6. syyskuuta 2011

auringoksi muuttuu

päivä nopeasti yhden piristävän skypetyksen jälkeen.
Olin tänään aika allapäin työn, syksyn -vaikka ei itse syksyn tulemisen- ja kaiken suhteen. Onneksi päivä sai nopeasti iloisemman lopun kun yhtäkkiä suunnittelematta varailinkin Nlle lentolippuja Helsinkiin kuunvaihteelle. Jostain kumman syystä kovasti kuluttamamme ja useinkin suosimamme momondo.com antaa samoille päiville ja samoille lennoille eri matka- ja hintavaihtoehtoja riippuen käyttäjän olinpaikasta. Suomesta ostettuna lennot sai halvemmalla kuin Briteistä ostettuna, vaikka lentoaika, -matka ja -suunta (ei, en ole lähdössä Skotlantiin!) on täysin sama. Todella erikoista.

Vastahan eilen iltapäivällä saatoin N Helsinki-Vantaalle..
ja tästä päästäänkin viikonloppuun, joka oli oikein kiva!

Mukaan kuului useita kävelyjä metsässä omien ja naapurin lainakoirienkin kanssa. Suosittelen kaikille espanjaa osaaville argentiinalaista elokuvaa "Un Cuento Chino", sen voi katsoa vaikka cuevanasta helposti. Valitettavasti siinä ei ole tekstityksiä, mutta se on ehdottomasti näkemisen arvoinen leffa. Lauantai-iltaan kuului sitten mukava illallinen kavereiden seurassa. Kyseessä oli tottakai pastatankkaus illan koitosta varten. Nami-nami marjajäätelöjälkkärit olisi ehkä pitänyt jättää väliin, sillä ne muistuivat mieleen nopeasti Helsinki Midnight Runin startattua. Saavuttiin Senaatintorille vähän viime tingassa, vain 5min ennen omaa lähtöä. Hyvin ehdittiin silti mukaan.

Ensimmäistä kertaa osallistuin jonkinlaiseen juoksutapahtumaan. Vaikka käyn lenkillä aina kun sille päälle sattuu (mikä on tänä kesänä sattunut ehkä kokonaiset viisi kertaa), niin en ole ikinä ennen juossut 10km putkeen. Nyt juoksin, enkä ihan missä tahansa, vaan kauniin syksyisessä Helsingin keskustassa. Stadi oli niin täynnä väkeä, ettei sitä voinut edes uskoa. Vaikkei Midnight Run ollutkaan nimensä mukaisesti mikään keskiyön juoksu, sillä lähdöt starttasivat klo 21 aikaan, ylitti koko tapahtuma kaikki minun odotukset. Oli todella hienoa juosta oranssissa massassa Helsingin katuja pitkin. Mielestäni keskustassa oli aivan mielettömän hyvä meininki ja kannustajien ihmismäärä yllätti minut täysin. Ullanlinnanmäellä oli todella upea jätkänkynttiläpolku ja Katajanokalla ihana bändi, joka juuri minun ohittaessani soitti horse with no namea. Matkan varrella oli niin sambaa, chiirliidereitä kuin muutakin jumputus- ja tanssimusaa. Loppujen lopuksi, vaikka juoksin yksin jäätyäni pahasti jälkeen kahdesta supertimmistä kaveristani, nautin juoksusta ja tapahtumasta toden teolla.

Mielestäni tämä Max Edinin ottama kuva kuvaa niin hienosti illan tunnelmaa, että päätin jakaa sen teille.

maxedin.net
Ensi vuonna uudestaan. Ehdottomasti. Sikäli mikäli maisemissa ollaan!

3 kommenttia:

 1. mahtava kuva! oispa kiva itsekin osallistua ensi vuonna.
  cuento chino pitääkin katsoa kun ei teatteriin tullut lähdettyä.

  baires-terveisiä, sangen keväisiä sellaisia :)

  VastaaPoista
 2. pumssi: Multa on mennyt koko leffa ihan ohi, mutta onneksi Nico keksi sen jostain.. olin positiivisesti yllättynyt. Nyt on just R&R festivaaleilla Helsingissä aika monta arg leffaa ohjelmistossa! :)

  Laura: Ens kerralla mennään yhdessä.

  VastaaPoista