11. joulukuuta 2013

Katalonian helmi - Girona

Lauantaina saatiin vihdoin aikaiseksi toteuttaa päiväretki 80 kilsan päähän Gironaan. Ave-luotijunalla matka taittui parhaimmillaan 245km/h vauhtia ja perille päästiin reilussa puolessa tunnissa. Eihän se ollut matka eikä mikään. Idea oli fiilistellä joulukuista Gironaa ja vaikka joulumarkkinoita, muttei sellaisia ollut lähimaillakaan. Vietettiin silti kiva ja aurinkoinen päivä meille ihan uudessa kaupungissa.


Heti kättelyssä suunnattiin kakkosaamiaiselle, joka mun tapauksessa tarkoitti lettuja vaahterasiirapin kanssa sekä appelsiinicappuccinoa. Nam.


Oltiin hieman yllättyneitä kuinka Gironassa Katalonian itsenäisyyttä ajavia lippuja näkyi jopa enemmän kuin Barcelonassa. Silti esimerkiksi katukyltit olivat ensin espanjaksi ja vasta sen jälkeen katalaaniksi, toisin kuin Barcelonassa.


"Katalonia - Euroopan uusi valtio"


Gironan kaupunki levittyy Onyar -joen ympärille, vanhan ja uuden kaupungin yhdistää useat erilaiset kävelysillat.


Gironan vanhasta kaupungista löytyy juutalaiskortteli ja arabialainen kylpylä (Baños Árabes), jonne pääsi kahdella eurolla tutkimaan paikkoja. Emme löytäneet kylpyjä emmekä arabeja.


Lumipeitteiset Pyreneet loistivat kaukana horisontissa.


Vanhasta kaupungista löytyy suuri katedraali, jonne olisi päässyt seitsemän euron maksusta sisään, mutta me jätettiin se toiselle kertaa. Sen sijaan nautittiin kujien ja muurien tutkailusta ihan omassa rauhassa, sillä paikalla ei liikaa muita käppäilijöitä näkynyt.


Girona osoittautui oikein mukavaksi kaupungiksi joulumarkkoinoiden puutteesta huolimatta, joten varmasti suuntaan sinne vielä takaisin joku päivä.


Tämä kertomus on osa Instagram Travel Thursdayta ja kuvat puhelimella räpsästyjä. Muita Instagram Travel Thursdayn postauksia voi käydä tsekkaamassa järjestäjien (Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Running with Wild Horses) blogeista. Lisätietoa itse tempauksesta sekä ohjeet voi lukea täältä. Minut löytää instagramista nimimerkillä @annikaig.

10 kommenttia:

 1. Tosi hyviä puhelinkuvia! Gironan muurit ja kujat näyttää niin valloittavilta, että seuraavalla Barcelonan reissulla tekee mieli poiketa siellä. Ja Tarragonassa kissoja moikkaamassa. Liiankin hyvin toimii Travel Thursdayn matkustuslevottomuutta aiheuttava vaikutus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan varmasti täytyy poiketa Gironassa.. ehkä mennään yhdessä :) Tarragonaan ei olla vielä ehditty, mutta eiköhän sinne poiketa myös.

   Poista
 2. Me käytiin tuolla päiväreissulla silloin monta vuotta sitten A:n kanssa ja mä tykästyin jotenkin Gironaan ihan älyttömästi! Mun mielestä se oli niin söpö kaupunki vanhoine kujineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, teidän reissusta mulla on jäänyt koko kaupunki mieleen :)

   Poista
 3. Kauniita kuvia, paikka on itsellenikin aivan uusi! Ja aika mieletöntä vauhtia tuo luotijuna painelee, täällä Norjassa junat kun varsinkin matelevat verkkaisesti ja joutuvat pysähtymään ohituspaikoille toisen junan tullessa vastaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Barcelonan lähettyviltä löytyykin useita vierailun arvoisia pienempiä kaupunkeja. Ja vaikka rahat on loppu, niin luotijunia Espanjasta (ja Kataloniasta) kyllä löytyy :D

   Poista
 4. Mä kävin Gironassa joskus vuonna 2001 samalla matkalla kun mentiin Figueresin Dalí-museoon, silloin ei tosin vielä ollut tuota luotijunaa... matka taisi silloin kestää jonkun lakon aikana 2,5 tuntia. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh.. kaveri just selitti, että Renfe on aina myöhässä (tällä kertaa ei ollut, mutta Valencian reissulla joo), koska se on espanjalainen.. ferrocarriles taas hoidetaan Kataloniassa, niin se toimii, koska generalitat on ohjaksissa :D
   Figueres oliskin hyvä seuraava etappi, näkemistä tuolla suunnalla riittää!

   Poista
 5. Onpa hienoja kuvia, ehdinkin niitä jo tuossa Instagramissa työmatkalla ihastella :)

  VastaaPoista