19. kesäkuuta 2013

Kansainvälisten suhteiden Maisteri

Maanantaina juhlittiin maisterin valmistujaisia. Sikäli vähän hullunkurinen juttu kun maisteri ei missään nimessä ole vielä ohi. Dissertation on kirjoittamatta ja osalla luokkakavereista on muutaman esseen palautus vielä edessä. Eikä meillä tietenkään ole vielä kevään kurssien arvosanoja. Koululla ollaan kuitenkin päädytty tällaiseen ratkaisuun, koska pian ihmiset lähtevät kukin omille teilleen ja hoitavat loput palautukset sun muut postitse. Kokoonnuttiin kaikki yhdessä viimeistä kertaa kuuntelemaan muutamaa puhetta, kilistämään maljaa sekä illallistamaan yhdessä.
Näin se maisterivuoden "kouluvuosi" on kulunut hurjaa vauhtia. Edessä lopputyön kanssa uurastus, joka olisi tietysti paras tehdä nopeasti alta pois, että saisi vähän nauttia kesästä sekä keskittyä jatkon suunnitteluun. Vielä ei tiedossa asutaanko syksyllä edelleen Barcelonassa vaiko jossain muualla. Näillä näkymin ainakin lokakuun alkuun meidät löytää täältä.

Parin tunnin päästä suuntaan muutamaksi päiväksi EU:n sydämeen, eli Brysseliin. Kyseessä on koulun järjestämä muutaman päivän vierailu, jonka jälkeen jään vielä moikkaamaan kavereita lisäpäiviksi. Brysseliin on luvattu sadetta ja pahimmillaan +14 astetta, joten täytyy kai kaivaa talvivetimiä esiin!

25 kommenttia:

 1. Onnea nyt kuitenkin näin etukäteen! Mulla olisi maisteriksi valmistumistilaisuus ihan virallisesti vasta marraskuussa 2014. Onneksi tutkintopaperit saa käteen jo aiemmin, mutta sen hienon diplomin saan vasta ensi vuoden kesäkuussa ja tilaisuus olisi siis marraskuun 1.

  Meillä on J:n kanssa samanlaisen suunnitelmat Portugalin suhteen, eli ainakin syksyyn asti ollaan täällä, ehkä pitempäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Hui, kun teillä kestää kauan! Meilläkin menee varmaan ainakin vuosi vielä ennen kuin saadaan varsinainen tutkintotodistus..

   Poista
 2. Onnea täältäkin etukäteen ja hyvää kesää sekä onnea kaikille tuleville suunnitelmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvää kesää sinne Tel Aviviin myös!

   Poista
 3. Onnea onnea!

  Sitä en ihan vaan ymmärrä, että mitäs jos ne ihmiset jättää palauttamatta lopputyönsä tai muutamat esseet, tai ei ole päässeet viimeisistä kokeista läpi? Mitäs sitten? Todistuksessa näemmä jo lukee, että on maisteri, niin kannattaako nyt enää rutistella yhtään?

  Mistä nyt muuten sitten teet sen lopputyösi? Sitä joskus täällä pohdiskelit, jäin miettimään mihin päädyit?

  Ilona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä kysymys.. tuossa paperissa lukee, että ollaan suoritettu ne 50 kredittiä, 10 puuttuu vielä gradusta.
   Pysyn siinä aiemmin sovitussa aiheessa, kirjoittelen siitä pian lisää :)

   Poista
 4. Hassua onnitella "puolikkaasta" maisterista, mutta onneksi olkoon kuitenkin! :) Aika kummallista, että siellä tuo juhlatilaisus on järjestetty etukäteen! Onnea lopputyön kanssa puurtamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tää vähän outoa.. olisi kai koulu voinut järkätä maisterin "closing ceremonyn" ilman todistuksiakin.

   Poista
 5. Heippa! Osaisitkos vastata sellaseen kysymykseen, että minkälaisella alueella Barcelonassa sijaitsee rautatieasema Sants. Saavumme sinne nimittäin n. viikon päästä yöllä ja mietin, että onko se millainen noin turvallisuuden kannalta? :D Kiva jos osaat vastata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Toivottavasti ei ole liian myöhäistä vastata. Santsin alue ei ole mitenkään epämääräinen ja sieltä pääsee hyvin metrolla jatkamaan matkaa! :)

   Poista
  2. Täällä ei juna-asemien alueet ole mitenkään epämääräisiä tai turvallisuuden kannalta kyseenalaisia niin kuin joissain kaupungeissa saattaa olla.

   Poista
 6. Onnea jo etukäteen ja terkkuja Brysseliin tytöille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olis ollut kiva, jos säkin olisit päässy Brysseliin!

   Poista
 7. Paljon onnea (saako sitten vielä onnitella uudestaan, kun se on "oikeasti" valmis?)! Ja hyvää Brysselin reissua. Vaikka siellä olisikin huono sää, niin ainakin olut, suklaa ja ruoka on hyvää :)

  VastaaPoista
 8. Hassu tapa tosiaan, mutta toisaalta myös aika kiva! :) Tsemppiä lopputyön ja muiden hommien rutistukseen.

  VastaaPoista
 9. Höh, kommentti on kadonnut. Kuvauksellinen paikka appelsiinipuineen vastaanottaa maisterin paperit. Onnea sekä hyvää juhannusta Brysseliin! Vietin yhden sellaisen siellä itsekin nameja hömppäoluita hörppien ja villikukkia kaduilta etsiskellen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahha, villikukkia siellä riittää kun kaikki puistot rehottaa miten lystää :D Toivottavasti teilläkin oli hyvä juhannus!

   Poista
 10. Oikein paljon onnea näin vähän etukäteen:)

  VastaaPoista
 11. Onnittelut! ;) Ja jaksamisia vielä viimeisiin puurtamisiin!

  VastaaPoista
 12. Onnea ja tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista