1. tammikuuta 2015

Life is good when you've got these around...

Sen kaikkein olennaisimman -auringon- lisäksi on yksi vihertävä asia, jota Barcelonasta erityisesti kaipaan. Nimittäin palmut! Onko mitään kauniimpaa ja eksoottisempaa kuin täydellisen vehreä palmu? Voiko mikään olla huonosti, kun maisemassa siintää tällainen komeus? Huomasin tuossa hiljattain, että näitä löytyy omalta ig-tililtänikin jokunen kappale. En suinkaan ajatellut esitellä teille niitä kaikkia, mutta tässä top 10 palmua Barcelonasta sekä yksi bonuspalmu, vaikka vain eilisille pakkaskuville tasapainoksi mieltä lämmittämään.

Tämä löytyi ihan meidän ensimmäisen kodin nurkilta

palmu_1

Nämä löytyi mun yliopiston etupihalta

palmu_2

Tämä löytyy oletettavasti rannalta, Somorrostron kohdilta

palmu_4

Tämä ihanuus taas löytyi meidän ensimmäiseltä kotikadulta

palmu_3

Nämä koristuttavat Riemukaaren bulevardia

palmu_5

Tämä löytyi yhden kirkon sisäpihalta, jonne eksyin keväällä

palmu_6

Tämäkin on rannan tuntumasta, Mar Bellan kohdilta.

palmu_7

Gaudin puiston vieressä kun asui, sattui iltapäiväkävelyt usein suuntaamaan sinne. On tämä ruipelokin omalla tavallaan symppis!

palmu_8

Tämä kaunokainen koristaa rantabulevardia

palmu_9

Viimeisiä ranta- ja iltamaisemia elokuussa

palmu_10

Ihanana bonuspalmuna esittelyssä kaunokainen Nicon kotikaupungista Argentiinasta.

palmu_11

Tiesittekö muuten, että yhden urbaanilegendan mukaan Barcelonan rantabulevardin palmut on tuotu Kaliforniasta lainaksi vuoden 1994 olympialaisia varten? En löytänyt pikaisella googlauksella aiheesta mitään lisätietoa, mutta ilmeisesti ainakin osa rantabulevardin palmuista on nimenomaan kalifornialaista laatua. Eipä niitä ainakaan olla vielä 20 vuotta myöhemmin minnekään palautettu.

Toivottavasti tämä uusi vuosi 2015 tuo mukanaan yhtä paljon palmumaisemia kun edellinenkin. Voi toisaalta olla haastava toive näin Helsingissä asuessa. 

Näillä palmukuvilla toivottelen teille oikein palmurikasta vuotta!

Tämä kertomus on osa Instagram Travel Thursdayta ja kuvat puhelimella räpsästyjä. Muita Instagram Travel Thursdayn postauksia voi käydä kurkkimassa järjestäjien (Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert) blogeista. Lisätietoa itse tempauksesta sekä ohjeet voi lukea täältä. Minut löytää instagramista nimimerkillä @annikaig ja kyseisen linkin takaa voi katsella kuvia, vaikkei omaa instagram-tiliä omistaisikaan.

24 kommenttia:

 1. Miksei me voitais lainata Suomeenkin muutama yksilö..... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpas hyvä idea.. pitänee ehdottaa kaupunginjohtajalle!

   Poista
 2. Ihania palmuja! Niistä oon aina ihan fiiliksissä kaikkialla mistä palmuja löytyy. :D

  VastaaPoista
 3. Palmut ovat kyllä hauskoja. Muistuttavat jollain oudolla tapaa männyistä, jotka ovat mun suosikkipuita täällä kotimaassa. :)

  VastaaPoista
 4. "Onko mitään kauniimpaa ja eksoottisempaa kuin täydellisen vehreä palmu? "

  Asiat ovat keskimääräisesti hyvin, kun näkyy palmuja :)

  VastaaPoista
 5. Jos pitäisi kuvata vaikkapa paratiisisaarta yhdellä symbolilla, niin piirtäisin varmasti palmun :)

  VastaaPoista
 6. Voi palmut, ihania kuvia ja hauska postausidea! Munkin piti heti napata uusi palmukuva, kun päästiin tänään Gran Canarialle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Ihailinkin sun loistavaa palmukuvaa. Sulla ainakin tulee palmurikas vuosi :)

   Poista
 7. Varsin ihana palmupostaus! Se niissä on jännää, että niitä näyttäisi olevan monenlaisia erilaisia lajikkeita! Varmaan leikkaustapakin vaikuttaa miten ne kasvavat, mutta runkojakin on monenlaisia. Ihanaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar :) Ihan totta. Wikipedia näyttää kertovan, että palmusukuja on n. 200 ja lajeja 2500. Hui! Ihanaa uutta vuotta ja paluuta Barcelonan palmujen alle :)

   Poista
 8. Palmut on ehdottomasti mun lempipuita! Oonki sanonu että mun koti on sitten täydellinen kun saan hankittua sellaisen pienen ruukkupalmun, jota voin aina tuijotella kun kaipaan jonnekin kauas paratiisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas hyvä idea. Jos en ens vuonna pääse palmujen luo, täytyykin tuoda palmu tänne meidän luo! :)

   Poista
 9. No sulla näitä palmukuvia sitten riittää! Mun täytyy myöntää, että palmut ei iske muhun ollenkaan. Jotenkin sieluttoman näköisiä puita, niihin on niin vaikea kiivetäkin. ;) Mutta kookokset kyllä kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no ootpas hassu :) Mä en taas niin välitä kookoksesta, mutta enpäs olekaan sitä tuoreena päässyt koskaan maistamaan.

   Poista
 10. Toinen palmufani ilmoittautuu! Nää kuvat sopi just tähän pimenevään loskaiseen iltaan, seuraavaksi vois mennä kattelemaan vaikka lentolippukaupan tarjontaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun palmufaniutes mä jo tunsinkin :P Mä päädyin kans jo kerran jos toisenkin tutkimaan lentolippujen tarjontaa.. siihen tutkimiseen se sitten jäikin.

   Poista
 11. Ha ha, palmuja on tosiaan helppo "lainata". Ja niinhän se on että palmut kyllä tekevät loman kuin loman! Omassa IG galleriassani on ihan liikaa lampaita, vaikka olen yrittänyt olla julkaisematta jokaista kuvaa. Siinä näkee hyvin Barcelonan ja Norjan eron..... ;) Hyvää uutta vuotta muuten!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lampaat on kyllä erittäin suloisia elukoita, ei haittais ihailla niitä lisää. Norjahan kuulostaa ihan Skotlannilta ;) Hyvää uutta vuotta teille Norjaan!

   Poista
 12. Oi palmut! <3 Nyt kun katselen ymparilleni, niin niitahan nayttaa olevan jopa ymparilla olevien PH-talojen pihalla. Eika ihme, kun juuret ei nosta pienta patiopihaa ja korkealla rehottavasta lehdistosta saa silti varjoa. Palmu ois tervetullut meidan parvekkeellekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitten vaan seuraavaksi palmuja kasvattamaan :)

   Poista