30. marraskuuta 2011

pirtsakka ja aurinkoinen Barcelona

Vietin ihanan pidennetyn viikonlopun Barcelonan auringossa. Kuinka luksusta on se, että kun kone lähtee Helsinki-Vantaalta aamulla 6:35, voi lähteä kotoa 5:20 ja olla lähtöportilla 20 minuuttia myöhemmin. Tuohon aikaan perjantaiaamusta puuttuu ruuhka motarilta ja check-in etukäteen tehtynä pääsee kentällä helpolla, vain turvatarkastuksesta läpikävelemällä. 

Eräs herra perillä Barcelonassa oli lähtenyt vähän myöhään lentokentälle ja odotutti mua siellä jokusen minuutin. Ei siinä mitään jos olisi edes kännykkä, jolla ilmottaa olevansa myöhässä, mutta kun ei ole mitään mahdollisuutta ottaa yhteyttä. Mieti siinä sitten, että onkohan hän mahtanut nukkua pommiin, jäänyt auton alle vai vaan myöhästynyt bussista. Vähän siinä rupesi savu tulemaan korvista ulos.. mutta onneksi loppu hyvin, kaikki hyvin. Auringonpaiste ja +23 asteen lämpö sai mielen nopeasti leppymään.

ja viimeistäänkin tämä rannassa nautittu vohveli!


Viikonlopun aikana tuli syötyä hirmusesti kaikkea hyvää; tapaksista empanadoihin, jäätelöön, smoothiin, pizzaan ja viinereihin. Luonnollisesti. Ehdin myös tavata yhden turkkilaisen kaverin, joka yllätyksekseni opiskeleekin nykyään Barcassa sekä yhden suomalaisen kaverini, joka on siellä vaihdossa. Barcelonahan on täynnä ulkomaalaisia.. ja siellä taas kerran aikaa vietettyäni ja oivasti viihdyttyäni, rupesin vakavasti miettimään kaupunkia sopivana maisterintekopaikkana. Asuako vuosi Barcelonassa? -Ei hullumpi idea!


Hihi, smudy juissibaari! :)
Yövyttiin saman kaverin luona, kun heinäkuussa kaupungissa vieraillessa.. tällä kertaa kämppiksinä olikin kaksi ranskalaista ja toinen argentiinalainen, joka oikeasti asuu Mallorcalla ja jolla onkin puoliksi suomalainen tyttöystävä. Yhtäkkiä suomea ja suomalaisia tulee joka tuutista! Hehe. Oli ihan hassua, että vaikka tapasin näitä ihmisiä ensimmäistä kertaa, oli ihan kuin oltais tunnettu jo kuukausia. En kertonut ranskarittarille (ranskattarille?) mitään mun pienistä ranskan kielen taidoista, vaan ovelasti salakuuntelin keskusteluja heidän siitä tietämättä. 


Lauantaina meillä oli illalla pieni empanada-factory keskellä olohuonetta ja kilpaa rypytettiin piiraita mahan kurniessa.


Kyllä hätä keinot keksii, kun siveltimet puuttuu..


ja voilà! 

Meiltä jäi viime kerralla kesällä näkemättä Montjuïcin maagisen lähteen (fuente mágica) tanssivat valot.. joten tällä kertaa oltiin siellä ajoissa paikalla ja katseltiin valojen välkkymistä Disney-musiikin tahdissa. 


Näitä katsellessa soi mm. "it's a whole new world.." Ihanaa!Sunnuntaina vietettiin sankoin joukoin lapsellisen hauska iltapäivä paikallisessa "Heurekassa" (Cosmocaixa) ja sattumoisin vielä ilmaiseksi.. sieltä löytyi kaikkea jännää ja jo matkalla törmättiin ennennäkömättömän upeisiin rakennuksiin. Tai pikemminkin palatseihin. Loppujen lopuksi olihan Barcelonassakin ilma jo viilenemään päin, mutta jotenkin se 15 asteen viileä ilma vaan tuntuu niin paljon paremmalta kuin tämä synkkä ja sateinen Helsinki. Erikoista kyllä!

Nyt on hurjaa olla takaisin Suomessa. Tuollaiset vkonloppulomat ulkomailla saa helposti unohtamaan arjen ja työt. Tuntuu ihan kuin toisella planeetalla ja ihan eri maailmoissa olisi. Paluu onkin siitä syystä vähän raskasta ja loma on enää kuin uni vain. Tämä taitaakin jäädä tämän vuoden viimeiseksi ulkomaanmatkaksi. Ja gauchoni kanssa tavataan seuraavan kerran vasta maaliskuussa. Así es la vida..

2 kommenttia:

  1. Hei, kohta on joulu ja joulun jälkeen aika meneekin tosi nopeasti (en kyllä tiedä millä logiikalla) :) Plus et mä tulen kohta Suomeen ja tiedän ettet malta odottaa et pääset taas näkemään mua :D
    Kyllä se siitä taas lähtee!

    VastaaPoista
  2. Joo, niinpäs onkin! Jouluna on kaikkea tekemistä, niin aika menee nopeammin. Enpäs maltakaan odottaa, että nähdään.. hihi. :)

    VastaaPoista