18. syyskuuta 2013

Maisteri ohi!

Disse on nyt printattu, nidottu ja palautettu. Eli kuopattu. Tuntuu erittäin hyvältä. Vielä loppusilauksia tehdessä sunnuntaina annoin Nicon vähän silmäillä joitakin kappaleita ja ainakin tsekata miltä yleisilme näyttää. Herra löysi useita lauseita, jotka kuulostivat englanniksi ihan hullunkurisilta. Mukaan oli eksynyt enemmän kuin muutama espanjan lauserakenne ja sanonta. Toivottavasti sekaan ei jäänyt enää yhtään.


Maanantaina päätin vielä aamulla lukaista viimeisen kerran koko dissen läpi ja tässä "pikaisessa lukaisussa" menikin muutama tunti. En olisi millään enää jaksanut koko roskaa lukea, mutta onneksi sen tein. Seasta löytyi muutamia näppäilyvirheitä yms. Kun sitten suuntasin yliopiston kulmille printtaamaan ja nitomaan tätä työtä, löysinkin useita opiskelukavereita kopiopisteen jonosta. Sieltä jatkettiin porukalla Universidad de Barcelonan terassille muutamia Estrelloja nauttimaan. Aurinko helli meitä terassikeleillä sateisen ja synkän viikonlopun jälkeen. 

Kotiin lähdin El Corte Inglésin alakerran kautta, josta löytyy sellainen karkkikauppa kun Oomuombo, josta saa pohjoismaalaisia karkkeja. Mukaan lähti muutama suklaalevy ja irtokarkkeja.


Vedin sitten tyhjään mahaan lakritsia ja kirpeitä remmejä, jonka ansiosta yllättäen sain vatsakipuja juuri kun olin suuntaamassa ravintolaan, jonne mentiin Nicon kanssa juhlimaan dissen palauttamista. Herra totesi, että "olet ihan kuin pienityttö" mun valittaessa karkkien ahmimisen jälkeisiä vatsakipuja. Niin kai sitten. Sushit maistuivat silti, mutta oma sänky kutsui aika nopeasti illallisen jälkeen, enkä alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta jaksanut enää lähteä keskustaan kavereiden kanssa juhlistamaan tätä merkkipäivää. Jälkikäteen kuulin, että jos sun toinenkin oli häipynyt kotiin aika aikaisin. Eikä mikään ihme tuollaisen koitoksen jälkeen.

Eilen tiistaina suuntasin vielä yliopiston kulmille perinteiseen Buenas Migas -kahvilaan nauttimaan tästä suklaapommista. Oikealta nimeltään bomba de chocolate. Oltiin kaverin kanssa koko vuosi suunniteltu, että sitten kun koko maisteri on loppu maistetaan tuota herkkua. Ja herkkuahan se olikin, mutta en edes minä, suklaa- ja makeahirmu pystynyt tuota loppuun syömään. Me ei oltu ainoat, joilla oli sama mielessä, nimittäin myöhemmin paikalle valui sattumalta muita opiskelukavereita. 


Palautetta lopputyöstä meille on luvattu seuraavien 12 viikon aikana, joten siinä voi hetki kestää. Ja varmasti kestää. Ei se mitään, disseä ei tarvitse enää miettiä ollenkaan. Periaatteessa maisteri on nyt ohi, mutta paperit saadaan joskus seuraavan vuoden, kahden kuluttua. Espanjassa otetaan nämä asiat lungisti. Joten en siis oikeastaan tiedä koska varsinaisesti maisteriksi valmistun. Ehkä silloin kun saan arvosanan lopputyöstä. Espanjassa valtio myöntää tutkinnot, joten tutkintolappusesta joutuu maksamaan jotain 120-200 euron väliltä. Olen saanut eri tuuteista vähän eri tietoa, mutta diplomia koristaa itse Kuningas Juan Carlosin allekirjoitus. Ei tietenkään aito sellainen. Sitä odotellessa..

Tällä hetkellä odottelen imurointi-intoa, sillä vieraakseemme saapuu tänään ystävä Chilestä asti. Sofi, joka kävi moikkaamassa viime vuonna Buenos Airesissa, tulee nyt pitkän odotuksen jälkeen Barcelonaan. B&B Annicos pärähtää siis toimintaan pienen tauon jälkeen!

20 kommenttia:

 1. Onnea gradun valmistumisesta ja palautuksesta! Mullakin meni se onneton otsikonmuutosanomus just läpi, joten itse prosessi voi nyt alkaa. Enkä itsekään tiedä, että koska oikein valmistun, mutta onneksi ei ainakaan ole gradu mielessä painamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuntuu oikein hyvältä. Pääasia, että se on nyt ohi.. kai sitä valmistumista voi odotella :)

   Poista
 2. Paljon paljon onnea!Mahtaa olla helpottunut fiilis?:) Toi suklaapommi näyttää mielettömän hyvältä, mutta tiedän etten itse pystyis syömään siitä edes puolia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika, aivan mahtavan helpottunut fiilis :)

   Poista
 3. Muistan tuon gradunpalautusfiiliksen... se on yksi parhaita tunteita ikinä! Onnea! :)

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea gradun valmistumisen johdosta Annika!

  VastaaPoista
 5. Jee, onnea vielä Annika! Täällä Belgiassakin on hidasta tuo diplomin saanti... hain tänään mun attestation de réusitte:n joka korvaa diplomin siihen saakka kun sen saa, kuulemma voi mennä vuosi (tai jopa kolme). Ihmettelin että miten ihmeessä voi kestää, niin kuulemma just siks että kaikkien professoreiden ja dekaanejen pitää se allekirjoittaa ja välillä ne on puoli vuotta vaikka USA:ssa luennoimassa. Parhaassa tapauksessa sen saa puolen vuoden päästä. Mutta hip hei, valmiita ollaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora. Ai sielläkin kestää.. johtuiskohan se näistä monarkeista?! :D ihan uskomatonta, että yhteen papruun tarttee kaikkien nimet!

   Poista
 6. Onnea! Ihan mahtavaa!

  Suklaapommi olisi just mun herkku. :-P

  VastaaPoista
 7. Onnea! On varmaan tosi hyvä fiilis! Suklaapommi ei olis yhtään mun juttu :S Mut B&B Annicokseen tulisin oikein mielelläni! :)

  VastaaPoista
 8. Eihän tässä voi muuta kuin kiljua että ONNEA!!!!!

  VastaaPoista
 9. Ooh ja voi miten makee (ehe ehe) karkkikauppa!

  Mutta ennen kaikkea tietysti: ONNEA MAISTERISNAISELLE!!! Jeee! Ja kyllä me voidaan sopia, että sä olet maisteri, vaikkei ne kuninkaan allekirjoittamat paperit ihan vielä kädessä olekaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiitti! :)
   Sieltä löytyvät noitapillit pelasti mun päivän!

   Poista