27. huhtikuuta 2012

blogimaailman tunnustuksia ja haasteita

Tajusin juuri, että olen älyttömän huono ottamaan vastaan blogimaailman haasteita ja tunnustuksia kunniakkaalla tavalla. Minulla on nimittäin tällä hetkellä kolme tällaista postausta rästissä. Voisin aloittaa yrittämällä kertoa seitsemän random faktaa itsestäni, koska kaimani Annika Tarinoita Maailmalta -blogista soi minulle one lovely blog awardin. Kiitos siitä! Olen seurannut Annikan elämää jo ainakin vuoden verran ja meillä on paljon muutakin yhteistä kun etunimi. Teimme molemmat kanditutkintomme Skotlannissa ja vietimme yliopistovaihtovuoden Kanadassa. Tällä hetkellä Annika kirjoittelee mielenkiintoisia tarinoita Kanadan Ottawasta.

Tässä tulee jotain faktoja..

1) Liityin 6-vuotiaana partioon ja nautin metsävaelluksista ja viikonloppuleireistä aina 17-vuotiaaksi saakka. Into hiipui pikkuhiljaa vartionjohtajuus-vaikeuksien jälkeen ja lukioaikainen vaihto-oppilasvuosi katkaisi partioharrastuksen kokonaan. Näin muutama yö sitten pikkasen "painajaismaisen" unen partioajoilta ja ihanat muistot purjehdusleireistä ja Kuusamon Karhunkierrosseikkailusta palasi mieleen. Solmut ovat jo aikoja sitten unohtuneet, mutta tulen osaan tehdä ilman palonestettä. :)

2) Olen ihan koukussa Game of Thrones -sarjaan. Yksi sateinen maaliskuun sunnuntai Nico ehdotti, että katsottaisiin sarjan ensimmäinen jakso. Se muuttui GoT-maratoniksi ja muutama tunti myöhemmin oltiin katsottu kokonaiset viisi jaksoa putkeen. Ensimmäinen tuotantokausi olikin katsottu alle viikossa ja nyt sunnuntai on viikon paras päivä kun tokan tuotantokauden jakso tulee saataville. En todellakaan ole mikään fantasiafani, en ole nähnyt edes niitä sormusten herran -leffoja tai katso vampyyrijuttuja, mutta tässä on jotain koukuttavaa.

3) En ole vieläkään keksinyt, missä maassa tai kaupungissa haluan isona asua. Viimeaikoina olen kuitenkin yrittänyt rajata maapalloa ja vaihtoehtoja pikkasen. Kaikista parasta olis, että asuinpaikka olisi sopivan lentomatkan päässä Suomesta. Sen verran lähellä, että viikonloppu visiitti kotiin olisi tarvittaessa mahdollinen.

4) Siitä lähtien kun aloitin yliopisto-opinnot, mulla on ollut hurja uutisaddiktio. Sen taisi sytyttää meidän proffa ensimmäisellä kansainvälisten suhteiden luennolla kun hän rupesi kyselemään mitä lehtiä luimme. Harva tunnusti lukevansa uutisia. Nykyään luen päivittäin ylen, hesarin, espanjalaisen el Paísin ja BBC Mundon uutisia. Muutaman kerran viikossa tsekkaan myös Al Jazeeran, The Economistin ja muutaman argentiinalaisen päivälehden uutiset.

5) Jostain syystä mun bravuuri jälkiruoka on mokkapalat. Siitä lähtien kun opin itse tekemään niitä, mikään ei ole enää pysäyttänyt mua syömästä mokkapaloja strösseleillä koristeltuina. Niitä pystyy leipomaan täällä Argentiinassakin ja nykyään joillekin argentiinalaisille mokkapalat kulkee nimellä postre finlandés (suomalainen jälkiruoka).

6) Laitan aina shampoot hiuksiin kahteen kertaan joka pesulla, koska luin joskus vuosia sitten, että niin olisi hyvä tehdä. Jos oikein muistan, niin kuulemma ensimmäinen kerta puhdistaa hiukset ja toinen hoitaa sitäkin enemmän. Ehkä väite on vaan mainoskikka, jotta shampoo kuluisi nopeammin -who knows!

7) Olen kerran hypännyt lentsikasta laskuvarjon kanssa. Se tapahtui syksyllä 2008 Kanadassa. En kirjoittanut siitä silloin blogissa, jottei äiti turhaan huolestuisi. Tandem-laskuvarjohyppy oli yksi makeimmista jutuista mitä olen ikinä tehnyt ja joku päivä meinaan varmasti hypätä uudestaan. Hyppy taisi olla 3km korkeudesta. Hyvä puoli laskuvarjohypyssä on se, ettei tarvitse itse ottaa sitä askelta tuntemattomaan vaan sut tuupataan menemään. Toisin kuin vaikka benjihypyssä, jota en voisi koskaan tehdä.

Luulen, että aika moni on jo kertonut random faktoja itsestään, mutta listaan tähän joitain mun lemppariblogeja, jos joku vaikka innostuu latelemaan lisää faktoja.. Hasta la Vista, *käännöskukkasiaSearhing for the greener side, My life here and there, taikuus

Loppukevennykseksi kuva, jonka otin täällä Bahíassa kadulla heti ekalla viikolla..

"ei ole rakkautta, jos telkkari on päällä" -So true!

2 kommenttia:

  1. hihii kiitos tunnustuksesta ja lähettäisin sen takaisin jos et sitä just olis tehnyt :) Näitä sun juttuja argentiinasta on ollu tosi kiva lukea ja täälläkin seurataan tilannetta mielenkiinnolla, oon vaan vähän liian laiska kommentoimaan mitään järkevää.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, hyvä.. tarinat täältä jatkuvat vielä toistaiseksi! Päättömätkin kommentit ovat oikein tervetulleita :)

    VastaaPoista