14. elokuuta 2012

lisää Quitoa

Vielä on tiedossa vähän Ecuadorin matkan fiilistelyä. 
Häiden jälkeisenä päivänä hengailtiin Quitossa itse hääparin ja muutaman muun Suomesta ja muualta maailmalta tulleen häävieraan kanssa. Oli ihan kiva käppäillä Quitossa jonkun "paikallisen" kanssa. Sen ansiosta nähtiin kaupunkia vähän eri silmin ja löydettiin paikkoihin, joihin ei oltais yksin löydetty. Käytiin alla olevassa kirkossa, joka oli sulhasen lempikirkko koko kaupungissa. Sisällä ei valitettavasti saanut kuvata. Saatiin englanninkielinen opaskierros, joka oli huonoin ikinä. Tyttö puhui enemmän espanjaa kuin englantia ja keksi sanoja espanjasta. Kävi sääliksi, mutta kaikki meistä ei ymmärtänyt espanjaa.
Ennen Ecuadorin matkaa kirjoitin muun muassa yhdelle hollantilaiselle tytölle, jonka tiesin asuneen Ecuadorissa ja jonka tapasin Chile/Peru-matkalla 2009, kysyäkseni vähän matkavinkkejä. Hänen vastauksensa oli ainoastaan "Quito on vaarallinen". Okei, kiitti. Meillä ei kyllä kertaakaan ollut turvaton olo. Päivisin kuljettiin kamera kaulassa kuten kunnon turistit ja iltaisin vähemmän liikuttiin yksin kaupungilla. Ainoa asia mitä itse pelkäsin ennen matkaa oli joku perus vatsatauti. Lähes kaikki Suomesta tulleet häävieraat olivat sairastuneet häitä edeltävällä viikolla jossain vaiheessa. Me onneksi selvittiin aika vähällä, itselläni koski vatsaan häitä edeltävänä iltana muutaman tunnin. Asiaa ehkä helpotti se, että meidän vatsat on jo "latinalaisamerikkalaistuneet" -varsinkin tuon argentiinon. Haha.


Quitoa pääsee ihailemaan vähän korkeammalta, noin 4000 metrin korkeudesta kun nousee teleféricolla ylös korkeuksiin. Me ei tosiaan osattu ottaa kylmyys-ongelmaa huomioon aamulla kun lähdettiin hotellilta. Ylhäällä oli ihan perkuleen kylmä! Päätettiin silti jäädä kituuttamaan itseämme pikkasen, jotta nähtiin kaupunki myös pimeällä. Oltiin paikalla juuri maagisella hetkellä kun kaupungin valot rupesivat syttymään. Oltiin paljon korkeammalla kuin useat pilvet ja lentokoneet, jotka laskeutuivat Quitoon. Maisemaa täydensi Ecuadorin toiseksi suurin tulivuori, Cotopaxi, lumihuippuineen.Vikana päivänä käytiin myös ihan keskustassa sijaitsevan presidentti Correan palatsissa vierailulla.3 kommenttia:

  1. Oo upeita kuvia! Tätä lukiessani tajusin muuten, että rehellisesti en tiedä mitään ecuadorista..

    VastaaPoista
  2. Mitä hittoa! Kommentoin tätä eilen, mutta nytpä ei näy enää. However, aivan mahtava toi maisema kuva illalla, missä näkyy kaikki valot. Tuli tässä myös mieleen, että tiedän hyvin vähän ecuadorista..noloa.

    VastaaPoista
  3. Tosi outoa, näin sen kommentin ja nyt se on hävinnyt jonnekin taivaan tuuliin.. en mäkään oikeastaan tiennyt Ecuadorista paljon mitään muuta kuin just ja just pressan nimen! :) Nythän se onkin otsikoissa Assengen takia.. hehe

    VastaaPoista