8. syyskuuta 2014

Viimeiset päivät Barcelonassa

Kun päätös Suomeen muutosta oli tehty, mietin ensin mitä kaikkea sitä olikaan suunniteltu, että sitten joskus ennen mahdollista muuttoa pitäisi Barcelonassa tehdä. Monia juttuja oli joskus ajatuksen tasolla ollut tarkoitus tehdä, muttei kuitenkaan kahden vuoden aikana sitten ehditty niitä syystä tai toisesta tehdä. Yksi näistä oli läheisellä Montserrat-vuorella käyminen. Olen käynyt paikalla ensimmäisellä Barcelonan vierailulla vuonna 2007, mutta meidän oli moneen kertaan tarkoitus mennä sinne yhdessä Nicon kanssa. Lisäksi halusin käydä uudestaan kesäsäällä Gironassa ja rannalla Tossa de Marissa. Halusin myös lähteä viikonloppuretkelle Andorraan ja Tarragonaan. Halvasta skumpasta kuuluisa La Xampanyeria oli myös listalla Barcelonan "nähtävyytenä", muttei sinnekään tullut koskaan mentyä. Ehkä sen takia, että Nico ei oikein välitä skumpasta, vaikka lasi maksaisikin vain euron.

Näiden kaikkien näkemättömien paikkojen lisäksi mielessä kävi myös kaikki ne paikat, jossa pitäisi vielä käydä sen viimeisen kerran. Kävellä Gràcian katuja, käydä Ravalilla, chillailla rannalla, käydä Bunkerilla katsomassa maisemia ja hyvästellä Parc Güell. Syödä paellaa Glopissa, ehkä argentiinalaista pihviä Alfonsinassa, hakea herkulliset wokit Wok Verdistä ja käydä tapaksilla ja pinxoilla. Entäs sitten Ugarit ja syyrialainen ruoka sekä ne kaikki ihanat kahvilat. 

Loppujen lopuksi asiaa helpotti aika lailla Nicon vilustuminen. Päivää ennen hänen äitinsä lähtöä ja viikko ennen meidän Suomeen muuttoa herra oli niin huonossa kunnossa, ettei hänestä oikein katujen maleksijaksi ollut. Eikä muuten oikeen pakkaajaksikaan. Se oli sitten siinä. Mitäs me enää niissä samoissa ravintoloissa istuttaiskaan kun kaikki on jo nähty. Ja pääseehän sinne Barcelonaan joku päivä takaisin. Varmasti ainakin vierailulle. Oli ihan kiva, ettei tarttenut ottaa stressiä kaikesta tekemisestä ja ihmisten näkemisestä, koska riitti että lepää kotona, lukee kirjaa ja välillä vähän paikkailee. Ottaa iisisti.

Ehdittiin me onneksi kuitenkin vielä viimeisenä iltana kävelemään rannalle ihailemaan auringonlaskua yli kaupungin ja kuuntelemaan laineiden liplatusta. Kotiin mentiinkin Wok Verdin kautta Gràcian katuja käppäillen vielä sen viimeisen kerran. Itse muuttopäivänä ehdittiin vielä käydä nappaamassa viimeiset kahvit argentiinalaisessa Havanna-kahvilassa, joita ei valitettavasti Suomesta löydy. Dulce de leche juustokakku pitäisi jokaisen kokea ainakin kerran elämässään!

IMG_6276
IMG_6330
IMG_6307
IMG_6290
IMG_6299
IMG_6309
P.S. Uudistinpa taas vaihteeksi blogin ulkoasua, koska kaipasin pientä vaihtelua. Joku saattaa ihmetellä mitä palmurivillä on tekemistä Suomen syksyn kanssa, mutta koska olen palmurakas, sopivat ne banneriin oikein mainiosti ja samalla muistuttavat minua Barcelonasta. Levensin samalla blogia niin, että kuvat näkyvät jatkossa hieman suurempina, mutta käyn sisäistä kamppailua asian kanssa, koska en tykkää jos teksti on levittynyt liian leveelle. Ehkä löysin sopusoinnun, ehkä en. 

13 kommenttia:

 1. Mun mielestä tekstileveys on just hyvä - johtunee siitä että omassakin blogissa teksti on aika leveällä :) Ihanan isoja kuvia! Säkin lataat ne näköjään Flickrin kautta, onko se iisi homma? Pitäis itekin ottaa ja perehtyä asiaan mutta enpäs oo saanut aikaiseksi :)

  Ps. Onpas herkullisen näköinen tuo juustokakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos kommentista :) Nää sattuikin olemaan vaan puhelin kuvia, niin latu oli vähän kämäsempi, sen huomaa vasta ruuudulla :P
   Rupesin muutama kuukausi sitten latailemaan flickrin kautta, se käy kyllä tosi kätevästi, teen sen html koodia käyttäen ja muokkaan samalla juuri sen kokoisen kuvan kun haluan (blogin leveyden mukaan). Musta tuntuu, että teen kyllä asiat tosi monimutkaisesti kun kuvat valitsen iphotolla, sitten exportaan ne sieltä, muokkailen tarvittaessa picmonkeylla ja sitten lataan flickriin :P

   Poista
 2. Oooh, dulce de leche-juustokakku kuulostaa unelmaiselta! <3 Täältä peukku uudelle ulkoasulle, kuvat näyttää hyvältä ja ainakaan mun mielestä teksti ei oo liian leveellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se juurikin oli! Onneksi "löysin" tämän herkun vasta muutama viikko ennen muuttoa, vaikka kahvila on tuttu jo entuudestaan. Kiitos peukuista, vähän värejä vielä mietin..

   Poista
 3. Dulche de leche -juustokakku, noissa sanoissa on kaikki, mitä ihminen voi jälkkäriltä toivoa! Pakko saada! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ehkei sitä olis vaikea kokeilla itsekään tehdä.. pitääpä laittaa harkintaan :P

   Poista
 4. Oi, juustokakku näyttää niin houkuttelevalta!
  Mistä päin Barcelonaa löytäisimme Havanna-kahvilan?
  T&J

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina! Havanna-kahvila löytyy Diagonal Mar -kauppakeskuksen pohjakerroksesta Primarkin edestä sekä Plaza Catalunyan kulmalta Triangle-kauppakeskuksesta ja yksi myös Plaza Espanyan Arenas-kauppakeskuksesta. Kaikissa kolmessa olen kyllä käynyt, mutta kyseistä juustokakkua olen nauttinut Diagonal Marissa, joten sieltä ainakin pitäisi löytyä. :)

   Poista
  2. Kiitos, poikkeamme johonkin niistä ensi viikolla :)

   Poista
 5. Onni onnettomuudessa säästyitte kaikilta "viimeisiltä", joita on ihan loputtomasti, jos sille tielle lähtee :) Alkoi melkein houkuttaa ajatus Havannassa poikkeamisesta, ihan sun kunniaksi. Ja melkein kävi jo mielessä DDL-juustokakun maistaminen, mutta siihen mun on vedettävä raja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh he, näin taisi käydä :) Se DDL-juustokakku maistuis varmaan sullekin, koska se mun mielestä ollut mikään DDL-pommi :P

   Poista
 6. Mä satuin löytämään tämän blogisi, kun googlettelin kaikkea Barcelonaan liittyvää! :) Rakasta sitä kaupunkia. Neljä kertaa aiemmin käynyt ja nyt kesäkuussa tulossa ensimmäistä kertaa perheen kanssa kuudeksi päiväksi. Osaatko heittää jotain erikoisempaa vinkkiä siitä, mitä kannattaisi lasten kanssa tehdä/käydä katsomassa? Ne perinteiset Tibidabo ja Zoo on jo listalla. Sitten tietenkin beachille ja leikkipuistoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka, kiva että löysit tänne. Minäkin rakastan Barcelonaa :) En tiedä minkä ikäisiä lapsia sulla on matkassa, mutta Ciutadelan puisto vois olla aika kiva paikka temmeltää ja käydä vaikka piknikillä, siellä on paljon viheralueita. Ehkä labyrinttipuisto vois olla aika jännä myös. Kannattaa myös tsekata Anskun blogi, hän asuu Barcelonassa ja osaa varmaan antaa lapsiperheen näkökulmasta vinkkejä :) Ihanaa lomaa ja loman odotusta teille!

   Poista