20. elokuuta 2013

Suomiloman fiiliksiä

Oli niin kiva päästä käymään Suomessa ja fiilistelemässä Suomen kesää, vaikka sitten ilman Nicoa ja vain viikon verran. Viime vuonna koko Euroopan kesä meni Argentiinan talvessa, joten jo olikin aika nauttia vadelmista ja karviaisista, jotka on ihan mun lemppareita. Ehdin tavata montaa ystävää, joita en ole aikoihin nähnyt, vaikka aika ei tietenkään riittänyt näkemään kaikkia niitä, joita olisi toivonut.

Saanan kanssa ollaan aina eri maassa tai mantereella ja suhataan ristiin, mutta nyt ehdittiin nauttimaan jätskistä Koffin puiston nurtsilla aurinkoisena kesäpäivänä.


Oli niin makeeta kävellä kesäisen Helsingin katuja, samalla se tuntui niin kodikkaalta ja hieman vieraalta. Tuli sellainen fiilis, että Helsingistä voisi hyvinkin tulla seuraava kotikaupunki. Idea paluumuutosta on kehkeytynyt päässä, mutta tottakai se riippuu monesta eri asiasta. Ihan ensimmäisenä Nicolla pitäisi olla työpaikka. Uskoisin, että mun olisi helpompi löytää töitä Helsingistä kuin Barcelonasta tällä hetkellä, mutta aika näyttää minne suuntaan me lähdetään, jos jonnekin täältä nyt lähdetään.


Perheen uusin pienokainen, Messi nimeltään, sai lähetyksen Argentiinasta asti.


Mökillekin ehdittiin relaamaan ja kesäpäivästä nautiskelemaan sukulaisten voimin.


Loma oli siinä mielessä hyvin ajoitettu, että sain hankittua uuden kalenterin ja matkaan lähti mukaan pikkasen leipää ja suklaata myös. Tosin, suurin osa suklaasta jatkoi matkaa Argentiinaan Nicon äidin laukussa.


Suomi tuntui niin vihreältä, ilma ja kaikki maut niin raikkailta. Ihmiset iloisilta ja ystävällisiltä. Lämmin ilma siedettävän lämpimältä. Sauna puhtaan pehmeältä ja mökkiunet täydellisiltä. Sade- ja ukkoskuurokin niin siedettävältä. Suomi tuntui niin kodilta. 


Onneksi paluu Barcelonaan tuntui myös hyvältä ja lentokoneen laskeutuessa El Pratin kentälle tunsin palaavani kotiin. Täällä se tällä hetkellä on.

P.S. Pahoittelut, jos tämä teksti ja kuvat aiheuttivat yhdellekään ulkosuomalaiselle koti-ikävää.

28 kommenttia:

 1. Haha, aiheutti kylla koti-ikavan ainakin tanne! Onneksi kohta makin paasen vaikka kesa alkaakin olemaan ohi. Ja voi apua Messi on niin suloinen! Ja kiva muuten tuo uusi bannerikin...Vitsit kun rupesi tekee kalaa mieli nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lohti maistuu, vaikka kesä olis ohi :) en tiiä annetaanko sitä mihinkään hoitoon, mutta voit ottaa Petraan yhteyttä :D

   Poista
 2. Niin, haluaisko Messi tulla hoitoon mun luokse ihan hetkeksi vaan...tai tulla leikkii Marskin kanssa :)?

  VastaaPoista
 3. No todellakin aiheutti koti-ikävää! Mutta mä en kestä.. MESSI ON NIIN SÖPÖ! <3 Mäkin oon välillä alkanut haaveilee "paluumuutosta" (vaikka mulla nyt ei edes mitään kunnon kotia missään ole vielä ollutkaan) ja oikeata kodista. Ja koirasta. Mutta... näillä mennään nyt ainakin vielä hetki. Ajattelin muuten kysyä sulta tässä yksi päivä, että oisko Barcelonassa mitään kivoja kalentereita. Tarvitsisin kalenterin, mutta täällä nyt ei varmaan mitään kivoja ole. Mutta jos itsekin ostis kalenterin Suomesta ni eikö Barcelonassakaan sitten ole mitään kivoja? :S :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohtahan säkin oot jo Suomessa, eiks niin? Oikea koti olis mullekin mieleinen, vaikka onneksi tämä tuntuu jo vahvasti sellaiselta, vaikka tiedostankin, että väliaikainen on kyseessä. Ja koira sitten joskus.
   Voisin käydä kattomassa kalentereita, mun käsittääkseni ne on täällä enemmän kalenterivuoden mukaan.. mun olis pitänyt ostaa sulle Suomesta joku!

   Poista
 4. Ihania kuvia!:) Onneksi olen itse nyt Suomessa niin ei päässyt tulemaan koti-ikävä tänne päin!

  VastaaPoista
 5. Ei tullut koti-ikävä - koiraikävä tuli! Mahtavia kuvia (muutkin kuin koiraotokset).

  VastaaPoista
 6. Iiiiiiiiik! Voi miten ihana havva! I-ha-na! :D (Anteeksi, en saa juuri nyt järjellistä sanaa näppäimistöstä ulos, cuteness overload vaivaa! :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin söpö, että sen tuohuja vois tuijotella tuntikausia :)

   Poista
 7. Pelkästään teidän mökki ja Messi ois mulle tarpeeksi motivoivia paluumuuttoon :) Onko Fazerilla keltaistakin suklaata olemassa..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! :) Fazerin keltainen vanha on sitä jotain pähkinäsuklaata, mutta tuo oranssiin menevä on joku uutuus "orange, crisp & darck chocolate". Vielä ei olla maistettu, mutta kuulostaa hyvältä.

   Poista
 8. Todellakin ymmärrän, että ihmisille tulee noista kuvista koti-ikävä! Itse olen vielä monta viikkoa Suomessa, ja onneksi kuvien aiheuttamasta mökki-ikävästäkin pääsen viikonloppuna eroon. Mulle tämä postaus toimii ehkä hyvänä muistutuksena siitä, että pitäisi nyt vaan nauttia kunnolla Suomen kesästä, vaikka onkin kova ikävä takaisin Edissä odottavaan kainaloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, nyt vaan imet Suomea ja mökkiä itseesi, niin että kestää ensi kesään asti. :)

   Poista
 9. Olin jo unohtanut kesäisen Suomen eikä ollut yhtään ikävä ENNEN ku näin nämä kuvat! Mökki, sauna ja järvimaisema <3 Katoin aluks et Messi on pehmolelu :D ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen kesä on paras kesä ;)
   Messi kyllä kieltämättä näyttää kovasti pehmolelulta silloin kun se on hetken paikoillaan..

   Poista
 10. Ei apua. Sitä koti-ikävää tämä kyllä pahensi todella. Mulla on jo pitkään ollut halu päästä Suomeen käymään. Ihan vain kokemaan Suomen kesää hieman ja nähdä, että asiat siellä on juuri niinkuin sieltä lähtiessänikin. Suomi on koti, aina. Mutta toisaalta, sitä voi ajatella olevana sielultaan rikas, kun koteja löytyy monesta maasta.

  Ja niin muuten, minäkin täällä olen ihaillut tuota uutta blogin banneria. Ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, mikäs sen parempaa kun tuntea itsensä kodikkaaksi useassa paikassa :) Onneksi kesä tulee ens vuonna uudestaan.

   kiitos, saa nähdä kuinka kauan tuo banneri miellyttää. Juuri eilen mietin, että sun banneri on kyllä niin hieno, että siitä vois kopioida idean :)

   Poista
  2. Oi kiitos kehuista! Idean kopioinnista en loukkaannu! :)

   Poista
 11. Ei nyt ehkä koti-ikävää aiheuttanut, mutta aika pahasti kirpasi silti! :)

  VastaaPoista
 12. huh, aika paha kieltämättä. Pois se minusta... Nyt täytyy miettiä niitä paarmoja, hyttysiä, hintoja. Kohta siellä on pimeä syksy ja vettä tihkuttaa. Kaikki yhtä happamia ja niskakyyryssä ja ehkä vähän limassakin. Tehdään töitä kuin pienet gerbiilit. Huh helpotti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä. Mieti vaan sitä räntää, joka lyö pahasti vasten kasvoja :)

   Poista
 13. Kieltämättä pieni Suomi-(kesä-)nostalgia nousi pintaan näitä kuvia katsoessa! Ehkä vielä joskus olen sellainen eläkeläinen, joka viettää talvet jossain etelän auringon alla ja kesät koti-Suomen raikkaudessa :)

  Ja VOI EI kun toi Messi on ihana! Näyttää ihan pehmolelulta...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on Nicon kanssa sellanen suunnitelma, että ideaalitilanteessa vietettäis Euroopan kesä Suomessa, syksy ja kevät Barcelonassa ja sitten (Euroopan) talvi Argentiinaan kesässä. Pitäis vain olla aika joustava työ :D

   Poista
 14. Pitäis kyllä nähä useammin niin ei aina tarttis vaihtaa 2 vuoden kuulumisia kerralla, hah! :)

  Kesä-Suomeen on kyllä niin helppo ihastua ja oikeesti Helsingin kesää mä äänestäisin paremmaksi kun Barcelonan tai Pariisin tai MELKEIN Lissaboninkin. :D Muttaaaaa sit se syksy ja talvi on niin sitä ankeinta ja loputonta...... Kauhee dilemma toi "missä asua" varsinkin talven takia, äh. Ellei sit ala urakalla harrastaa hiihtoa ja muita talviurheilulajeja, haha! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ehkä se saattais nyt toimia kun jäät vähän lähemmäs ja jos mekin päädytään sinne suunnalle :)
   Paras kesä on Suomen kesä, mutta...

   Poista