31. joulukuuta 2012

2012

Nyt olisi taas aika märehtiä vähän kuluneen vuoden tapahtumia perinteiseen tyyliin. Vuosi 2012 onkin ollut suurien muutosten vuosi monella tapaa. 

tammi-helmikuu
Asuin kotona Helsingissä vielä alkuvuodesta. Taisin olla aika valmis työharjoittelun suhteen, tein hurjasti ylitöitä ja uneksin jo Argentiinan lämmöstä, jonne karkasinkin sopivasti karkauspäivänä.

maalis-huhtikuu
Maaliskuun 1. pääsin vihdoin takaisin Argentiinaan ja oltiin ensimmäistä kertaa Nicon kanssa siinä maassa samaan aikaan. Vietin pari kuukautta luppoaikaa herran kanssa hänen äitinsä kotona. Oli mahtavaa olla vaan, ilman sen tarkempia suunnitelmia. Välillä se oli kyllä ehkä vähän rankkaakin kun ei oikein tiennyt miten päin olla vieraassa paikassa. Ainakin se oli omalta osaltaan myös opettavaista. Tutustuin parin ensimmäisen viikon aikana joka päivä muutamaan uuteen ihmiseen.

touko-kesäkuu
Toukokuun ensimmäinen päivä koitti muutto Buenos Airesiin. Se oli unelmieni täyttymys! Kaoottisen viehkeä Baires oli mahtava paikka asua muutaman kuukauden ajan ja tutustua kaupunkiin siellä asuvana turistina. Pääsin myös käymään Uruguayssa ensimmäistä kertaa ikinä ja vietin juhannusta hieman erilaisissa tunnelmissa suomalaisessa saunassa uima-altaan äärellä.

heinä-elokuu
Heinäkuun kohokohta oli tietenkin Ecuadorin matka. Vaikka nautinkin Buenos Airesissa asumisesta ja kaiken uuden löytämisestä, taisin olla aika valmis aloittamaan maisteriopinnot ja muuttamaan takaisin Eurooppaan. Täytin heinäkuussa vuosia, neljännesvuosisata on nyt pakkelissa. Se Bairesin kymmenen päivän metrolakko jäi kyllä oikein elävänä mieleen elokuulta.

syys-lokakuu
Syyskuussa Argentiinalle sanottiin hyvästit ja tultiin lyhyen Suomi-loman myötä Eurooppaan, jonka jälkeen koittikin muutto Barcelonaan ja uusien opintojen alku. Tämä oli todella stressaavaa aikaa monessa suhteessa, eikä vähiten huono-onnisen kämpän etsinnän johdosta. Edessä oli myös opettelu uuteen kulttuuriin, kouluun, lähiöön ja elämään sopeutumiseen.

marras-joulukuu
Loppuvuosi kului jotenkin hurjan nopeasti. Vasta kun pääsin takaisin opiskelun makuun oli syyslukukausi melkein jo ohi. Nautin ihan älyttömästi niistä kaikista auringonsäteistä, joita Barcelonan syksy toi tullessaan. Vihdoinkin elettiin normaalin tuntuista arkea ja tutustuttiin samalla uuteen kotikaupunkiin. Kunnes päästiin jouluiseen Suomeen rentoutumaan.

Koin yhteensä kolme talvea ja kaksi syksyä tänä vuonna. Parisuhde muuttui etäsuhteen skypeilystä suoraan 24/7 -yhdessäoloon ja lopuksi "normaaliin" arkeen. Asuin yhteensä kolmessa eri maassa ja neljässä eri kämpässä. Tänä vuonna pääsin käymään jopa kahdessa uudessa maassa. Vuosi 2012 oli oikein mahtava vuosi. Toivon silti, että ensi vuonna koen enemmän keväitä ja kesiä!

Oikein ihanaa Uutta Vuotta 2013 kaikille!

2 kommenttia:

  1. Sulla oli kyllä erittäin tapahtumarikas vuosi! Oikein hyvää uutta vuotta Annika!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Hyvää uutta vuotta sinulle myös!

      Poista