittaa paperisotia, kun rikosrekisteriotekin käskettiin tuomaan - onneksi se ei ole kovin pitkä^^
  Mutta kiitos rohkaisusta; olen traumatisoitunut Yhdysvaltain puolella suoritetuista kolmesta kopeloinnista kun aina oli joku mamma hipelöimässä! :D Mukavaa jos tällä kertaa ei olisi se Epäilyttävä Matkustaja.

  VastaaPoista