18. toukokuuta 2013

Kulinaristinen viikonloppu

Täällä on ollut oikein vieraiden ja koulutöiden täytteinen viikko. Veljeni tuli tyttöystävänsä kanssa meitä moikkaamaan muutamaksi päiväksi, jonka johdosta päästiin taas turisteilemaan oikein olan takaa. Ja syötiin vaikka minkälaista hyvää ruokaa. 

Lauantai-iltana käytiin nauttimassa tapaksia Cervecería Catalana -nimisessä paikassa ihan keskustassa. Siitä on viime aikoina kehittynyt aika vakkaripaikka, kun viedään vieraita tapaksille. Paikka löytyy tripadvisorista ja on todella suosittu, joten paikalle kannattaa mennä ajoissa. Yleensä pöytää joutuu odottelemaan 10-15 minuuttia (jos saapuu paikalle klo 19 aikoihin), ainakin lauantaisin. Tapakset ja sangria on todella maukkaita, ja hinta-laatu -suhde on kohdallaan. Ainoa miinus on vähän hektinen ilmapiiri -ruokaa ei tosin onneksi tartte kauaa odottaa- ja tarjoilijoiden "kiire" ja pikkuinen painostus. Palvelua saattaa joskus olla vähän huonoa, mutta onneksi tippiä ei sillon tartvitse jättää.Lounastaukoa vietettiin El Bornin lähiössä, Plaza Sant Cugatilla, josta löytyy monta söpöä ravintolaa ja auringossa olevia terasseja! Niitä voi meinaan joskus olla vaikeampi löytää kiemurtelevien pienten katujen ja korkeiden rakennusten keskeltä. Sain sieltä aivan taivaallisen hyvää salaattia, jossa oli mm. lohta, avokadoa ja mangoa. Nam!


Illalliseksi nautittiin tietenkin paellaa. Luokkakaverini suosituksen perusteella löydettiin tästä aika läheltä Gràcian lähiöstä El Glop niminen ravintola. Tunnelma oli aivan mahtava, palvelu mielettömän ystävällistä ja viihdyttävää, sekä paella täydellistä. Tästä riitti neljälle enemmän kuin tarpeeksi. Hinta oli 13 euron luokkaa per nenä. Tuonne palataan aivan varmasti.


Seuraavana iltana oli vuorossa argentiinalaista pihviä. Niin oikean makuista, kun vaan voi täällä päin maailmaa olla. Viehättävä, pieni ravintola Alfonsina löytyy Eixamplen lähiöstä. Tarjoilina toimii ravintolan omistaja-perustaja, Argentiinasta alunperin tullut Alfonsina, joka keskustelee millä kielellä hyvänsä ja kertoo tarinoita tarjoilun lomassa. Vieraiden mukaan tämä meni ehdottomasti ravintoloiden top kolmoseen. Ainoa miinus oli parinkymmenen hengen huutava jenkkiseurue, jotka eivät osanneeet käyttäytyä, vaan luulivat tietenkin omistavansa koko paikan. Ensi kerralla toivottavasti parempi tuuri, sillä Alfonsinaan palataan aivan varmasti.


Kuten arvata saattaa, kyseessä oli aika kulinaristinen viikonloppu, vatsalaukku paisui ainakin tuplasti.

6 kommenttia:

 1. Nami,paellaa:) Olipa teillä herkullinen viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin oli. Tulee hyvä mieli kun saa hyvää ruokaa ja palvelua, rahoille vastinetta, eikä tule turistihuijatuksi! ;)

   Poista
 2. Ihanan näköisiä nuo tapakset! Ja tuo sun salaatti on kyllä niin hyvännäköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit kun tuut moikkaa, niin tiedän minne mennään..

   Poista
 3. Kiva blogi sulla ja ihania kuvia, Barcelona kiinnostaa kovasti! Asun itse nyt Espanjan Fugessa ja ehdottamasti on pakko päästä käymään pienellä kaupunkilomalla siellä päin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänne kannattaa ehdottomasti tulla vierailulle, vaikka ilmat on varmasti viileämmät kun siellä etelässä. :)

   Poista