26. elokuuta 2014

Bye bye Barcelona

Vain muutama viikko ennen kun meidän Barcelonan eloa tulisi kuluneeksi kaksi vuotta päätettiinkin karata muille maille. Muutto tuli vähän yllättäen, jopa meille. Päätös tehtiin toissaviikolla alle vuorokauden kuluessa, mutta näin on nyt näppylät, taas on muutto edessä. Tällä kertaa vaan vähän pidemmälle, nimittäin sinne Pohjolaan. 

BCNHKI2013_

Meidän vuosi ei ole alkanut ihan parhaalla mahdollisella tavalla täällä Barcelonassa. Ollaan jo moneen kertaan manattu, että tää vaan ei näytä olevan meidän vuosi, alkaispa 2015 jo. Toisaalta tuntuu itsekkäältä ajatella näin, ollaanhan me koettu upeita juttuja tänäkin vuonna. Kuukausi Argentiinassa, loma Italiassa ja omat hääjuhlat rakkaiden kanssa. Silti koko kevät ja kesä on mennyt vähän persuilleen noin muuten. Barcelonan päässä asiat ei ole meille kummallekaan menneet ihan parhain päin, joten siinä mielessä tämä muuttopäätös oli helppo tehdä. Jollain tasolla ollaan molemmat sitä mieltä, että ehkä Barcelona ei nyt enää ole meitä varten, meidän on aika jatkaa matkaa. 

Usein syksy tuo mukanaan uusia kuvioita, jotka yleensä on ihan tervetulleita. Tällä kertaa se on muutto Suomeen. Mulle paluumuutto kotiin ja Nicolle taas uuteen maahan, kulttuuriin ja kieleen. Innolla sekä pikkasen myös kauhulla valmistaudutaan muuttoon. Innolla uuteen alkuun ja elämänvaiheeseen, kauhulla meitä odottavaan syksyn pimeyteen ja sateisiin. Huvittuneena vertaillaan säätiloja ja kysellään itseltämme, oliko tämä nyt sittenkään hyvä idea. Kesäkuussa ostamani talvitakki ei enää olekaan talvitakki, koska olosuhteet muuttuu. Nyt tarvitaan kosteuttapitävät kengät ja muutama lämpökerros lisää. 


Torstaina lennämme Suomeen, muutaman laatikon kokoinen, pieni muuttokuorma lähtee huomenna. Toivotaan, että loppuvuodesta Helsingissä tulee parempi. Ainakin rakkaat ystävät ja osa perhettä on lähellä. Saa nähdä millaiseksi osottautuu vuokrakämpän etsintä Helsingissä, pitäkää peukkuja!

41 kommenttia:

 1. Onnea matkaan!

  Mekin amerikkalaisen mieheni kanssa aloittelemme Suomi-eloa, Turussa. :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä pakkauksiin - kyllä se siitä lähtee sitten taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, toivotaan niin :) Laatikot on pakattu, mutta kamaa tuntuu silti vielä riittävän.. :S

   Poista
 3. Vau, suuri päätös mutta varmasti hyvä sellainen :) Tervetuloa!

  VastaaPoista
 4. Wau :) Te olette tehneet sitten pikapäätöksiä. Onko Nicolla paljon kokemusta talvesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin ollaan, vaikka onhan sitä ideana mielessä pyöritelty.. Nico on onneksi asunut kaksi talvea Skotlannissa, joten ihan ummikosta ei ole kyse ;)

   Poista
 5. Onnea matkaan ja tervetuloa! Nyt on ehkä paras hetki tulla, pääsee heti hoitamaan sääshokin alta pois! :D

  VastaaPoista
 6. Y mi canario manda un mensaje a Nico: "Que tengas paciencia, la vas a necesitar... Suerte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jejeje, gracias :P

   Kunhan syksystä ei tulis pitkä..

   Poista
 7. Isoja muutoksia, kaikkea hyvaa uuteen alkuun Suomessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra, toivotaan että asiat lähtee rullaamaan!

   Poista
 8. Kiinnostava lukea, miten teillä lähtee asiat sujumaan sitten Suomen päässä (jos joskus tulee meillekin ajankohtaiseksi). Tsemppiä ja lycka till!

  VastaaPoista
 9. Tervetuloa Helsinkiin! :) Päätös on varmasti vaikea, mutta jotenkin uskon, että viihdytte. Ja eihän tänne loppuelämäksi tarvitse jäädä. Tsemppiä myös asunnonhakuun, onneksi se on helpompaa kaksin kuin yksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Toivotaan niin, ainakin sieltä löytyy parempi tukiverkosto kuin täältä. Tää onkin ensimmäinen kerta kun etsin vuokrakämppää Helsingissä (tai Suomessa), joten uutta mullekin :)

   Poista
 10. Tsemppiä muuttoon, kohta nähdään! Jippii! ;)

  VastaaPoista
 11. Oh sinä se olet yllätyksiä täynnä! Mutta paljon onnea tulevaisuuteen Suomessa, pidetään peukkuja että kiva asunto löytyy ja muutenkin elämä alkaa sujua kivasti/kivemmin -koleudesta huolimatta! :D

  VastaaPoista
 12. Ohhoh, tervetuloa Suomeen! Ja onnea kovasti naimisiinmenosta! :) Hetken kun lomailee blogien lukemisesta niin johan on tapahtunut. Toivottavasti teillä on kiva loppuvuosi ja asetutte näille huudeille mukavasti! :)

  VastaaPoista
 13. Vau,iso muutos! Kaikkea hyvää teille muuttoon ja uuteen elämään Helsingissä! Casados? Felicidades!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sí :D Paljon kiitoksia, eiköhän me sopeuduta Helsinkiin myös :)

   Poista
 14. Oho, tämäpä yllätys! Melkoisia muutoksia! No mutta lämpimästi tervetuloa takaisin Suomeen :). Toivottavasti asunto löytyy helposti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Teea, on meillä varmaan lämmin vastaanotto, jos ei säätä oteta mukaan ;)

   Poista
 15. Pidetään peukkuja asunnon suhteen!

  Hieno uutinen, ja toivotaan, että loppuvuosi tuo positiivisia juttuja sitten koko vuoden edestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin, kiitos Terhi! Raportoin sitten suomalaisista vuokrakämpistä seuraavaksi :)

   Poista
 16. Muutoksen tuulet selvästi puhaltaa! :) Tsemppiä uuteen alkuun Suomessa! <3 Kaikki menee varmasti hyvin alun sähellyksen jälkeen. Meillä ei periaatteessa Suomeen muutto ole ihan heti kielen päällä, koska R ei kestänyt Suomen talvea silloin 2 vuotta sitten, mutta onhan se aina mahdollista, jos hyvä työtarjous tulee ;) Mielenkiinnolla kyllä luen, että miten sopeudutte Suomeen, ja miten elämä alkaa rullaamaan Pohjolassa. :) Vuokrakämppien haku pk-seudulla nyt syksyisin on muuten aika hirveää oman kokemukseni perusteella :S toivottavasti teitä onnistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Kiitos Riia! Katsotaan kuinka Nico selviää Suomen talvesta. Innostusta ainakin riittää vielä toistaiseksi :P En ole ikinä vuokrannut mitään Suomessa, joten vähän jännittää kyllä.. katsotaan miten meidän käy.

   Poista
 17. Tervetuloa Suomeen! Uskon, että te kyllä sopeudutte, kun olette molemmat niin kansainvälisiä ja asuneet eri paikoissa :) Mun on vaikea uskoa, että ensi keväänä tulee 10 vuotta kuluneeksi siitä, kun oma argentiinalaiseni muutti Suomeen.

  Ps. Täytyy ehdottomasti järkätä joku tapaaminen! Mitenköhän Irinan aikataulut menee hänen Suomen matkansa aikana? Mä pääsen ainakin suht helposti tulemaan sinne pääkaupunkiseudulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Eiköhän me selvitä, hyvin on hänkin pärjännyt Suomessa, jo noin kauan! Olis tosi kiva tavata porukalla, laitetaan vaikka paremmin viestiä FB:ssä :)

   Poista
 18. Onnea muuttoon ja paluumatkaan! On varmasti eräänlainen shokki sekin :D

  VastaaPoista
 19. Ohhoh, aika iso muutos! :O / :) Onnea Suomeen muuton kanssa! :) Ja ethän lopeta blogia..? :) Olisi kiva lukea sopeutumisestanne takaisin Pohjolaan. :) Toivotaan, että jouluna on lunta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, kiitos paljon! Enköhän jatka kirjoittelua vielä täältäkin käsin, en varmaan osaisi lopettaa :) Toivotaan, että tänä jouluna on lunta :P

   Poista