10. tammikuuta 2011

tulevaisuus osa 2

Viime päivinä olen miettinyt välivuotta myös yhtenä vaihtoehtona ennen jatko-opintoihin ryntäämistä. Mikä kiire oikeesti on valmistua? Työelämässä ehtii olla koko loppuelämän. Olen sitä mieltä, että välivuosi olisi varmasti järkevämpi pitää ennen jatko-opintoja kun niiden jälkeen, jos sen siis meinaa pitää. 
Haaveena olisi toteuttaa Lattari-kiertue kaverin tai kahden (ehkä kolmen) kanssa. Muutaman kuukauden matka Väli-Amerikkaan olisi aika ihanteellinen ja ehkä budjettikin antaisi kesän jälkeen myöten. Haluaisin ehdottomasti käydä mm. Guatemalassa, Costa Ricassa, Venezuelassa ja Kolumbiassa.

Jokin aika sitten löysin puertoricolaisen Calle13 bändin poikien tekemän dokumentin "Sin Mapa", jossa he kiertävät Etelä-Amerikkaa. Youtubesta löytyy koko elokuva 15 eri osassa. Dokumentti on kokonaan espanjaksi (Residentellä on aika söpö aksentti!) eikä siinä ole tekstityksiä, mutta se on kyllä ehdottomasti näkemisen arvoinen ja "auttaa" matkakuumeeseen. Dokumentissa pojat ovat aidosti huolissaan lattarimaiden tilanteesta, kehityksestä ja köyhistä "veljistä". 

Tässä ensimmäinen osa (toivottavasti näkyy myös Brittien ulkopuolella):


Yksi Calle 13 biiseistä, "pa'l norte", mukana kuubalainen Orishas (liikuttava video ja liikuttavat sanat):

Joululomalla löysin vahingossa Akateemisen alahyllyltä Vivi-Ann Sjögrenin kirjoittaman kirjan nimeltä Meksikon päiväkirja. Kirja lähti samantien mukaan ja luin sen muutamassa päivässä. Kirja kertoo kirjailijan matkoista Meksikossa päiväkirja-muodossa. Se on loistavasti kirjoitettu ja siinä kuvataan todella houkuttelevasti Meksikon kulttuuria, tapoja ja maisemia. 

"Meksikon-päiväkirja on kirjoitettu kahviloissa, linja-autoasemilla, autioissa hotelleissa, virtojen varsilla, Chiapasin sademetsissä. Osa kirjasta on saanut alkunsa ruokapöydässä: uudet ruokalajit sekoittuvat tuhatvuotisiin, ja keittiöstä tulee jälleen kerran sulatusuuni, matka ja historian peili. Kirjassa on myös reseptihakemisto."

Meksiko ei ole ikinä kuulunut mun top lattarimaihin, mutta mielenkiinto ehdottomasti kasvoi tämän kirjan myötä. Se varmasti osaltaan edesauttaa matkasuunnitelmia ja toimii oivana lääkkeenä lattarikuumeeseen.

edit: Löysin heti apua suunnitteluun. "Top 10 stops for Central America first-timers" listattu Lonely Planetin sivuilla. 

2 kommenttia:

  1. Hmm..mua kyllä kovasti himottais lähteä kiertelemään esim.syyskuuksi! Toisaalta, olen nyt päättänyt olla murehtimatta liikoja ja olen varma että kaikki selviää ajan myötä (toivon mukaan selviää niin, että pääsen reissuun!)
    Kuulostaa hyvältä kirjalta!

    VastaaPoista
  2. Mäkin haluasin.. pitäis nimittäin ylläpitää espanjan taitoja :P Mutta ostettiin lennot Hawajille, eikä ollut halpaa, niin hetken kestää ennenkuin saan matkabudjetin kasaan. Ja mä en ehdi valmistua syksyks :(

    VastaaPoista