25. toukokuuta 2011

kortteja, kortteja, kortteja

Liityin tammikuussa postcrossing (the post card crossing project) sivustolle. Olin joskus lukenut ideasta varmaan jossain lentoyhtiön lehdessä ja mutkien kautta satuin päätymään oikealle sivustolle netissä surffaillessa. Koko idea on siis se, että rekisteröidyt tuonne ja sitten lähettelet postikortteja tuntemattomille ympäri maailman. Vastavuoroisuutena saat postikortteja ihmisiltä ympäri maailman. Miten loistava ajatus!

“send a postcard and receive a postcard back from a random person somewhere in the world!”

Kaikilla on siis oma profiili, josta näkee asuinpaikan (maa ja kapunki) sekä kuinka monta korttia on lähettänyt ja vastaanottanut. Jotkut kirjoittavat profiiliin tarkempia tietoja itsestään ja toiset kertovat millaisista postikorteista pitävät. Sivusto jakaa osoitteita randomisti sitä mukaan kun lähettää kortteja, joten kukaan ei mitenkään saa juuri sinun osoitetietoja selville. Korttiin laitetaan ennalta määrätty koodi, jonka kortin vastaanottaja syöttää sivustolle ja näin kortin tiedetään saapuneen perille. Halutessaan sivustolle voi ladata kortin kuvan myös, joten muutkin näkevät millaisia kortteja olet lähettänyt/vastaanottanut.

Tähän mennessä olen lähettänyt jo 11 korttia ympäri maailman ja vastaanottanut 10. Olen saanut kortin mm. Kiinasta, Malesiasta, Suomesta, Saksasta, Jenkeistä, Tsekeistä ja Espanjasta.

tässä muutama vastaanottamani kortti
Omaan profiiliin voi laittaa myös esimerkiksi kielitaitonsa, joten voi saada kortteja eri kielillä kirjoitettuna. Ensimmäinen vastaanottamani kortti oli tuo allaoleva kanakortti Espanjasta ja nimenomaan espanjaksi. Jotkut saattavat kerätä esim. postimerkkejä tai toiset haluavat oppia erilaisia sanontoja vierailla kielillä.

nämä olen saanut Saksasta, Tsekeistä ja Espanjasta
Tähän mennessä olen lähettänyt kortteja Kiinaan, Venäjälle, Puolaan, Ruotsiin, Italiaan, Jenkkeihin, Hollantiin, Taiwaniin, Valko-Venäjälle ja Suomeenkin. Lähettämäni kortit ovat matkanneet yhteensä 36 627 kilometriä.

Ottaen huomioon meidän postikorttikulttuurin, ei ole yhtään yllättävää, että Suomi on sijalla 1 listassa, mistä maasta on lähetetty eniten kortteja. 13,9 % kaikista postcrossingkin kautta lähetetystä yli 7,3 miljoonasta kortista on lähetetty Suomesta. Yhteensä korttien lähettäjiä löytyy 205 maasta. Wau. 

4 kommenttia:

 1. MIKSI, oi miksi, mä en oo tienny tällaisesta??!

  VastaaPoista
 2. No nyt tiedät! ;) Mä sain tänäänkin jo kolme korttia lisää! Jip jei!

  VastaaPoista
 3. Kiva ja mielenkiintoinen blogi, olen jo seurannut pidemmän aikaa =)

  Kuvista päätellen olet tosi suomalaisen näköinen tyttö (kasvojen piirteet, vaaleus) niin herättääkö se mitään huomiota siellä missä sä asut?

  Et oo ikinä kirjoittanut aiheesta niin siks kysyn :)

  VastaaPoista
 4. Heippa, kiva tietää, että joku käy lukemassa. :)
  Olen varmasti erittäin suomalaisen näköinen, mutta en usko, että se täällä Skotlannissa herättää kovasti huomiota. Aberdeen on niin kansainvälinen kaupunki nykyään ja täynnä öljy-bisnesmiehiä sekä ulkomaalaisia opiskelijoita, että täällä on totuttu kaikenlaiseen. Välillä tuntuu, että täällä ei ulkonäöllä ole mitenkään mahdollista herättää huomiota -kaduilla näkee kaikenlaista! :)

  VastaaPoista