25. huhtikuuta 2012

suomalaista tosi-tvtä isosta omenasta

Kaveri vinkkas mulle Suomessa alkaneesta uudesta tosi-tv sarjasta. Suomi-tytöt New Yorkissa. Katsoin juuri ruutu.fin kautta yhden jakson, taisi olla tuotantokauden toinen jakso. Musiikkikilpailut, tyyliin idols tai x factor, on ainoita tosi-tv ohjelmia mitä saatan katsoa. Muutenkin katson nykyään tosi vähän telkkaria, koska ulkomailla asuessa mulla ei ikinä sellaista ole. Suomessa ollessa katson lähinnä uutisia ja joskus jotain ylen dokumentteja, kuten Ulkolinjaa.. mutta siis takas Nykkiin. En kestä.


Jos joku on todella tylsistynyt, kannattaa klikata tästä ja katsoa 40 minuuttia silkkaa roskaa. Varoitan, että myötähäpeän tunnetta ei voi välttää. Sarja kertoo neljän suomalaisen tai "puolikkaan suomalaisen" tyttökaveruksen elämästä Isossa Omenassa. Ainoa lohtu on se, että toisella silmällä voi ihailla NYCin katukuvaa ja jenkkielämää. Kuka ei haluasi asua maailman sydämessä? Minä ainakin voisin asua siellä, vaikka vaan pari kuukautta.

Alexandra (kuvassa toinen vasemmalta) on tuttu kouluajoilta ja siitä syystä kaverikin saattoi kommentoida tätä uutta sarjaa. Muuten en olisi kyllä edes yhtä jaksoa jaksanut katsoa. Kuten varmaan lähes jokaisessa tosi-tv ohjelmassa, nämäkin tytöt antaa itsestään superdillen kuvan. Myös katsojaa aliarvioidaan, koska kaikki toistavat samat asiat ehkä kolmeen kertaan. Kenellekään ei jää epäselväksi, että Annabella menee sokkotreffeille nimenomaan tanssimaan argentiinalaista tangoa. Karseinta on ehkä se, että rivien välistä huomaa ihan selvästi miten feikkiä ja näyteltyä tämä "tosi-tv" on. Ja  kaiken lisäksi näyttely on erittäin surkeeta. Ehkä tämä ohjelma tekee tytöistä todellisuutta bimbombia, mutta jonkun mielestä kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta ja mainostusta. Hyvin on kaverukset onnistuneet myymään idean telkkariin! Onko joku muu erehtynyt tappamaan aikaa tätä tuijottamalla? 

14 kommenttia:

 1. Haha, mä luin kanssa tosta jostain ja aattelin et joo, nykki, ihanaa..Mut sit mun käsitys suomalaisista tosi-tv ohjelmista on aivan paska, vihaan niitä kaikkia, joten en jaksanut sit vaivautua katsomaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa mä ajattelin sua useaan kertaa kun katsoin tota jaksoa.. :D mietin, että toi olis jotain mitä voisin ehkä sun kanssa katsoa kahdestaan sateisessa Aberdeenissä valkkaripullon kanssa -procrastinationin merkeissä. Yksin on tylsä katsoa, kun ei ole kenelle kommentoida.. Nico ei oikein innostunut mun välikommenteista ja käännöksistä. :P

   Poista
  2. Haha, mä en oo varma onks se hyvä juttu et aattelit mua kun katoit tota :) Mut se johtu vaan siitä et se sijoittuu Nykkiin eks niin ;)?
   Mut joo, sateinen päivä ja valkkaripullo kuulostaa just oikealta!

   Poista
  3. Ei kun se johtuu vaan siitä, että toi olisi ollut tarpeeksi aivotonta katsottavaa sateisten ja kurjien maanantai-iltojen ratoksi! :)

   Poista
 2. Hahah, mä mainitsin myös tän vähän aikaa sitten ku löysin tän yhtenä harvoista suomalaisista ulkomailla ruutu.fi kautta näkyvistä ohjelmista :D Mietinkin jo että myisin jollekin idean Suomi-tytöt Lontoossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei huono idea. Blogiystävykset Lontoossa -teitähän löytyy sieltä useita! Voisitte saada vähän mielenkiintosempia tarinoita telkkariin. :)

   Poista
 3. Mun täytyy näemmä suudella hyvästiksi itsekunnioitukselleni...Nimittäin musta tämä Nyki-ohjelma on ihan OK! :) Ainakin jos miettii sen genreä.

  Mä siis vertaan näihin muihin mitä ulkomaille näytetään: Kiinteistökuningatar Kaisa, Miljonääriäidit, Viidakon Silikonit ja Satuhäät, niin tää oli musta ihan symppis. Tai toki joo ne on vähän bimboja mutta mikä reality ei olis? Reality-tv on kuitenkin aina lopulta vaan leikkaamossa ja ohjaajan kässäreistä käsin "totta". On sitä ehkä pahempiakin bimboja töllössä nähty...IMHO

  Mikä mua surettaa, on tämä yks ja sama polku suomalaisessa tv-tuotannossa: relityä realityn perään. Tai jos jskus sattumalta tehdään jotain hyviä sarjoja, niin niiden markkinointibudjetti on kengännauhaa (ei lööppejä Iltiksessä tai pressikokkareita Teatterissa)ja niitä ei varppina näytetä ulkomaisille IP-osoitteille. Sääli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, okei. Ajatus on mun mielestä tosi hyvä, mutta toteutus surkea. Mä en ainakaan jaksais enää katsoa tota uudestaan.. eihän niistä yksikään osaa edes puhua normaalisti -vaan omituista narinaa. Ja niin epäluonnollista keskustelua mm. Alexandran ja hänen äitinsä välillä. Puhumattakaan lastenvahti-valituksesta. Mutta kaipa tällainen myy.. ihan yhtälailla kun seiska -vaikkei sitä kukaan osta! ;)

   Poista
 4. Haha, mäki katoin tätä tänään, procrastinationin merkeissä tietenkin :D olikohan se neljäs jakso tms, mitä katoin ja siinä ne paasas "orgaanisista" tuotteista koko jakson läpi. Ajattelin vaan, että luomu, luomu, luomu, EI orgaaninen suomeksi, jooko pliis :P Kaikki elollinen on orgaanista, ettei sellasta safkaa hirveän vaikea pitäisi olla etsiä :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se kieli on aika uskomatonta myös! Kyllä sitä kavereiden kanssa tulee joskus puhuttua vähän tuollai finglishiä, mutta telkkarissa se kuulostaa erittäin typerältä! :D

   Poista
 5. Ehkä noilla on tuolla asuessa tyhjentynyt pää samalla tavalla, kun muilla Jenkeillä - nehän joutuu kertaamaan kaikki asiat miljoona kertaa :D Vihaan esim. Suurinta pudottajaa jenkkiversiona, kun ensin kerrataan ennen mainoskatkoa, että mitä tulee katkon jälkeen ja sit kerrataan että mitäs tapahtu ennen katkoa. Huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, niin voi olla. Erehdyin taas kattomaan (seuran painostuksesta ;)) pari jaksoa ja voi luoja! :D Kaikki tosiaan toistetaan katkon jälkeen moneen kertaan. Älytöntä katsojan aliarvioimista, sanon mä!

   Poista
 6. Löysin tänne blogiisi Annan blogin kautta, ja tykästyin lukemaan kaikki merkinnät läpi! Oikein kivaa luettavaa, palaan varmasti jatkossakin :)

  Kommentoin nyt vähän pöhkösti tänne kauas, mutta ihmettelen vaan, että miten oikein olet pystynyt katsoa ruutu.fi-jaksoja ulkomailla? Mulle ainakin Ranskassa tulee ilmoitus, ettei ole mahdollista Suomen ulkopuolella. En juuri tätä ohjelmaa välttis haluais katsoa, mutta joskus on ihan kiva katsoa suomalaisiakin ohjelmia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anna, kiitos mukavasta kommentista ja hyvä, jos tykästyit :) Olen huomannut, että ruutu.fi -ohjelmista vain jotkut näkyy ulkomailla, samoin kuin yle areenan sivuilla. Eli riippuu ohjelmasta. Sitten voi tietysti aina yrittää vaihtaa ip-osoitetta, jos sellasen osaa tehdä -minä en ainakaan vielä osaa.

   Poista