13. marraskuuta 2011

"I can be googled, therefore I am"

Löysin tuon ylläolevan lauseen sattumalta tänään yhdestä valokuvasta facebookista. Se sopi täydellisesti tähän otsikoksi. Nimittäin tietyin väliajoin voi olla ihan hyvä googlata oma nimi tarkistaakseen mitä kaikkea haulla tulee vastaan. Varsinkin jos ei ole nimeltään María López vaan omistaa jonkun vähän erikoisemman tai harvinaisemman nimen.. mikä tarkoittaa, että kaikki googlen kautta löytyvä voidaan yhdistää juuri sinuun.

Satuttiin etsimään tietoa mun nimellä tossa reilu kuukausi sitten ja vastaan tuli esimerkiksi hieman kyseenalainen addressi lähes kolmen vuoden takaa, joka ei välttämättä olisi ainakaan israelilaisten mieleen. Rupesin miettimään, että jospa ne israelilaiset rajavirkailijat vaikka googlaavat maahan saapuvat ihmiset ja päättävät estää mun maahanpääsyn. Näin ei onneksi kuitenkaan käynyt..

Muutama viikko sitten huomasin, että jollain ihmeen oikeudella hostelworld-sivusto kertoo kaikelle kansalle niiden kautta varaamani hostellit ympäri maapallon. Mistä lähtien mulla on ollut niiden sivuilla joku profiili ja minkä perusteella se on automaattisesti auki kaikelle kansalle? -Ei hajuakaan. Tämä hostelleja välittävä sivusto on vaan päättänyt laittaa kaikki varaustiedot julkisiksi. Erikoisinta oli se, että pystyäkseni muuttamaan nuo tiedot yksityisiksi, mun oli pakko ilmoittaa heille mm. syntymäaika ja koko nimi yms. Onkohan taas jäänyt joku pikkuprintti lukematta.. vai viilataanko meitä linssiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti