22. helmikuuta 2013

ylös, ulos ja salille

Kuten täällä jo aiemmin mainitsinkin, muutama viikko sitten aloitin salilla käymisen pitkän, pitkän tauon jälkeen. Edellisen kerran ja ensimmäistä kertaa elämässäni kävin salilla säännöllisesti kolme vuotta sitten. Silloin tällainen hassu idea lähti ihan kaverin aloitteesta ja Aberdeenin upouuden liikuntakeskuksen ansiosta innostuin minäkin uskaltautumaan salimaailmaan. Seuraavana vuonna ei salille enää saanut ostettua jäsenyyttä kovan suosion vuoksi. Siihenpä siis loppui mun salilla käynti. Viime vuonna Suomessa asiaa hankaloitti korkeat hinnat, pitkät välimatkat ja suuri määrä työtunteja.

En nimittäin voi kestää ajatusta siitä, että raahaisin koko päivän salikamoja laukussa, puhumattakaan suihkuvälineistä. Ja että kävisin esimerkiksi kesken koulupäivän tai työpäivän päätteeksi salilla, ilman että pääsisin sieltä suoraan kotiin. Ei, ei, ei. Olen kuitenkin sen verran mukavuudenhaluinen. 

Juuri tämän takia kun syksyllä mietittiin salille rekisteröitymistä, ehdoton ykkönen oli tässä ihan meidän kulmilla oleva paikka. Don Gimnàs on kätevästi noin 5-10 minuutin (meno sujuu nopeammin alamäkeä, kotiinpaluu on haastavampaa) kävelymatkan päässä sellaisessa rakennuksessa, josta löytyy alakerrasta suurehko ruokakauppa ja kellarista kauppahalli. Ihan täydellistä. Salihikoilujen jälkeen voi laskeutua portaita alas ruokakauppaan ja sitten kädet ja jalat täristen nousta ylämäkeä ruokakassien kanssa kotiin. Salilta löytyy jopa sauna, jota en kyllä ole vielä päässyt kokeilemaan. Naisille ja miehille on omat saunapäivät, pitää ens kerralla selvittää mitkä ne olikaan.

Aluksi 56 euron kuukausimaksu kuulosti mun mielestä aika korkealta, mutta sitten kaveri kertoi maksavansa 130 euroa kuussa omasta salistaan. Toisaalta hän löysi jonkun luksuspaikan, joka on vain naisille. Sieltä löytyy spat, kirjastot, leffateatterit, saunat yms. "normijutut" ja miehillä on pääsy vain puljun ravintolaan. Meidän salimaksuun kuuluu laitteet ja lähes kaikki tunnit, pilatesta ja napatanssia lukuunottamatta. Aikataulusta löytyy aamusta iltaan kaikkea cycling-, tbc-, taekwando- ja zumba-tuntien väliltä. Vielä en ole niitä uskaltanut kokeilla, koska päätin ensin rauhassa kohentaa peruskuntoa, ennen kuin uskallan mummojen sekaan ryhmätunneille. Tuo sali on ihan mukava paikka ja laitteet toimii, vaikkei ne olekaan ihan uusimpia.  On siellä joku nurkkaan jätetty Tunturi -pyöräkin, jolla on ikää varmaan lähemmäs parikymmentä vuotta. Salilla on yleensä aika hiljaista ja saa rauhassa tehdä omia juttuja. Itse olen keskittynyt enimmäkseen cross traineriin ja sellaisiin. Olen huomannut, että musiikki on siinä oikein tärkeä motivaattori. Jos ipodista loppuu akku, ei urheilusta tule yhtään mitään! Tunnustan, että kuuntelen muun muassa reggaetonia energiaa saadakseni. Tässä  vähän mun salimusiikkia.

Kid Cudi - Day n' Night

Beenie Man - Hmm Hmm

Daddy Yankee - Temblor

Cidinho & Doca - Rap Das Armas

K.I.G. - Heads, shoulders, kneez & toez


Mikä on teidän salimusiikkia? Mitä suosittelisitte motivaattoriksi?

4 kommenttia:

 1. Mä kuuntelen toisinaan Calle 13:n musiikkia, että pääsen aamulla ylös sängystä, ehkä se toimis sulle salimusiikiks? :)

  Motivaattori on vähän hakusessa itelläkin. En oo elämäni aikana vielä koskaan omistanut salijäsenyyttä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mulla on itseasiassa pari Calle13 biisiä tuolla salilistalla :)
   Ikinä ei ole liian myöhäistä liittyä salille.. ;)

   Poista
 2. Zumba <3 Musiikki on valmiina ja joku viela kertoo, mihin kasien ja jalkojen pitaa menna. Kolumbiasta lahtoisin ja ei ole "viela" tullut tanne, hmm... Sun sali saunoineen ja ruokakauppoineen kuulostaa tosi hyvalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se on Kolumbiasta! En ole vielä zumbailua kokeillut ikuna, vaikka siitä Suomessa onkin hurjasti hihkuttu :) Raportoin saunasta sitten kun siihen pääsen tutustumaan!

   Poista