7. tammikuuta 2017

Höyryävä Suomenlahti

Olen yhtä innoissani kuin pieni lapsi karkkikaupassa siitä, että tällä viikolla Suomeen saapui vihdoin talvi ja ennätyspakkaset. Kyllä tällaisia kylmiä pakkaspäiviä aina muutamat talveen tarvii, vaikkei omat talvivarusteet ihan näin cooleihin keleihin riitäkään. 

Ihailin torstaina facebookkiin ja instagramiin ilmestyneitä luontokuvia höyryävästä merestä ja lähettelin kuvakaappauksia Nicolle ehdottaen loppiaiselle aikaista aamua. Ajatus oli lähinnä vitsi, koska en ajatellut hänen innostuvan herätyskellosta vapaapäivänä vähäunisen työviikon jälkeen. Lopulta sovimme kuitenkin laittavamme herätyskellon soimaan loppiaisaamuna vähän kahdeksan jälkeen, jotta ehtisimme Kauppatorille ajoissa ennen auringonnousua. 

P1090860 P1090856 P1060340__ P1060341

Ritarihuoneen kohdalla mielenkiinnon herätti violetin punaisena loistava taivas aivan jäänmurtajien takana. Kävelimme ensin Kanavarantaa pitkin vähän matkaa ja suuntasimme sen jälkeen Kauppatorille. Ehdimme juuri Suomenlinnan lautan terminaalin kohdalle kun pilvien ja sumun keskeltä ilmestyi Suomenlinnan lautta. Mikä maaginen aamu ja upea auringonnousu meitä odottikaan!

P1060355 P1060364 P1060404 P1060400 P1060394 P1060430

Pakkasasteita oli vähän yli 20 ja vaatekerroksiakin onneksi useampia. Kamerani jäätyi alta aikayksikön ja siinä vaiheessa kun päästiin Kauppatorille ei se enää käynnistynytkään, ei vaikka laitoin akun vaihtoon. Onneksi puhelin ja Nicon kamera näyttävät kestävän pakkasta hieman paremmin. Ihailimme pilvien takaa pikkuhiljaa ilmestyvää suurta pyöreää palloa, joka loi merelle ja kaupunkiin uskomattoman upean näkymän. Pian kuitenkin varpaat ja sormet menivät sen verran tunnottomiksi, että auringon paljastuessa pilviharson takaa meidän oli aika lähteä aamupalalle.

P1060457

Aikainen loppiaisaamu oli todellakin kaiken univajeen arvoinen. Ehtiihän sitä viikonloppuna sitten nukkua!

Ensimmäiset kuvat Kanavarannasta omiani, loput Nicon ottamia ja minun editoimia.

20 kommenttia:

 1. Nää on kyllä ihan mielettömän upeita! Vitsit että harmittaa että lähdettiin just kun lumi saapui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä se lumi tuo ihan omanlaisensa tunnelman tähän kaikkeen, olisi meillä aika ankea talvi ilman tuota valkoista höttöä. Etteköhän ens vuonna pääse lumimaisemiin :)

   Poista
 2. :D Ihania kuvia! Me yritettiin päästä ylös ottamaan kuvia mutta ei vaan kyennyt... arvaa harmittaako C:n serkkua Lauraa joka on valokuvaaja nyt kun se on nähnyt näitä kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, mä uskon. Meille käy usein niin, että sänky vie voiton. Tänään ei oikein uskallettu uhmata tuulista säätä, kun eilen paleltiin muutamaan otteeseen!

   Poista
 3. Todella upeat kuvat,ihailin jo Instassa. Kyllä vaan Helsinki on kaunis talvisessa asussaan:)

  VastaaPoista
 4. Vau! Upeita kuvia, mun lemppareita on noi kuukuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on itse asiassa aurinko, joka möllöttää suurena pallon pilvien takana ja nousee pikkuhiljaa :)

   Poista
 5. Tosi upeita kuvia, ihastelin näitä jo Instagramissa! Vaikka noiden useiden vaatekerrosten missaaminen ei kyllä haittaakaan, hrrr. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, varsinkin kun ne useat vaatekerrokset ei hirmuisesti auta! :) Onneksi nuo paukkupakkaset näyttää toistaiseksi menneen ohi.

   Poista
  2. No sepä se, mut eipä niitä onneksi Helsingissä tosiaan kovin usein ole. :) Mun blogissa olisi muuten sulle tunnustus!

   Poista
 6. Olittepa tosiaan oikeaan aikaa oikeassa paikassa. Miten kaunista!

  VastaaPoista
 7. Oi hyvänen aika, miten upeita kuvia! Kyllä näiden kuvien takia kannatti vähän jo kärsiäkin. :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, no niin mekin onneksi lopulta todettiin. Kannatti kärsiä :D Kiitos!

   Poista
 8. Todella upeita kuvia!!! :) Niin kaunista ja pakkasen kipristelyn voi melkein tuntea tänne ruudun toiselle puolelle. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä kieltämättä tulee vähän ikävä noita pakkasia nyt kun asteet on taas nousseet plussa puolelle!

   Poista