26. tammikuuta 2013

Matkailusta

Sain viime vuoden puolella kaimaltani Kanadasta Tarinoita Maailmalta -blogista kuvahaasteen, joka taitaa olla blogeissa kiertänyt muun muassa "matkailijaprofiili"-nimikkeellä. Sori vaan olen aina vähän jälkijunassa näiden kanssa. Olin aika varma, että Annikan kuva voisi olla Melbournesta, mutta sitten tajusin tarkistaa vanhoja "keskuskeluja" ja Melbournessa hän ei tainnutkaan Australiassa ollessaan käydä. Joten veikkaisin sitten, että kuvassa täytyy olla Kanadan Montreal.

Tässä minun matkailijaprofiili tai mikä lie kuvani, jossa olen vapaa kuin taivaan lintu. Se on saattanut aiemminkin täällä blogissa vilkkua. Kuka arvaa mikä maa, mikä valuutta? (vinkki: paikka löytyy eteläiseltä pallonpuoliskolta)


Scariest airline flown?
En oikeastaan muista kokeneeni yhtäkään pelottavaa lentomatkaa. Muistan kyllä kerran alle kouluikäisenä voineeni todella pahoin laskeuduttaessa Malesiaan, mutta ei silloinkaan tainnut olla kyse pelottavasta tilanteesta. Nykyään yleensä vedän unta kalloon jo ennen kuin lentokone on päässyt kiitorataa pidemmälle, sillä lentokonematkustus sujuu parhaiten unten mailla.

Favourite city/country/place?
On hirveän vaikea päättää vain yhtä paikkaa. Mun numero ykkönen on pitkään ollut Pariisi, ja kävinkin siellä yhteen aikaan pari kertaa vuodessa. Nyt kun muutama vuosi on pyörähtänyt ilman yhtään banane-nutella crêppiä latinalaisessa korttelissa, pelkään että kaupunkiin palatessani se ei enää tuntuisikaan samalta. On niin monta paikkaa, jonne palaisin lomalle. Kuten Buenos Aires, New York, Toronto ja Melbourne. Paras maa kotimaan jälkeen on kyllä rehellisesti sanottuna kaikessa kauneudessaan ja kaoottimaisuudessaan Argentiina. 

Most remote corner of the globe visited?
Kotoa Helsingistä kaukaisimpia paikkoja, joissa olen ollut taitaa olla Chilen Valparaíso ja kaverin pikkukaupunki Australian New South Walesissa. Syrjäisimpiä paikkoja on ehdottomasti erämaa Lähi-idässä tai keskellä ei mitään Chilessä. Oikeasti sellainen "where the heck am I" -fiilis tuli kyllä pikkukylissä Turkin ja Georgian rajalla, jossa oltiin ihan varmasti jumalan selän takana. 

Favourite guidebook series?
En usko opaskirjoihin :) Lattareissa mua melkein ärsytti kun kaikki reppureissaajat käveli kadulla oman LP:n  shoe string -kirjansa kanssa. Tottakai sitten päätyy samoihin hostelleihin ja ravintoloihin kaikkien muiden kanssa. Toisaalta hyvä puoli niissä voi olla esimerkiksi valmiit kaupunkien kartat. Itse silti nautin uuteen paikkaan tutustuessa siitä, että sitä voi rauhassa eksyä kaduille ja löytää mitä ikinä vastaan tulee. Tunnustan kyllä, että Chilessä ollessa selailin hostellissa huonetoverin kyseistä opusta ja tajusin kuinka helkutin kaukana olinkaan Machu Picchusta ja miten epätodellinen ajatus oli yrittää ehtiä sinne asti siinä ajassa mikä mulla oli jäljellä.

Solo traveller or group traveller?
Matkustan kyllä mieluusti hyvässä seurassa, mutta olen osannut nauttia yksin matkustamisestakin. Silloin vaan ei voi jakaa kenenkään kanssa reaaliajassa kaikkea ihmeellistä ja uutta.

Worst place to catch a stomach bug?
Elämäni pahimman sain Perusta. Mahaan sattui niin kuin joku olisi tunkenut veistä mun sisuksiin sisään. Olin ihan varma, että tää elämä on nyt tässä. Onneksi se olikin seuraavana aamuna jo ohi.

First culture shock experience?
Olen kokenut ensimmäisen ja toisenkin kulttuurishokkini paluushokkina Suomeen palatessa. Ensimmäistä kertaa ala-asteella vuoden ulkomailla oleskelun jälkeen. Tajusin sen vain melkein kymmenen vuotta myöhemmin. Toinen shokki oli oletetusti lukioaikojen vaihto-oppilasajan jälkeinen paluu Suomen syksyyn. Siinäkään vaiheessa en vielä tajunnut mistä on kyse, mutta shokki kesti useita kuukausia. Ulkomailla en ole pahemmin shokkeillut, olen ehkä onnistunut rajoittamaan kaikki oleskelut sopivan lyhyiksi. :)

Where would you buy a second house?
Jos nyt ensin saisin joskus isona hankittua sen ensimmäisen talon jostain ;) niin sitten toisen talon haluaisin ehdottomasti jostain lämpimästä paikasta -ellei ensimmäinen sattuisi olemaan sellaisessa. Naureskelin tänään kun satuin lukemaan vanhaa blogi-kirjoitustani viime helmikuulta Suomen pakkasista. "Minua ei ole luotu tällaiseen keliin". Joten ehdottomasti joku lämmin paikka, vaikka Karibialta, josta voisi sitten piipahtaa muutaman viikon verran nauttimassa lumesta ja pakkasista. :)

keskellä ei mitäään Itä-Turkissa

Lähetän tämän matkailu-haasteen eteenpäin Dubaihin kaverilleni Annalle, jonka kanssa toivon pääseväni pian  taas matkalle. Luulen, että aika moni muu onkin tainnut tähän haasteeseen jo vastata, mutta laitetaan se vielä Riialle Lissaboniin, jonne toivon tämän vuoden aikana pääseväni käymään sekä Riinalle Pariisiin, jonne olisi myös aika palata banane-nutella-crêpille.

7 kommenttia:

 1. Onko tuo Chilestä? Oon muistaakseni nähnyt tuon kuvan Facessa ja ehkä myös blogin puolella. Huippukuva kyllä! Oliks siel kylmä? Kiitos haasteesta, kohta vastaus haasteeseen mun blogissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii.. onhan se :) Olin tuona samaisena aamuna jäätynyt vuorilla +5 asteessa, mutta tuota kuvaa ottaessa taisi asteita olla kuitenkin sen +25.

   Poista
 2. Juuri haaveilin matkustamisesta, eli ihan sopivaan saumaan laitoit matkailijaprofiili haastetta kehiin, kiitos haasteesta :) Toi kuva on selkeästi etelä-Amerikasta, mutta mistä... apua :D Näyttää vähän siltä suola-aavikkoalueelta, joka sijaitsee jossakin etelä-Amerikan maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! Tarkoitat varmaan Bolivian Uyunia, joka on paljon tunnetumpi kuin Chilen Atacaman aavikon suolajärvet. Kuva on Chilestä :)

   Poista
  2. Joo Googlen kuvien perusteella arvelin, että se ois ollut Bolivia. No naapurimaa sentään! :D

   Poista
 3. Kiitos haasteesta! Tämän luettuani totesin, että olen itse asiassa aika tylsä matkailija. :D

  Tiedätkö, taisin muuten lukea tän postauksen jotenkin tosi huolimattomasti ensimmäisellä kerralla, kun en ollenkaan älynnyt, että mutkin haastettiin. :D Onneksi tulit huomauttamaan asiasta mun kommenttilootaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! Mutta toisaalta asut yhdessä maailman jännittävimmistä pääkaupungeista :)

   Poista