30. huhtikuuta 2012

muutto edessä

Viimeinen viikko täällä Buenos Airesin provinssin etelässä on kulunut viilenevissä syyssäissä ja erilaisia kakkuja tai muuta jälkiruokia syöden. "Annika ei ole vielä kokeillut tätä, eikä tota" on ollut hyvä tekosyy leipoa kaikenlaisia herkkuja koko viikon ajan. Nicon sisko paistoi eilen jopa pieniä munkkeja. Nam! Kylmyydestä huolimatta myös jäätelöä on syöty.

Alkuviikosta meillä oli taas yksi tohtorivalmistuminen, jonka päätteeksi kaveri sai halpisviiniä, jauhoja ja kananmunia päällensä. Puolikiloa yerbaakin uhrattiin, vaikka sitä on edelleen vaikeasti saatavilla. Kuvista ei taida käydä ilmi, mutta hiuksistakin lähti pikkasen otsalta saksilla pois, minkä johdosta kaverin piti vetää siiliksi kotiin päästyään.

tässä laitetaan mm. kananmunaa housuihin ja vannotaan kostoa

Täällä on ollut ihan sika viileä. Ehkä joku +10-15 astetta parhaimmillaan päivällä. Ero Suomeen on siinä, että aurinko ei enää oikein lämmitä, se laskeutuu kello kuuden maissa ja myös sisällä on sellaset +15 lämmintä. Yksi yö lämpömittari oli laskenut jopa -0,6 asteeseen. Ulkona siis. Musta on tullut kerrospukeutumisen maailmanmestari. Eilen lähdettiin Nicon toisen siskon luo illalla ja mulla oli päällä yksi narutoppi, yksi hihaton toppi, yksi t-paita, yksi neule, toinen neulevillatakki ja vielä ohut villakangastakki. Sukkahousuja, kaulahuivia ja hanskoja tietenkään unohtamatta.


Mulle on kuitenkin nyt joka tuutista uskoteltu, että Buenos Airesissa on aina lämpimämpi. Toivoa siis on. Me lähdetään tänään vapun kunniaksi istumaan ensi yöksi bussiin kaikkien kapsäkkien kanssa sillä meillä on muutto Bairesiin edessä. Vappupäivänä kello seitsemän viisitoista on bussi perillä, jos hyvin käy ja sitten päästään muuttamaan uuteen kämppään pariksi kuukaudeksi. Uusi vaihe siis alkaa. Ja me tullaan oikeesti asumaan kahdestaan. Tähän asti se on ollut vähän niin ja näin koska ollaan oltu omassa kämpässä Nicon äidin takapihalla ja siis periaatteessa lounastettu ja päivällistetty enimmäkseen tuolla pihan toisella puolella. Hihi. Bairesissa pitääkin itse kokata ja pestä pyykit.


Ihanaa vappua kaikille vapun juhlijoille!
Mie lähden pakkaamaan.

6 kommenttia:

 1. SIE lähdet pakkamaan?? Sie? :D
  Mutta ihanaa ku pääsette Bairesiin! Ja kiitos edellisestä haasteesta, yritän ottaa haasteen vastaan (mut mäki oon ihan superhuono kaikissa noissa)!

  VastaaPoista
 2. En tiennytkään, että jatkavat tuota älytöntä perinnettä vielä silloinkin kun valmistuu tohtoriksi :D Mulla ei kyllä huumorintaju riittäisi!

  Oletteko jo kotiutuneet Buenos Airesiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä jatkavat. En tiedä miten yleistä sen jatkaminen on. Voi olla, että se on vaan tämän kaveripiirin keksintö! :)
   Kiitos, ollaan kotiuduttu yllättävän hyvin. Täällä on ihanaa! Joko teidän kone kohta lähtee tänne suuntaan?
   Täältä lyötyy jopa enemmän yerbaa kaupoista! :D

   Poista
 3. Hyvä, että yerbaa löytyy! Juotko muuten itse paljon matea? Muistan kun ekalla reissulla kaikki halusivat, että maistan sitä ja olivat ihan varmoja, että tykkään siitä. No toisin kävi eikä musta saatu maten ystävää :D
  Ollaan perillä 17.5. eli ihan pian! Voin laittaa sulle sähköpostilla mun blogin osoitteen, kun olen pitänyt sen salaisena lasten kuvien takia. Se on kyllä enemmän matkapäiväkirjatyyppinen eikä näin hienon informatiivinen kuin sun blogi :)

  VastaaPoista
 4. Juon kyllä täällä päivittäin mateta. Ensimmäistä kertaa maistaessani vuonna 2005 poltin kielen ja sitä tarjottiin amargona, joten kului ehkä kuukausi ennen kuin uskalsin uudestaan kokeilla. Sen jälkeen olen kyllä juonut ja oppinut juomaan jopa amargona ja yksinkin! :)
  Pari viikkoa siis enää. Toivottavasti säät pysyvät tällaisina (tänään max. 25') Laita ihmeessä mulle spostilla blogin osoite, vaikka tuonne blogin mailiin, joka on tuossa ylhäällä vasemmalla.

  VastaaPoista