21. elokuuta 2013

Gràcian kesäbileet

Gràciassa ollaan juhlittu viime viikosta asti ja muutamaan kertaan ollaan käyty tallustelemassa katuja ympäriinsä. Nähtävää olisi niin mielettömästi, ettei kaikkea millään ehdi käydä katsomassa. Iltaisin kadut on täyttyneet niin vietävästi, että suosituimmilla kaduilla on ollut mahdoton kävellä ihmisjoukossa eteenpäin. Aamusta iltamyöhään olisi tarjolla vaikka mitä bändejä, koristeluja, työpajoja ja esityksiä -niin lapsille kuin aikuisillekin. Ovensuihin on ilmestynyt ruoka- ja juomapisteitä ja ravintolat ja baarit ovat siirtäneet baaritiskit ovensuuhun. Mojitoja, kaljaa ja voileipiä saa mistä vaan. Ihan mieletön meininki!

Tässä Calle Verdin merenalainen maailma.


Carrer de Joan Blanques on muuntunut "kirjapaino" -kaduksi, joka oli kirjaimia täynnä.


Nämä kaksi yllä olevaa oli yksiä mun lemppareita.

Mozartin katu oli kaikkea roinaa täynnä; lentäviä paistinpannuja, kuumailmapalloja, ja vaikka mitä!


Erityisen hieno oli tämä talon seinään taituroitu raitiovaunu.


Tämän vuoden voittajaksi valittiin Calle Progrés, jolta löytyi muun muassa tuo jättimäinen dinosaurus. Oltiin siellä kulmilla lauantai-iltana, eikä päästy kävelemään katua kokonaan päästä päähän. Sieltä olisi varmasti löytynyt muutakin hienoa. Roskasta, roinasta ja romusta on saatu luotua aivan mielettömän hienoja juttuja.

Jatkoa seuraa..

8 kommenttia:

 1. Onpa hauskan näköistä! Ja kyllä herahti vesi kielelle jo pelkästään noista kadunvarsikojuista... Nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän suuremmat kemut kun suomalaiset vappubileet ja pikkasen pidemmätkin :)

   Poista
 2. aivan ihania kuvia! voisimpa teleportata itseni sinne. espanjalaiset ainakin osaa juhlia mielikuvituksellisesti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sitten vaan suunnittelemaan Barcelonan matkaa ensi elokuulle ;)

   Poista
 3. Kerta kaikkiaan mahtava perinne. Mojito para llevar kuulostaa sopivan rennolta ja virkistavalta kaveleskelyn oheen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Kokeiltiin lauantaina myöhäisinä yön tunteina yhdestä paikasta mojito para llevar ja se oli kyllä turbomojito (eikä ravistettu). En edes pystynyt juomaan sitä loppuun :)

   Poista
 4. Noi on upeita! Minäkin näin pari vuotta sitten noita katujuttuja. Joko ne muuten purettiin? Tyttäreni on juuri Barcelonassa, harmi kun en muistanut noita juhlia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin todella yllättynyt miten hienoja juttuja kaduilta löytyi. Suurin osa taitaa olla jo purettu, koska eilen oli päätösbileet.

   Poista