24. huhtikuuta 2016

Vihreitä nummia ja lampaita...

- niistä on Iso-Britannia tehty!

Pitkäperjantain auringonpaiste Englannissa vei meidät retkelle Peak Districtin kansallispuistoon. Hyvä keli ja kansallinen vapaapäivä oli tuoneet muutaman muunkin tallaajan (ja autoilijan) samoille kulmille, päivä oli nimittäin mitä mainioin kansallispuistossa ulkoilulle. Ruuhkassakin tuli istuttua jokunen tovi, mutta se taisi hermostuttaa lähinnä pelkästään tyttöjen auton kuskia, sillä ei me muut oltu asiasta moksiskaan. Mikäs siinä vihreitä niittyjä ihaillessa auringon säteiden loisteessa ja lampaita ihmetellessä. Parempi toki ihmetellä niitä auton ikkunat kiinni, nimittäin ikkunan avattua autoon rupesi leviämään sellainen lemu, että takapenkillä voitiin huonosti.

P1030386 P1030412 P1030427

Perillä annettiin polun ja houstien johdattaa. Jännitystä kävelyyn toi ajoittain kohdalle sattuvat kiviaidat ja esteet. Onneksi kuitenkin tällainen kokematonkin estejuoksija selvisi näistä haasteista kunnialla. Meitä ei oltu etukäteen varoiteltu mistään Operaatio Kukkulallenoususta, vaan käppäiltiin rauhassa lampaita ja paikallista populaa seuraten. Kuten kuvista näkyy, luonnon keskellä ei oltu pelkästään omalla porukalla. Yksi tämän alueen kohokodista näytti olevan joen ylitys kiviä pitkin hyppien ja paikalle meinasikin muodostua pieni ruuhkanpoikanen. Innostuttiin lopulta koko porukka pienestä nousuvaelluksesta ja meidän onneksi popula väheni sitä mukaa mitä ylemmäs noustiin.

P1030466 P1030477 P1030480 P1030495

Kesken nousua pysähdeltiin välillä maisemia ihailemaan ja kuvia ottamaan, sekä tietenkin myös hengitystä tasaamaan. Yritin olla katsomatta ylös, jotta en tiedostaisi kuinka paljon nousua oli vielä jäljellä. Kukkula tuntui ajoittain niin loputtoman korkealta. Kovan nousun jälkeen odotti kuitenkin huikea palkkio. Nimittäin maisemat huipulta oli kyllä kaiken sen nousun vaatiman vaivan arvoiset! Ja sanomattakin selvää, että perillä oli aikamoinen voittaja-fiilis, kun sai iskeä pepun pehmeään viheriöön tuulen tuivertaessa poskilla ja auringon iskiessä päin pläsiä.
  P1030502P1030505 P1030507 P1030514 P1030517

Sanomattakin selvää, että alastulo oli paljon helpompaa. Ehkä sen takia, että se tapahtui kukkulan etupuolelta ja siellä oli vähemmän kivikkoa. Tuntui siltä, että alhaalla oltiin alta aikayksikön. Aamupalasta oli ehtinyt kulua jo muutama tunti, joten vatsa taisi kurnia jokaisella. Näin hienon saavutuksen kunniaksi oli pienet hotdogit ja jäätelöt ehdottomasti ansaittu.

P1030526 P1030532 P1030544 P1030539
Kiivettiin takana näkyvälle kukkulalle!

P1030551 P1030556 P1030566 P1030564 P1030557

Näitä vihreitä nummia ja aurinkoisia päiviä kelpaa muistella. Varsinkin nyt, kun Helsinkiin on luvattu huomiseksi lumista takatalvea. Missä kevät?

16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Mun piti käydä Peak Districtillä Manchesterin reissulla, mutta säät ei oikein suosineet enkä uskaltanut riskeerata tuolla hortoilemista kaatosateessa ja mudassa :D Luonto on kyllä ihan älyttömän kaunista Englannissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmin! Meidän Manchester houstit oli myös suunnitelleet retkeä tuonne, mutta meille sattui supersateinen päivä ja onneks oltiin just pari päivää aiemmin ehditty käydä alueella. Ehdit sitten ens kerralla, Aberdeenistä ei ole niin pitkä matka :)

   Poista
 2. Olittepa reippaita! :) Loytyy siis Englannistakin kunnon kukkuloita kiivettavaksi. Englannin maaseutu on mun bucket listilla ollut jo kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi löytyy kyllä :) On se Englannin maaseutu tosi suloista!

   Poista
 3. Kaunista. Vihreää jo kaipaisi. Eilen haravoin innolla nurmikkoa ja kannettiin kesäkalusteita paikalleen. Sen vuoksi olin suorastaan tyrmistynyt noista lumiuutisista. Uskottelen itselleni, että se on vain väärää tietoa tai myöhäinen aprillipila.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin vain miettimään miten vihreää tuolla on, kun puut ja kasvit ovat ehtineet vehreytyä. Varmasti satumaista. Täällä antaa vielä odottaa. Toistaiseksi Helsingin keskustassa ei ole vielä lunta tullut, mutta kylmä on kuin joulukuussa :(

   Poista
 4. Tuonne kun pääsisi nyt! Tämä Suomen kevät on kieltämättä ollut aika masentava tähän mennessä... :) Onneksi mun lomaan on enää reilu pari viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tää on ollut yllättävän masentava. Onkohan tää normaalia masentavampi? Ainakin musta tuntuu silti, mutta voi olla, että aika on kullannut muistot!

   Poista
 5. Uu kuinka ihanan näköistä... ja mahtavia kuvia! ;) Tuonne pitää vielä miunkin päästä käymään...

  VastaaPoista
 6. Vau mikä vaellusreitti! Aivan mahtavat maisemat. Kyllä tekisi mieli taas vuorille vaikkei niin kauaa olekaan kulunut aikaa kun viimeksi olin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla riittää temmellettävää ja maisemat oli huiput. Meillä jäi Katalonian vaellukset tekemättä siellä asuessa, mutta sielläkin taitaa riittää maisemia ja puitteita :)

   Poista
 7. Kuski ei kyllä muutenkaan ole tunnettu kärsivällisyydestään mutta liikenneruuhkassa se vähäinenkin kärsivällisyys hupenee aika nopeasti :D Mä en kestä kuinka ihania nää kuvat on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, se on totta :D Saatiin kyllä huiput kuvat muistoja verestämään. Laitan teille niitä jakoon!

   Poista
 8. En ole koskaan Englantiin sen suuremmin halajannut, mutta nämä kuvat saivat kyllä ajattelemaan hieman toisin. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla Satu :) Löytyyhän sieltäkin kaikenlaista!

   Poista