17. helmikuuta 2013

Sol y viento -ja muita kuulumisia

Viime viikkoina on tapahtunut kaikkea mukavaa. Äiti oli täällä ensin käymässä muutaman päivän ajan -ihan liian lyhyesti -ja sitten meillä alkoikin jo toinen lukukausi yliopistolla. Meillä on ollut käynnissä sellainen "shopping week", mikä tarkoittaa sitä että kaikki saa käydä kaikilla luennoilla ekalla viikolla ja sitten päättää mitä kursseja valitsee keväälle. Pakollisena on vain "advanced social research", joka mulla on espanjaksi. Valinnaisia kursseja on ollut tosi paljon, osan skippasin jo nimen (kuten IR in Asia) tai kurssin ohjelman  (kuten EU:n ulkopolitiikka) perusteella. Muutamaa mielenkiintoista kurssia ei voi "kokeilla" vaan ne pitää valita ihan sokkona, koska ne alkaa vasta myöhemmin keväällä tai muutaman viikon päästä. Olen nyt melkein päättänyt kaikki kurssit, maanantaina pitää palauttaa lomake, joten kirjoittelen niistä sitten lisää. 

Tottakai heti kun mama saapui Barcelonaan, laski lämpötila muutaman asteen ja tuuli nousi taivaisiin. No ei nyt ihan, mutta todella tuulisia päiviä sattui juuri tuolle ajalle. Tepasteltiinkin sitten kaupoissa, keskustan kortteleissa ja tottakai tässä meidän kotiympäristössä, kuten Parc Güellissa.
Puistossa törmättiin taas tähän hauskaan Mañaners -nimiseen bändiin, joka nähtiin ekan kerran joulukuussa. Silloin ostettiin kaveripariskunnan kanssa puokkiin jopa näiden levy. Poitsuilla on kova show ja hyvä meininki päällä vaikka auringossa pomppivatkin. Koko puisto on täynnä muusikoista, joten siellä kävellessä onneksi kuulee jos jonkinmoista rillutusta.


Gràcian naapurustossa "halutaan nukkua".


Tuona samaisena päivänä tepasteltiin myös toisessa barcelonalaisessa puistossa, nimittäin Parc de la Ciutadellassa. Siellä taas sitten musisoivat Hare Krishna -heput, jotka hoilottivat kieltämättä aika yksitoikkoista biisiä, jonka lyriikoihin kuuluivat sanat "hare" ja "krishna" eikä mitään muuta. Pidemmän päälle se rupesi käymään hermoille, mutta onneksi puisto on iso!Tämän vuoden "juttu" (vaikka karsastan tällaista ilmiön muottiin laittamista ja jutusta puhumista) näyttäisi olevan lapsuudesta tutut saippuakuplat ja nimenomaan jättimäiset sellaiset. Niistä pääsin nautiskelemaan jo Madridin Retiro-puistossa ja sitten nähtiin niitä sekä Güellin että Ciutadellan puistoissa viikkoa myöhemmin. Ne saa niin lapset kuin aikuisetkin hyvälle mielelle. Ja niistä tulikin heti mieleen tällaisen argentiinalaisen bloggaajan proggis burbujas por ahí
Jee, saippuakuplien täytteistä kevättä!

11 kommenttia:

 1. Vitsit ootte samiksen näköisiä sun äidin kanssa tossa ekassa kuvassa :) ihania kuvia muutenkin!

  VastaaPoista
 2. Kuin herneet palossa, sinä ja äitisi! Siis skippasit suorilta Aasia-kurssin :O Minua kiehtoo, miten jokaisella tietyt paikat ja asiat ovat sydäntä lähellä, kuten itsellä juuri Aasia ja Afrikka, vaikka tällä "väärällä" mantereella asunkin.
  Puhaltelin muuten kuplia puistossa ja parvekkeella ja olin jo siitä ihan saippuassa. Mitenkähän sitten, jos tuollanen jättikupla puhkeaa pään päällä..? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah. Mikä ilmaisu! :)
   Juu, eikö ole jännä. Aasian politiikka ei ole mulla ihan numero ykkösenä kiinnostuskohteiden listalla.. sanottaisiinko, että se menisi kyllä ehkä just ja just saksalaisen edelle. No ei, meillä oli onneksi niin hirmusesti vaihtoehtoja ja pyrin lähinnä tuollaiseen "conflict, peace, development" -suuntaukseen niin tuo oli helppo jättää heti kättelyssä pois listalta. Nyt mua on ruvennut kiinnostamaan jopa Saharan eteläpuoleinen Afrikka vähän enemmän..
   Mä en tiedä mitä erikoista ainetta ne laittaa saadakseen noita jättikuplia, mutta ihan varmaan jotain. Opin sen juuri tuosta burbujas por ahí-blogin videosta :) alkoholia?

   Poista
  2. Tuo anglismi kuulosti juuri niin typeralta suomeksi, etta oli pakko laittaa :P Kylla kaksi marjaa viela herneet voittaa. Taidan jattaa jattikuplat ammattilaisille ja tyytya ihasteleen ja ihmetteleen.

   Poista
 3. Ihana toi haluan nukkua -kyltti! :D haha! Ja sun hiukset näyttää tosi kauniilta ja paksuilta, vaikka ne on kiinni! Niin ja näitä kuvia katsellessa alkaa tehdä mieli lähteä Barcelonaan reissulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.. on ne aika paksut suomalaisen mittapuun mukaan, mutta sitten kun kattoo näitä paikallisia niin kateeks käy! :) Tänne kannattaa ehdottomasti suunnata, jos ilmoittaa ajoissa saattaa jopa saada varauksen vierashuoneeseen ;)

   Poista
 4. Ihanan aurinkoisia kuvia ja noi jättimäiset saippuakuplat on mahtavia! :D Mulla on sulle pieni tunnustus, käyhän kurkkaamassa, kun ehdit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, tulee ihan lapsenmieliseksi :) Kiitos, käyn kattomassa.

   Poista