11. marraskuuta 2013

Maailman kaunein järvi?

Viikonloppuna pääsin vihdoin näkemään jotain oikeaa Guatemalaa pääkaupungin ulkopuolella. Vaikka maa on yksi maailman väkivaltaisimmista, keskittyy se kaikki julmuus lähinnä tänne pääkaupunkiin ja maalla voikin onneksi matkustella rauhassa. Sen takia suurin osa turisteista välttääkin Ciudad de Guatemalan lähes kokonaan, eikä täällä mitään erityistä näkemistä olekaan. Tässä vähän esimakua meidän viikonlopun reissulta. Käytiin Atitlán -järvellä ja pienessä Chichicastenangon kylässä sunnuntaimarkkinoilla. Maisemat olivat henkeäsalpaavia ja ihmettelemistä riitti niin upeissa tulivuorissa kuin paikallisväestössä ja käsitöissäkin.


Atitlán on ilmeisesti rankattu yhdeksi maailman kauneimmista järvistä!?! 


Kerron myöhemmin lisää Guatemalasta ja meidän reissusta..

20 kommenttia:

 1. Näyttää todella upealta! Kiva että pääsette käymään myös pääkaupungin ulkopuolella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, reissut maalle on tän kuukauden henkireikä! :)

   Poista
 2. Onpa nätin näköistä tuolla järvellä...

  VastaaPoista
 3. Voi juku, miten mahtavia vareja noissa huovissa! Ja mielellani vierailisin vaikka kaikilla maailman tulivuorijarvilla, kaunis on.

  VastaaPoista
 4. Voi mitä maisemia! Ja taivas on niin upean värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli upea auringonnousu, mutta noustiin sunnuntaina klo 5 sitä ihailemaan :)

   Poista
 5. Upean näköistä!Innolla odottelen lisää Guatemala postauksia..:)

  VastaaPoista
 6. tervetuloa talle pallonpuoliskolle :) todella kaunista tuolla jarvella! onko matkasuunnitelmissasi kayda Tikalissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos :) ensi viikonloppuna meillä on reissu Tikaliin varattu. Ootko kenties käynyt siellä?

   Poista
  2. Oih, kuvia odottelen myöhemmin! En ole käynyt (valitettavasti). Etelä-Meksikon reissulla olimme Guatemalan rajalla ja halusimme käydä mutta matkakumppanini ei saanut ylittää rajaa. Nuo maya-rauniot ovat todella kiehtovia kohteita!

   Poista
  3. Voi harmi.. ens viikolla Tikalista siis :)

   Poista
 7. Noiden huivien?`värit ovat ihan mahtavan upeat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ihan varma oliko kyseessä huiveja vai peittoja. Paikalliset käyttivät niitä lähinnä tavaroiden kuljettamiseen :)

   Poista
 8. Ai vitsit miten ihanan näköistä!! Piti muuten kommentoida edelliseen postaukseen että kuulostaa ihan Santo Domingolta :S... huoh. Ehkei siellä ihan yhtä paha tilanne oo ku Guatemalassa mutta silti.. mä jään kans odotteleen lisää näitä Guatemala-postauksia!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kuvitella.. olis tosi rankkaa asua täällä pidempään. Kerrottavaa kyllä riittää, katsotaan miten paljon ehdin kirjoitella :)

   Poista
 9. Ihanat maisemat! Hei miten te muuten liikutte siellä? Mä kun tutkin tuota liikkumisasiaa siellä, niin vaikutti, että pääkaupungin lisäksi riskialtista on liikkuminen busseilla, jotka on usein ryöstäjien suosiossa. Näistä syistä lähinnä jätin Guatemalan ainakin toistaiseksi pois listalta, vaikka muuten kiinnostaisi aivan hirveästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me kun ollaan "työmatkalla" ja viikonloput kuitenkin vapaalla, mutta vähän "tarkkailun alla" turvallisuuden puitteista johtuen, niin ei oikein voida tavallisilla bussilla matkustaa. Meitä on onneksi 9, joten tälle viikonlopulle mm. varattiin minibussi ja kuski, joka kuljetti meitä. Ilmeisesti ne pahimmat bussit on nimenomaan Guatemala cityn paikallisbussit, mutta muualle matkustaminen on turvallisempaa.

   Poista
 10. OK, hyvä kuulla! Jos tässä vielä joskus tulee lähdettyä näihin maisemiin :)

  VastaaPoista