12. huhtikuuta 2014

Mitä mun laukusta löytyy?

Jostain syystä muistin yhtäkkiä eilen Marikan jo lokakuussa lähettämän haasteen esitellä käsilaukun sisältöä. Ei siinä auttamut muu kuin kaivaa kamera esiin. Sori vaan, että toteutuksessa vierähti muutama kuukausi. 

Mulla on tainnut jo reilun vuoden ajan olla aika säännöllisesti käytössä tällainen ruskea näppärä olkalaukku, jonka saa helposti väen paljoudessa etupuolelle tai vaikka pyöräillessä "selkään". Sinne mahtuu kivasti meidän minijärkkäri ja tarvittaessa vielä vesipullokin. Ostin sen täältä Barcelonasta jostain umpimähkäisestä liikkeesta muistaakseni toissavuoden syksyllä ja nyt kyllä huomaa, että se alkaa olla vähän nuutunut. 

IMG_2398

Mitä kaikkea kuljetankaan päivittäin mukana?

IMG_2390

Lompakkona on nyt koko Barcelonan ajan toiminut jo vuonna 2009 NYCin Macy'silta ostettu Fossilin värikäs kukkaro, jossa on kätevästi pari korttipaikkaa toisella sivulla ja vetskaritasku toisella sivulla sisällä. Täällä Barcelonassa ei niitä kanta-asiakaskortteja ole sellasia määriä kun Suomessa, niin tolla pärjää aika näppärästi. Vaikka välillä sitä lähikaupan korttia saa kyllä kuittien välistä hakea.

IMG_2381

Kaverilta saatu glitteriä sisältä käsidesi kulkee mukana. Se on jo melkein loppu, mutta saa aina kivat naurut aikaan kun hilettä löytyy joskus herraltakin naamasta. Se tuoksuu tosi hyvälle! Love-tekstin takaa löytyy pieni pinnien säilytyspurkki, joka on tosi kätevä. Ostin sen vissiin täältä Claire's-kaupasta. Eipä enää pinnit leviä pitkin laukun pohjaa. Muistitikku näyttää löytyvän myös, sekä tietenkin nenäliinoja ja epämääräisiä lippuja ja lappuja. Leffalippu, mainosflaijeri ja kuitteja.

IMG_2388

Muistikirjana toimii tällä hetkellä Marimekon söpö, pinkki kirja. Joskus muistikirjan sijasta mukana kulkee kalenteri tai ehkä molemmat. Kuulareita löytyy yleensä useita ja kännykkää suojaa myöskin lahjaksi saatu Marimekon pussukka.

IMG_2391

Mustavalkoisesta Accessorizen pussista löytyy pari särkylääkettä, laastareita ja aurinkolasit. Purkkaa tai pastilleja löytyy myös aina. Valkoisesta pyöreästä kotelosta löytyy kuulokkeet, johdot ei mee enää solmuun laukun pohjalla, kun niille on oma suojakotelo. Löysin sen joulun alla paikallisesta Naturasta. Avaimissa keikkuu Minni, joka muistuttaa Disney-ajoilta. Laukusta löytyy myös tietenkin puhelin ja sitten metrokortti, jota suojaa hienot, Britten YK-nuorten kuoret. Barcelonassa ollaan muuten vielä siinä mielessä aika jäljessä, että täällä on käytössä pahviset julkisen liikenteen liput. Niitä on kertynyt tuonne pullukkaan suojakoteloon varmaan muutama kymmen. En tiedä, miksi niitä pitää hillota niin monta, mutta ei ole jostain syystä tullut heitettyä niitä vanhoja pois. Oon muuten ihan mielettömän iloinen mun uusista puhelimen kuorista, jotka ostin itse asiassa jo ennen joulua, muttei ne ehtineet mukaan Suomen lomalla, joten tulivat vasta perässä tänne Barcelonaan.

IMG_2379

Huulirasvaa löytyy myös. Tämä onkin ihan Argentiinasta asti raahattu (ostin tammikuussa varmuuden vuoksi pari pakettia) koska juuri tätä kyseistä Labelloa ei ainakaan Suomesta tai Espanjasta löydy. Jännä juttu muuten, että Argentiinassa nämä kulkee Nivean tuotenimellä.

Joskus laukusta saattaa löytyä myös vesipullo tai kirja. Lisäksi sieltä löytyy aina kangaskassi, yleensä tuo oranssi global.finlandin kassi. Nykyään lähes aina kaikki ostokset, oli sitten kyseessä ruoka-, vaate- tai jokin muu kauppa kulkee mun kangaskassissa, en nimittäin enää kestä kotoa löytyvää ja niin helposti kasvavaa muovikassivuorta. Tässä kaupungissa tosiaan tarttee harvemmin sateenvarjoa mukana kanniskella, ja hyvä niin. 

Kuka innostuu esittelemään omaa laukkuaan ja sen sisältöä? Haastan ainakin Even, Marin, Riian, Annikan ja Annikan, sikäli mikäli he eivät tätä vielä ole toteuttaneet.

17 kommenttia:

 1. Hauskaa oli kurkistaa käsilaukkuusi;meillä naisilla on usein puoli kotia mukanamme;D
  Olen itsekin tehnyt tuollaisen haasteen joskus ikuisuus sitten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, niinpä. Näitä on kyllä hauska muidenkin blogeissa seurata :)

   Poista
 2. Voi mikä ajoitus sulla oli! Just ostin eilen uuden laukun ja nyt saan heti syyn täyttää sen ottaa käyttöön sen :) Sulla on kyllä melkein koko omaisuus tuolla kassissa..! Tosin äkkiä kai sitä tavaraa kertyy...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, loistavaa! Ja minä kun luulin pärjääväni aika pienellä määrällä verrattuna näihin Marikan ja Lauran versioihin :D

   Poista
  2. Hahahaa, joo mä olen ihan eri sarjassa teidän kanssa laukun sisällön suhteen :D

   Poista
 3. Aika paljon mahtuu sun laukkuun tavaraa! Kivan näköinen kännykän kuori :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sinne näköjään ihan kivasti tavaraa menee :)

   Poista
 4. Voi ei, taas huomaan olevani "epänainen"... En mä vois tällasta tehdä, kun ei mulla ole ikinä laukkua mukana. Tai no "ikinä"... On mulla juhliin mennessä laukku, johon heitän huulipunan, kameran, ajokortin ja pankkikortin. Joskus kännykkä. Me kun ei yleensä kanniskella kännykkää mukanamme.
  Kauppaan lähtiessä mulla on talviaikaan lompakko ja avaimet taskussa, kesällä nappaan mukaan taskuun avainten lisäksi lompakosta vain tarvittavat kortit. Ja jos kesällä päällä on jotain taskutonta, kortit / rahat piiloutuu paikkaan, jonne vain naiset voi ne sujauttaa! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, usein kyllä lähden lähikauppaan ilman laukkua, pelkän lompakon ja kangaskassien kanssa. Nykyään vaan iso puhelin ei enää mahdu housujen taskuun, joten melkein on pakko olla joku laukku mukana. Jotenkin en enää osaa normaalisti lähteä ulos ilman laukkua, mutta kyllä lomalla (ja viimeksi juuri Argentiinan kuukaus) olen melkein aina laukutta. Ja sekös tuntuu vapauttavalta!

   Poista
 5. Haha, kyllä sullakin tuota kamaa löytyy mukana aika paljon :D Mä olen just miettinyt et mun pitäis taas tyhjentää mun laukku kaikesta ylimääräisestä kamasta jota sinne on kertynyt....pelkästään ne kaikki paperikasat painaa jo vaikka mitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, tää on toisaalta onneks sen verran pieni ettei sinne voi liikaa tavaraa tunkea.. mutta joo, kyllä sekin toisaalta joskus painaa ihan liikaa. :)

   Poista
 6. Hehee, kiitos haasteesta! Musta on huojentavaa nähdä, että jollain muullakin on yhtä ja toista laukussaan mukana :) Ja aivan ihana tuo värikäs kännykän kuori!

  VastaaPoista
 7. Kiva tirkistyskurkistus :) Tosi paljon on samaa, mutta mulla jostain syysta pitaa silti olla isompi laukku ja tarvisin upgraden melkein rantakassikokoiseen! Hirveaa olkapaalle, mutta kaikkeen pitaa varautua ja nyt on mukana tyoevaatkin, lounaasta valipaloihin. Pinneille ja kuulokejohdolle mulla on Niksi-Pirkka-versiot eli TicTac-rasia ja hiusklipsi :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mulla olisi kyllä sun tapauksessa varmasti suurempi laukku ja paremmat varustelut. Pitkille työ- tai muillekin matkoille on hyvä olla tekemistä mukana.
   Toi pinnisäilyke toimii just niin kuin tictac-rasia :)

   Poista