6. elokuuta 2010

pala Argentiinaa Suomessa

Muutama viikko sitten löysin vahingossa HS.fi:n sivuilta artikkelin suomalais-argentiinalaisesta jäätelöbaarista Kouvolassa. Samalla viikolla oltiin äidin kanssa suunniteltu matkaa kaverin mökille Kouvolaan. Täydellistä. Koko ajomatka nälkäisinä haaveiltiin empanadoista, äitikin vaikkei ihan tarkkaan tiennyt mistä oli kyse. 
Onneksi Caminito löytyi Kouvolan kävelykadulta ja osui nopeasti silmään värikkäine tuoleineen. Kahvila on sisustettu buenosairesilaisen La Bocan korttelin mukaan ja on siis pirtsakkaasti värejä täynnä.

La Boca Buenos Airesissa.

Jostain piilosta löytyi vielä empanadoja ja ne maistuivat ihan oikeilta. Jälkkäriksi nautittiin kotitekoista, argentiinalaista jäätelöä. Makuvaihtoehtoja oli vaikka kuinka. Pakko oli ottaa pallo dulce de leche-jäätelöä. Paikan suomalaisuudesta muistitti ainakin se, että sieltä sai aivan fantastisen hyvää salmiakkijäätelöä.
Kerrankin rohkeasti avasin suun ja rupesin juttelemaan tarjoilijalle espanjaksi. Hän ei vielä ollut oppinut suomea ja oli super innoissaan päästessään puhumaan argentinoa. Siitä innostuneena saatiin myös magneetit kaupan päälle (jäätelöt oli jo maksettu, muuten olisin pyytänyt ylimääräisen pallon ;) ehkä ensi kerralla) ja hän tarjosi vaikka mitä makuja maistiaiseksi.

Caminitossa voi järjestää yksityistilaisuuksia ja sinne pääsee tiettyinä päivinä tutustumaan jäätelön valmistuksen maailmaan. Alakerrassa, lasin takana sitä fantastisen makuista jäätelöä tehdään. Miksi tälläistä ei löydy Helsingistä?

Caminito Kouvolassa


Yllätyksekseni vastaan tuli jotain muutakin argentiinalaista viime viikolla. Kipaistessani Alkoon ja etsiessäni Ecussonia, silmät osuivat vahingossa olut-hyllyyn, jossa näkyi jotain tuttua. Quilmes. Argentiinan nro 1 olut. Wau! Pakko oli kokeilla, maistuuko se yhtä hyvältä Suomessa. Ja maistuihan se.

Quilmes on yleensä yksi Argentiinan maajoukkueen pääsponsoreista. Tässä mm. Quilmesin aivan huippu mainos 2010 MM-kisoihin. 

"Jumala puhuu argentiinalaisille ja lopuksi toteaa: Rakastakaa näitä värejä yli kaiken"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti