24. elokuuta 2013

Vesikirjasto

Elokuussa jouduin olosuhteiden pakosta etsimään itselleni uuden kirjaston. Meidän koulun vieressä olevat jäivät kesälomille. Onneksi Barcelonassa on useita yliopistoja ja näin ollen myös useita suuria, opiskeluun soveltuvia kirjastoja. 

Näin päädyin matkaamaan Ciutadelaan, Pompeu Fabran yliopiston kirjastoon. Se onkin aikalailla näkemisen arvoinen paikka. Nimittäin osa kirjastosta on ikivanhan Barcelonan vesivaraston tiloissa. Tuolla on joskus ennen muinoin säilytetty koko kaupungin vettä. Kirjastona se on tainnut toimia viimeiset kymmenen vuotta.


Periaatteessa kirjastoon voi kävellä sisään kuka vaan, ovella ei kysellä kirjasto- tai opiskelukorttien perään. Matka on kuitenkin hieman monimutkainen, sillä se käy yliopiston Jaume I -rakennuksen kautta, josta löytyy alakerrasta kirjaston sisäänkäynti. Pitää osata kävellä ensimmäisen huoneen perälle, jatkaa hyllyjen välistä takakäytävälle, nousta rappusia, jatkaa käytävää pitkin ja löytää viimein perille "vesikirjastoon" (biblioteca de agua), kuten sitä opiskelijoiden keskuudessa kutsutaan.

Pompeu Fabran Ciutadelan kampus on ihan Ciutadelan puiston vieressä, sieltä löytyy myös Barcelonan eläintarha. Vesikirjaston rakennus sattuu olemaan ihan eläintarhan vieressä, joten sinne kuuluu aika ajoin eläinten ääniä. Kirjastoa pidempäänkin kuluttaneen kaverin mukaan jopa norsujen äännähdyksiä. Itse olen toistaiseksi kuunnellut vain papukaijojen lauleskelua.


Ei siis yhtään hullumpi vierailupaikka, mikäli Barcelonaan tulee käymään.

Täältä löytyy muutama kuva yläilmoista niiltä ajoilta kun rakennus toimi vesivarastona.

8 kommenttia:

 1. Oho, onpa tosi inspiroiva paikka, niin äänimaailmaltaan kuin arkkitehtuuriltaan. Tuleeko tuolla opiskeltua ollenkaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin tulee opiskeltua :) Siellä on vähän sellainen harry potter-mainen tunnelma, hämärää, rauhallista ja kolkkoa.

   Poista
 2. Hieno toi uus banneri! Tai no en oo varma kuinka uusi se on koska en ihan joka päivä selaa blogeja läpi, mutta tykkään! :D

  VastaaPoista
 3. Wow, kiitti vinkistä! En ole kuullutkaan, täytyy käydä :)
  Ja ps. Minustakin tuo uusi bannerisi on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kannattaa ihmeessä mennä käymään!

   Poista
 4. No wow, mikä kirjasto! Kyllä näyttää ehdottomasti käymisen arvoiselta paikalta, vaikkei kirjastokorttia olisikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaa, siellä on oikea kirjastomainen tunnelma!

   Poista