31. elokuuta 2014

Italia - Luccan nähtävyyksiä

IMG_3854

Yleisen samoilun ja fiilistelyn sekä muurilla kävelyn lisäksi käytiin myös tsekkaamassa muutama Luccan turistinähtävyys. Hieman vahingossa päädyttiin ensin yllä olevassa kuvassa näkyvään Palazzo Pfanner -nimiseen paikkaan, joka löytyy muurien sisäpuolelta (kuva otettu muurilta). Palazzo Pfanner on 1600-luvulla rakennettu palatsi, joka kuului alunperin Moriconi-nimiselle aatelisperheelle. Myöhemmin ilmeisesti perhe meni konkurssiin ja joutui luopumaan kotipalatsistaan. Vasta 1800-luvun puolella maille päätyi Pfannerin perhe, joka perusti panimon palatsin tiloihin.

IMG_3893
IMG_3889
IMG_3892

Palatsin sisätiloissa vain muutama huone oli yleisölle avoinna. Vitriineissä oli näytteillä muun muassa yhden Pfannerin perheeseen kuuluneen ja Luccan kaupunginjohtajanakin toimineen lääkärin vanhoja työvälineitä. Vaikka seinämaalaukset oli hulppeita, palatsin puutarha teki meihin kuitenkin paljon suuremman vaikutuksen ja vietettiinkin siellä ruusujen keskellä aika pitkä lepotauko ennen kaupungilla samoilun jatkamista.

IMG_3903
IMG_3895
IMG_3902
IMG_3911

Ruusujen seasta löytyi useita kreikkalaisia jumalia patsaiden muodossa. Lonely Planet kertoo, että 1996 kuvatun Nicole Kidmanin tähdittämän Naisen muotokuva-leffan osia olisi myös kuvattu Pfanner Palatsissa.

6 kommenttia: