19. elokuuta 2014

Gràciassa juhlitaan jälleen

Taas on se aika vuodesta, kun Gràcian lähiössä vietetään kesäjuhlia koko viikon ajan. Jo viime vuonna yllätyimme erittäin positiivisesti kyläjuhlien upeasta tasosta, luovuudesta ja keksiliäisyydestä. Sainkin sukeltaa Suomiloman jäljiltä suoraan Barcelonan hälinään kun suunnattiin ihailemaan tämän vuoden koristeluja. 

IMG_5780
IMG_5748
IMG_5740
IMG_5753
IMG_5784
IMG_5764IMG_5729
Carrer de Verdi näyttää olevan kyläjuhlien parhaimmistoa, viime vuonna sieltä löytyi upea vedenalainen maailma ja tänä vuonna Amazonin sademetsä. Kävyistä ja lehdistä askarrellut elukat oli mun mielestä todella upeita. Ihan mieletöntä, että ihmisillä riittää mielikuvitusta, intohimoa ja aikaa vääntää tälläisiä koristeluita muiden ihailtaviksi. 

IMG_5805
IMG_5814
IMG_5824
IMG_5827
IMG_5794
IMG_5798

Muilta kaduilta löytyi erikoisempia juttuja, vedenalaista maailmaa, Jali ja suklaatehdas -tarinaa, Karibian saaren tunnelmaa, rantameininkiä ja muita ihmetyksiä.

IMG_5722
IMG_5713
IMG_5712
IMG_5705
IMG_5696
IMG_5707
IMG_5701
IMG_5703
Nämä kuvat ovat juhlien ensimmäiseltä päivältä, perjantailta. Eilen illalla kävimme ihailemassa muita katuja iltavalaistuksessa. Selvisi, että Carrer de Verdin Amazonin sademetsä olikin tämän vuoden voittaja! Jos siis suunnittelee Barcelonan lomaa kesäkuukausille, elokuun puoliväli ei ole yhtään hullumpi vaihtoehto. Gràciassa riittää silloin menoa ja meininkiä, livebändejä ja fiestoja koko viikon ajan.

Nicon äiti on meillä vielä muutaman päivän kylässä ja sitten olisi aika palata jossain määrin "arkeen". Vaikka se on meille tällä hetkellä vähän erikoinen käsitys, erinäisiä muutoksia on taas luvassa, kuten syksyyn yleensä kuuluu. Niistä myöhemmin lisää.

16 kommenttia:

 1. Ihan mielettomia koristeluja! Tosi makeen nakoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olin kyllä taas positiivisesti yllättynyt. Parasta näissä bileissä on se, että koristeet ja aiheet vaihtuu joka vuosi :)

   Poista
 2. Silmät: yök, meduusat: ihana! On Kanariallakin kylä- ja kaupunginosajuhlia, muttei tuollaisia koristeluita. Aika paljon ovat saaneet näpertää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää Gràcian bileet taitaa olla kaupungin parhaimmistoa täälläkin ja kaikkein tunnetuimpia juurikin siitä syystä :)

   Poista
 3. Oi että, ihanan näköistä! Pitää varmaan joskus ottaa uusinta Barcelonan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täältä löytyy kyllä vielä kahden vuoden asumisenkin jälkeen kaikkea uutta nähtävää :)

   Poista
 4. Todellakin mahtavaa, että ihmiset jaksavat väkertää! Ja että teokset saa olla rauhassa avoimilla kaduilla. Teidän heijastuskuva on ihan ykkönen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne suht rauhassa saa olla, vaikkakin joidenkin pitää olla tunkemassa sormia ja käsiä joka paikkaan -aikuistenkin. Jotkut koristeet kärsii ja viime kesänä muistaakseni Mafaldakin oli saanut turpiinsa kun naama oli mennyt lyttyyn kesken juhlien :)

   Poista
 5. Voi vau, todella vaikuttavaa ja upeita kuvia, tuonne olisi ihana paasta! Arkeen palaaminen siintaa edessa meillakin tosin kovin kaukaiselta se tuntuu kun kovimmat helteet on paalla ja ihmiset löysissa kesatunnelmissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos jotain, niin nämä paikalliset osaa kyllä väkertää ja ahertaa erinäisiä juhlia varten :) Täällä taas on ollut sen verran pilvistä ja vaihtelevaa ilmaa, että syksy on selvästi nurkan takana :)

   Poista
 6. Mielettömän upeita ja hassuja, ollappa nyt tuolla! Mutta tänä vuonna tyttäreni on jälleen siellä ja nyt muistin onneksi kertoa hänelle tuosta juhlasta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että muistit tällä kertaa, mun pitikin siitä kommentoida kun päättelin että tyttäresi on taas täällä lomalla :)

   Poista
 7. Huikean upeita koristeita - siellä kyllä selkeästi osataan tämä koristamisen taito ja värien käyttö! Tuollaisessa ympäristössä aika uppoaa takuulla kuin siivillä ihan vain ympärillä olevia asioita ihmetellessä ja katsellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ja koristeltuja katuja taitaa olla reilu kymmenen sekä ihmisiä niin paljon, että liikkumisesta tulee haasteellista. Viime vuonna jäi useimpia näkemättä, mutta tänä vuonna taidettiin onnistua kiertämään kaikki :)

   Poista
 8. Vau, onpa taas hienoja tänäkin vuonna :) Tosi värikkäitä ja piristäviä kuvia tämän harmauden keskelle! Täällä satoi koko viime viikon ja sadetta on luvattu ens viikollekin... syksy on siis selvästi tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria :) Täälläkin on ollut synkkää ja sateista, joten samat fiilikset.. tekee kyllä jo vähän mieli pukea takkia ja huivia päälle! :P

   Poista