8. heinäkuuta 2013

"Loma" on täällä

Terveisiä vaan täältä Espanjan helteistä! Vihdoinkin on kunnon kesä. Mulla oli viime viikon torstaina maisterin lopputyöhön liittyvä esitelmä kahden proffan edessä ja sen jälkeen olen ollut enemmän tai vähemmän lomafiiliksillä. 

Ymmärtääkseni Espanjan lakien mukaan maisterin lopputyöhön kuuluu väittely, joka täällä kulkee nimellä "defensa" (puolustus). Meidän koulu taas vähän soveltaa ja sen sijaan, että kaikki kesäkuussa maailmalle karanneet oppilaat kutsuttaisiin syyskuussa gradun väittelyyn, pidetään me lyhyt esitelmä gradun suunnitelmasta ennen varsinaista kirjoitusprosessia. Tilaisuus oli onneksi tosi rento, saatiin vinkkejä ja kommentteja kuinka jatkaa työtä. Esitelmästä annetaan kuitenkin myös arvosana, joka on kymmenen prosenttia gradun arvosanasta.

Tässä vähän meininkiä kuluneelta viikolta.


Oltiin päättäväisesti rannalla muutaman luokkakaverin kanssa heti torstaina iltapäivällä, kun esitelmät oli pidetty aamulla. Kaikilla kirjat kourassa ja taivas niiiin pilvessä, että tuli melkein kylmä.

Naureskelin bussipysäkillä vierustoverin legginseille. Viime vuonna Argentiinassa kaikilla oli poroleggarit, nyt näyttää täällä elefantsut olevan muotia. Mitähän ensi vuonna?

Barcelonassa tulee aika usein vastaan tälläisiä ilmavia taloja, joista sisuskalut revitään irti, mutta ulkokuori jää odottamaan uusiä sisälmyksiä. Jännän näköistä!

Ja voi noita kukkia, voisin vain tuijotella niitä päivät pitkät.


Ilmavien talojen ohella Barcelonasta löytyy myös kuvitettuja talojen seiniä. Tää oli tosi upea!

Viikonloppuna jatkettiin rantameiningeillä. Hiekka oli vaan niin tulisen kuumaa, että tällä kertaa jäi lentopallon pelailut vähän vähemmälle. Vedessä tuli sen sijaan pulikoitua entistä enemmän.

Perjantaina suuntasin tsekkaamaan alennusmyynnit. Varovasti whatsappeillen kyselin Nicolta, mikäli häntä lämmittäis tuollainen ihana Angry Birds -paita. On kuulemma hänelle liian lapsellinen. Jätin sen siis kauppaan.

Urheilukaupasta mukaan lähti rantapyyhkeet. Mulle pinkki ja herralle sininen. Teki mieli ostaa kaikki värit. Onneksi en ehtinyt kauppaan ennen alkkareita kun nyt sain pyyhkeet halvemmalla. Ne menee kätevästi tosi pieneen tilaan. 


Tänään olikin sitten tarkoitus aloittaa lopputyön kirjoittaminen ihan kunnolla. Pääsin kirjastolle vasta kello yhden aikaan ja jo kahdelta päätinkin extemporeesti suhauttaa metrolla kaupungin toiseen laitaan Nicon työpaikan huudeille lounaalle. Jälkkäriksi vedettiin jätskit rantsussa. Haikeena katteltiin auringonpalvojia ja suunnattiin kuumuudelta piiloon, takaisin töiden pariin. Päivä ei kuitenkaan ollut kaikkein tehokkain, sillä dissedokkarissa on sanamäärä vielä puhdas nolla. Ehkä huomenna paremmin. Tästä on helppo nousta!

P.S. Minut löytää instagramista nimimerkillä annikaig.

10 kommenttia:

 1. Törmäsin Cartagenassa käydessä myös useasti noihin ilmaviin taloihin. Näytti siltä kuin osa kaupungista olisi lavastettu elokuvaa varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kameramiehet vaan puuttuu. Hyvä kuulla, että Cartagenasta löytyy myös, koska en ole muissa maissa ikinä törmännyt vastaaviin.

   Poista
  2. Ai näköjään Espanjastakin löytyy Cartagena. Kuvittelin heti, että kyseessä oli Kolumbia. :)

   Poista
  3. Juu löytyy Espanjastakin. Kannattaa kävästä jos aikaa löytyy, kaunis kaupunki :)

   Poista
 2. Hahha! Oot niin hassu alkkariputte! :D harmi kun nico ei halunnu paitaa, se olis ollu kiva :(

  -sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin se olis ollut söpö. Vaikka yö- tai mökkipaidaks :D

   Poista
 3. Zoomailin minkä ehdin ja aioin kommenteissa kysyä, mitä eläimiä noissa kals... leggareissa oli, mutta ehdit mun edelle, ajatustenlukija! :D Ja oliko ne täällä tosiaan poroja vai vilahtiko alpakoitakin joukossa? Ettei hänkin ois ollut argentiinalainen? Mulla sumenee silmissä, kun näen niitä, joten en mene vannomaan mitään.

  Mä voisin puolestani haikailla sitä, että siellä metrolla voi vain suhautella paikkoihin ja käydä päiväseltään ohimennen rantsussa. Toivottavasti sun työ lähtee hyvin vauhtiin ja saat alkaa kuluttaa olan takaa sun uutta rantapyyhettä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha. Fanttikalsarit. Ollaan keskusteltu tästä aiemminkin ja olen ihan varma, että Argentiinassa ne oli poroja, koska niillä oli sarvet :D Alpakoitakin voi olla, mutten muista sellaisia bonganneeni. Fanttikalsari tyttö näytti lattarilta, mutta hänessä oli enemmän Andien alueen vivahteita kasvon piirteissä.

   Juu, tää on kyllä aika ihana kaupunki. Rantaloma joka viikonloppu ja metrolla vaan beachille :) Tervetuloa!

   Poista
  2. Niin ollaankin keskusteltu, mutta oon niin laamaorientoitunut (mistä mä tuon alpakan kehitin?!), että ne porojen sarvet mun silmissä sulaa pois ;) Ja on mulla myös huono näkö, joten myönnän, että ne taitaa olla poroja. Niitä ne on massatuotantopipoissa ja muissa asusteissakin, joita TodoModassa ja muissa bongasin. Yöhousuiksi ottaisin laamalliset ;)

   Poista
  3. Hahaha, no mutta laama ja alpakka on mulle yks ja sama :D

   Poista