3. lokakuuta 2016

Tarina keltaisesta muistikirjasta

Olen aina ollut pieni paperihirmu ja aikamoinen muistikirjahirmu. Jo pienenä keräilin söpöjä vihkoja, muistikirjoja, tykkäsin postikorteista ja omistin suuren tarravaraston. Puhumattakaan siitä kirjepaperivarastosta! Vaikka ikävuosia on tullut lisää, ei paperihirmuus ole mihinkään hiipunut. En ole vieläkään onnistunut luopumaan - ehkä haluaisikaan - paperikalenterista, digikalenteri on niin sieluton, eikä sen sivuja voi selailla. Mitä iloa on tehdä to do -listoja, jos ne häviää bittiavaruuteen eikä aikaansaannokset ja tuottavat päivät jää muistettaviksi?Aina vuodenvaihteessa koittaa sama haastava tehtävä kulkea ympäri kirjakauppoja ja etsiä se juuri oikea ja täydellinen kalenteri. Sitä täydellistä kalenteriahan ei ikinä kuitenkaan oikeasti löydy, vaikka kuinka etsisi. Suomen kirjakaupat tosin harvoin yllättää. Sitä usein tietää jo aika tarkkaan etukäteen ennen kaupoissa kiertämistä mitä sieltä hyllyistä löytyy. Koska tottakai ne on ne samat kalenterit, jotka niillä oli myynnissä edellisvuonna.

Kesäkuussa sitten eksyin vahingossa instagramissa - as you do - ja päädyin tuijottamaan kuvaa bullet journalista. Niin mistä? Ihan vain bujo näin kavereiden kesken. Siitä se sitten alkoi, ensin sen täydellisen muistikirjan metsästys, koska eihän ne ikivanhat laatikoista löytyvät enää sopineet tähän uuteen toteutukseen. Päädyin tutkimaan itselleni aika uuden helsinkiläisen kirjakaupan hyllyjä. Löysin sieltä täydellisyyttä hipuilevan kirkkaan, keltaisen, pehmeän ja paksut sivut omaavan muistikirjan. Olin valmis aloittamaan bujoilun. Eikä sille näytä tulevan loppua, nimittäin innostus vain kasvaa päivä päivältä suuremmaksi. Olenpa jopa uskaltautunut jälleen piirtämään, vuosikymmenten jälkeen!Pian kuitenkin huomasin täydellisen keltaisen muistikirjani murenevan pikkuhiljaa käsiini. Jokainen sivun kääntäminen tuotti vain lisää pientä keltaista purua. Onneksi rohkaistuin tutkimaan muistikirjan takakannesta löytyvää logoa ja alkuperää hieman tarkemmin. Etsin puljun instagramista ja päätin laittaa heille yksityisviestillä kuvan murenevasta muistikirjasta kysyäkseni oliko se normaalia. Selvisi, että juuri tuo ostamani kappale oli jotain vanhempaa tuotantoa (vuodelta 2011), epäilivät että se oli varastoitu väärin (lue: liian pitkään liian kylmässä, esim. Suomessa) ja lupasivat saman tien lähettää minulle uuden kappaleen.

Seuraavana päivänä siitä kuin olin lähettänyt heille kotiosoitteeni ja puhelinnumeroni, sain tekstiviestillä ilmoituksen minulle saapuvasta paketista. Uusi keltainen muistikirjani oli matkannut Hong Kongista Saksan kautta Helsinkiin ennätysajassa, ja vain viisi päivää sen jälkeen kun olin laittanut valmistajalle viestiä instagramissa! Olin täysin häkeltynyt näin tehokkaasta asiakaspalvelusta ja tarina tuntuu vieläkin aika uskomattomalta. Älkää siis ikinä aliarvioiko instagramin ja sosiaalisen median voimaa tai mahdollisuuksia.


Sittemmin päädyin päällystämään murenevan bujoni kaapista löytyneellä, vanhalla lahjapaperilla ja kontaktimuovilla, mutta nyt minua odottaa laatikossa uusi keltainen päivänpaiste vastasuuden varalle, kun nykyinen, tuunattu bujoni tarvitsee seuraajaa.
---
Mikä ihmeen bujo? Se on kalenteri, muistikirja, matkapäivyri, muistilista, päiväkirja ja kaikki mitä haluat - yhdessä paketissa. Ja mikä parasta, saat muokattua siitä juuri omannäköisen eikä sinun tarvitse kangistua kaavoihin vaan voit muuttaa ja tuunata siitä niin paljon kun sielu sietää!

Niin ja se paperihirmuus - se taitaa kulkea geeneissä.

8 kommenttia:

 1. Bullet journaling on pop! Mietin että kyllästynköhän siihen kuukauden jälkeen mutta en todellakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itse kans yllätyin huomatessani kuinka monta kuukautta sen parissa on jo kulunut eikä loppua tai innostuksen lopahdusta ole näkyvissä!

   Poista
 2. Mukavaa, etta paatit jakaa positiivisen tarinan asiakaspalautteesta. Oon antanut periksi digikalenterille ja muistilista-aplikaatiolle, mutta tykkaan silti yha ihan hirveasti paperijutuista. Taallakin on asiat paranemaan pain, mita muistikirjoihin tulee :) Kasintehtya paperia valokuvakehykseen sen sijaan en ole viela loytanyt, mutta jossain se taatusti lymyaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä :) Luin muutama viikko sitten, että esim. Moleskine-muistikirjojen myyntinumerot vaan kasvavat vuosi vuodelta. Paperijuttujen aika ei siis todellakaan ole ohi!

   Poista
 3. Niin kiva kun asiakaspalvelu toimii,ja noin hyvin:) Minä iloitsin viime vuonna kun tilasin Englannista kirjan,joka ei koskaan saapunut perille,ja kun otin yhteyttä nettikirjakauppaan,lähettivät minulle uuden kirjan:)
  Täällä toinen paperifani...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joskus se asiakaspalvelu todella yllättää :)

   Poista