31. lokakuuta 2012

vihaisten lintujen maailmanvalloitus

Angry Birdsejä tulee vastaan nykyään joka paikassa. Onhan se ihan ymmärrettävää, että linnuista otetaan kaikki irti kun maailmanvalloitus on edennyt niin sutjakkaasti. Täällä Barcelonassa lintuja on näkynyt koulurepuissa, keräilykorteissa, iphonen kuorissa, t-paidoissa, laukuissa eikä ehkä paljon muualla. Mutta, että turistipaidoissa?


Argentiinassa lintuja näkyi katukuvassa paljon enemmän. Jopa 9 de julion lehtimyyjien kojuissa roikkui angry birds -pehmoleluja. Paikallisten kansallisjuomaa, mateta, voisi myös juoda lintuihin koristelluista mate -kupeista. Joissain sipsipusseissakin (ehkä Lays?) vilkkui näitä lintuja, puhumattakaan keräilykorteista, avaimenperistä, t-paidoista ja koulurepuista. Niistä Roviolle tuskin kulkee penniäkään. 


Ulkomailla sitä helposti herkistyy kaikelle suomalaisuudelle. Koin liikutuksen hetkiä buenosairesilaisessa paikallisbussissa elokuussa kun pieni poika (ehkä 6v.) kysyi matkassa mukana olevalta nuorelta mieheltä, mikä oli hänen lempi tietsikkapelinsä kun tämä oli ollut nuori. En enää muista mikä oli nuoren miehen vastaus, mutta pikkupoika totesi heti, että "mun on ehdottomasti angry birds".

Ecuadorissa silmiin pisti nimenomaan angry birdsien puute. Yksikään lintu ei tullut viikon aikana vastaan missään. Mitä se kertoo Ecuadorin globaalisuuntautumisesta tai varakkuudesta? Ei ehkä mitään. 

Suomessa kaikkea lintukrääsää riittää.. joka kerta ihmetellään tuotteiden määrää. Maisteltiin Nicon kanssa angry birds -limua ja karkkejakin, ja oli ne ihan hyviä. Haistelin myös Lumenen angry birds -shampoota ja suihkugeeliä. Näillä ideoilla ei taida olla rajaa?


Sitten facebookissa tuli vastaan Pauligin angry birds -kahvi. Yritin etsiä sitä Suomessa ollessa, mutta yhtään pakettia ei tullut vastaan missään ruokakaupassa. Luultavasti se olisikin vain ollut ylihinnoiteltua. Eilisiltana myöhäisillä tunneilla löysin itseni netistä tekemässä Pauligin diagnoosia, "mikä niissä aamuissa kiristää?". Diagnoosin mukaan kärsin ajantajun rappeumasta. En ole kovin vakuuttunut toimenpiteistä, sillä hampaat tuskin kiittelevät kolmesta nokallisesta sokeria jokaisen kahvikupillisen kanssa. "Liiallista ajatuksiin uppoutumista läpi päivän." Tunnustan.


Pauligin sivuilla oli myös kaikenlaisia angry birds -kahvireseptejä. Yksi hauskimmista oli Angry Boss Espresso. Pitäisköhän kokeilla? 


Ei mua haittais työkseni keksiä mitä älyttömämpiä angry birds oheistuotteita..

P.S. Banneri vaihtui nyt Buenos Airesin San Telmosta Barcelonan Park Güelliin.

4 kommenttia:

 1. Angry Birds on varmasti parhaiten tuotteistettu suomalainen juttu, mitä mieleen tulee. Nyt kun Nokialla menee niin ja näin, on ihan mahtavaa, että voidaan ylpeillä AB:lla ja Roviolla ylipäänsä. Well done, pojat (ja tytöt)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin varmasti onkin. Ja ehkä parhaiten tuotteistettu peli pitkään aikaan (koko maailmassa)! Pitäähän meillä joku kansallinen ylpeydenaihe olla :)

   Poista
 2. Täällä rajan toisella puolella on myös hypetetty Angry Birdsiä. Työkaverin pelaillessa pelia huomautin ohimennen, että "tiesitkö, on muuten suomalainen juttu." :D Hän kysyi silmät pyöreänä, että "oikeastiko?" ja nyt on sitten meidän työpaikalla levitetty tietoa AB:n syntymämaasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä! Yleensä sivistän ulkomaalaisia samalla tiedolla.. eivätpä voi enää sen jälkeen sanoa, etteivät tiedä Suomesta mitään ;)

   Poista