27. huhtikuuta 2014

Yrjönpäivästä

PicMonkey Collage.png

Kuten muuallakin maailmassa, myös Barcelonassa vietettiin keskiviikkona Yrjönpäivää. Täällä se on vaan erityisen tärkeä, koska St. Jordi on Katalonian suojeluspyhimys. Viime vuonna kirjoitin päivästä hieman kattavamman tekstin. Koko kaupunki näytti taas puhkeavan kukkaan oikein kirjaimellisesti, nimittäin jopa meidän rapun oven eteen oli ilmestynyt jättimäinen ruusujen myyntipiste. Niitä, sekä kirjojen myyntipisteitä olikin ympäri kaupunkia lähes jokaisessa kadunkulmassa. Katalonian lipun värejä tietenkään unohtamatta!

PicMonkey Collage2.png

Täydellisen aurinkoinen (lähes kesäinen) keskiviikko oli houkutellut keskustaan tallaajaa jos toista, minkä johdosta väkijoukon keskellä vaeltelu vaati pitkää pinnaa. Olin jo etukäteen lukenut, että argentiinalainen matkabloggaaja, -kirjoittaja Aniko on keskustassa yhdessä kojussa myymässä kirjaansa, jonka hankin jo tammikuussa Buenos Airesissa ollessa. Päätin käydä moikkaamassa tätä melkein kaimaa ihan paikan päällä. Oli jännä tavata tämä symppis tyyppi täällä Barcelonassa. 

Lisäksi kävin tsekkaamassa ihan kulman takaa löytyvän upean, matkailuun erikoistuneen kirjakaupan, Altaïrin, jonka olemassaolosta sain tietää vasta ihan hiljattain (ja joka on sivustonsa mukaan Euroopan suurin sellainen). Upean inspiroiva paikka, josta löytyi kaikkea fiktiivisestä kirjallisuudesta matkaoppaisiin, muistikirjoihin ja karttapalloon. Sekä vielä erityinen ilmoitustaulu, johon kuka tahansa voi laittaa matkasuunnitelmansa kohteen ja ajankohdan löytääkseen matkaseuraa. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka kyseinen ilmoitustaulu toimii käytännössä. Löytääkö ihmiset matkaseuraa ja päätyvätkö he suunnitelluille matkoille. Joku taisi etsiä kaveria Nicaraguan ja toinen NYCin reissua varten.

PicMonkey Collage3

Matkalla keskustaan törmäsin jättimäiseen, avonaiseen puuoveen, jonka takaa löytyi upea sisäpiha. Se taisi kuulua jollekin kirkolle, joka ei mielestäni kuitenkaan näkynyt kadulle asti.

IMG_2769

Plaza Catalunya juhli myös kukkaloisteessa vesisuihkun kera.
Suuntasin Ramblalle, ja La Boquerían kauppahallin kautta satamaan väljemmille vesille, eväitä syömään ja ihmisiä (sekä vedessä pyöriviä kaloja!) ihmettelemään.

IMG_2779

Mielenkiintoista muuten, että ruotsalaiskirjailija Jonas Johanssonin kirja Lukutaidoton, joka osasi laskea oli päivän eniten myytyjen joukossa. Se oli eniten myyty katalaanisten fiktiivisten kirjojen listalla ja kakkosena espanjan kielisten fiktiivisten kirjojen listalla. Paikallisen La Vanguardia-lehden artikkelin mukaan eniten myytyjen poliittisten kirjojen pääaiheena on ollut Katalonian itsenäisyyttä käsittelevät kirjat. Onpas yllättävää.

8 kommenttia:

 1. Kauniita kukkia siellä!

  VastaaPoista
 2. Tulee niin kevainen olo naista sun postauksista! Sitten tunnustus... Yon myohaisina tunteina luin postauksen kannykasta ja vain otsikon nahdessani fiksusti paattelin, etta teksti koskee paivaa, jolloin sairastuit. Yrjonpaiva, you know? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, olisihan sen voinut vähän paremmin otsikoida vaikka "pyhä yrjänän päiväksi" :D

   Poista
 3. Voi apua, matkailuun erikoistunut kirjakauppa.... En varmaan uskaltais mennä tuollaiseen edes sisälle, sillä mua ei sais kukaan ulos sieltä enää koskaan :D Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aika makee paikka, pitää suunnata uudestaan ihan ajan kanssa :) Kiitos Laura!

   Poista