21. huhtikuuta 2012

ens vuonna Barcelonaan?

Kuka muistaa tämän listan minua kiinnostavista jatko-opintomahdollisuuksista? Hienon listan tein viime marraskuussa, mutta energiaa ei sitten riittänytkään enää yhtä paljon hakemusten väsäämiseen. 

Sain eilen tietää, että minut on hyväksytty maisteriohjelmaan Barcelonaan, Universidad Autónoma de Barcelona -oppilaitokseen. Jee, jee! Tähän päivään mennessä se on ainoa ohjelma, johon sain aikaseksi lähettää hakemuksen. Onneksi laitoin hakemuksen ajoissa menemään, jo ennen Argentiinaan tuloa. Tarkoitus oli hakea muutamaan muuhunkin yliopistoon, mutta toistaiseksi hakemukset ovat jääneet aikomuksiksi.. olen siis ollut todella saamaton.


Tällä hetkellä minulla on siis ainakin yksi varma vaihtoehto ensi syksylle; opiskella kansainvälisiä suhteita, turvallisuutta ja kehitysta (kuulostaapa hölmöltä suomeksi) Barcelonassa. Tutkinto on ilmeisesti kaksikielinen, koska sekä englannin että espanjan taitoa vaaditaan sisäänpääsyehtona. Ajatus Barcelonasta ja mielenkiintoisista opinnoista ei kuulosta yhtään hullummalta!

15 kommenttia:

 1. No ei todellakaan ole huono vaihtoehto! Vaikkei Barcelonan yliopistot missään rankingien yläpäässä olisikaan, niin minä kannatan! Varmasti hyvä tutkinto ja todella mukava paikka opiskella, ainakin jos pystyt olemaan käymättä töissä, ne työpaikat kun taitaa olla vähän puskan takana siellä suunnalla tällä haavaa,,, Mä niin lähtisin silti sinne opiskelemaan - tiedä vaikka vielä hakisinkin sellaseen 4kk juttuun ens vuodelle :)

  Onnittelut siis opiskelupaikasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä.. vaikka ei sitä tiedä mitä Espanjan taloudelle vielä käy! Kiitos, kiitos. Ehkä meistä tuleekin naapureita Barcelonassa.. :D

   Poista
 2. Onneks olkoon! Barcelona on kyl ihan mahtava kaupunki joten eiköhän toi kannata ottaa vastaan. Ei vaan ehkä yhtä mahtava kun tää ihana, kaunis ja aurinkoinen Helsinki. ;) Noei!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hihi.. ois se kyllä makeeta asua siellä jonkun aikaa, ehkä vuosi ;) Varmasti saisin enemmän vieraita kun Aberdeeniin! :P

   Poista
  2. Niinpä, kiva jos siellä on joku tuttu niin saattaisin itekin tupsahtaa kylään - ikävä Barcelonaan on kova! ;) Ja kun suurin osa mun kavereista siellä oli ulkkareita eikä taida olla siellä enää.

   Poista
 3. Kuulostaa hyvältä, todella hyvältä :) Ahdistuin vähän kun luin tätä, kun itse olen ollut vielä saamattomampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä turhaan ahdistu! Sulla on tekemistä ainakin seuraavat 5-6 kk, n'est pas?

   Poista
 4. Mun sisko on opiskellu tän vuoden Barcelonassa ja se on ainakin tykänny tosi paljon! Yks plussa on ollu varmaan myös se että voi kirjaston sijaan mennä vaikka rannalle lukemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ja marraskuussa voi vielä nauttia rannasta.. toisin kuin Briteissä ;)

   Poista
 5. Onneksi olkoon valituksi tulemisesta! Hieno homma :) Minusta on ainakin mukava, kun on vaihtoehtoja mitä tehdä ja minne mennä - Tosin sitten tulee se ongelma, ettei tiedä mitä tekis loppujen lopuksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällä hetkellä tämä on kyllä ainoa vaihtoehto.. heh.

   Poista
 6. Onnittelut opiskelupaikasta! Opetetaanko tuossa yliopistossa muuten myös katalaanin kielellä? Muistelen, että joku opiskelukaverini oli vaihdossa Barcelonassa ja hänellä olisi ollut kursseja myös katalaaniksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias! Osa Autónoman tutkinnoista on vissiin kokonaan katalaaniksi ja sitten on erilaisia sekoituksia katalaanin, espanjan ja englannin kielten kesken. Tuon kyseisen maisteriohjelman tiedoissa lukee tällä hetkellä "Spanish 60%, Catalan 30 %, English 10%" (se muuttui parin viime kuukauden aikana) mutta sisäänpääsyn ehtona ei kuitenkaan ollut kuin espanjan ja englannin osaaminen :)

   Poista
 7. Ojoj, aivan mahtavaa! Ja hurjasti onnea! :) Mun piti myös kysyä tuosta kielipolitiikasta, miten siellä opetetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Nella. Tuossa ylempänä mainitsinkin jo tuon kielten jakautumisen.. mutta luotan siihen, että todellisuus voi olla aivan toisenlainen. ;)

   Poista