30. syyskuuta 2012

asettautumista Espanjan aurinkoon

Yllätys, yllätys, meillä ei siis vieläkään ole kämppää. Meillä on vaan iki-ihana housti, joka ei vielä toistaiseksi ole heittänyt meitä pihalle, vaikka hänen kämppis varmasti olisikin jos vain voisi. En oikeen tiedä tästä kämppiksestä muuta kuin, että hän on paikallinen tyllerö, joka just ja just moikkaa meitä ja paiskii ovia mennessään. Mutta such is life!


Viime viikolla saatiin rahat takaisin siitä tokasta kämpästä, joka oltiin varattu, koska oltaisiin jouduttu odottamaan toiset 10 päivää ennen mahdollista muuttoa. Juu, ei kiitos. Menin kesken tuntien tapaamaan tyyppiä plaza de Universitat'lle ja annoin ääni vihasta väristen miehen kuulla kunniansa kun olin saanut meidän 200 erkkiä käteeni. Hetken puolustelujen jälkeen hän tajusi, ettei hänen tartte mua kuunnella ja lähti menemään.. mullakin oli jo  onneksi kiire takaisin tunneille. 

Sain rahat takaisin vasta keskiviikkona ja sen jälkeen ollaan siis vietetty päivät töissä ja koulussa noin kello kuuteen asti, käyty sen jälkeen katsomassa kämppiä ympäri kaupunkia ja palattu tänne "kämpille" illalla yhdeksän aikaan selailemaan lisää kämppäilmotuksia. Ei mikään ruusuinen alku uudelle elämänvaiheelle Espanjan auringossa. 


Ollaan nähty vaikka minkälaisia luukkuja ja muutama ihan kivakin kämppä. En vaan voi käsittää, että täällä välittäjille pitäis maksaa satoja euroja vaan siitä, että ne tekee sopimuksen ja näyttää meille kämpän. Ne vaikuttaa aika epäammattitaitoisilta -eivät edes yritä myydä kämppää ja esittelevät ihan paskasia kämppiä. Anteeksi, mutta kuinka joku kuvittelee, että maksaisin kämpästä, jonka vuokra on 590e/kuussa välittäjälle 1028 euroa välityspalkkiota (12 % vuoden vuokrasta + alv. 21 %) ja vielä kahden kuukauden takuuvuokran. Varsinkin kun kämppä on paskanen ja jääkaappi-pakastin on ihan homeessa (!), eikä heillä ole aikomustakaan siivota sitä, vaan se jäisi meidän hommaksi. Törkeää, eikö? Vai olenko liian nipo?


Onneksi meitä on sentään yksi tyytyväinen työläinen ja yksi tyytyväinen opiskelija, vaikka ilman asuntoa. Kävin viime viikolla kuuntelemassa muutamaa valinnaista kurssia; Mediterraen and Arab World Studies, Nationalism and Ethnic Conflict ja Seguridad Internacional y Fuerzas Armadas (International Security and Armed Forces) ja huomenna meinaan vielä tsekata seuraavat: El Logro de la Paz y el Orden Internacional (the Achievement of Peace and International Order) sekä Development and Social Change in Latin America. Olen rajannut kiinnostukseni näihin viiteen valinnaiseen yhteensä 16 mahdollisesta valinnaisesta kurssista. Hieno uutinen on se, että saan pitkän viikonlopun, koska minulla ei tule syksyllä olemaan koulua perjantaisin!

Näistä valinnaisista pitäisi valita maksimissaan kaksi täksi syksyksi. Ensimmäinen oli todella mielenkiintoinen ja proffa vaikutti hyvältä tyypiltä, mutta se lähenee pikkasen liikaa mun Aberdeenissä tekemää Lähi-idän politiikan kurssia, enkä välttämättä haluaisi opiskella samoja juttuja uudestaan vaan käyttää hyväkseni mahdollisuuden oppia uusia asioita. Tuo Nationalismi kurssi vaikuttaa ihan hyvältä ja mielenkiintoiselta, mutta hirveän teoreettiselta ja sen takia vielä epäröin pikkasen. Kv-turvallisuus taas kuulostaa tosi hyvältä, kurssilla keskitytään aika paljon Lattareihin ja asevoimien rooliin demokratiaan siirtymisessä. Ainoa "huono" puoli on se, että proffa puhuu kuin tykin suusta niin nopeasti, että mun oli mahdoton yrittää ottaa muistiinpanoja ekalla tunnilla ja noin puolet asioista meni ohi. 


Tänä syksynä meillä on kahden valinnaisen kurssin lisäksi kolme pakollista kurssia. Política Comparada y Democratización/Comparative Politics and Democratization, Teoría de las Relaciones Internacionales/International Relations Theory ja Comercio y Economía Internacional/International Trade and Economy. Jostain syystä mut laitettiin kaikilla kolmella kurssilla espanjankieliseen ryhmään. Aluksi ajattelin, että annan asian olla. En ole ainoa, jolle noin kävi ja useat muut meinasivat pyytää muutosta vedoten siihen, että ollaan tultu tekemään kaksikielistä maisteria. Tuon ensimmäisen kurssin tunnin jälkeen päätin kuitenkin vedota samaan syyhyn ja pyytää siirtoa englanninkieliseen ryhmään. Proffa oli espanjalainen ääliö, joka huusi kurkku suorana koko luennon, niin että päätä särki. Hän oli muutenkin todella epämiellyttävän ylimielinen, joten ajattelin yrittää paeta.


Näin täällä.. pidetään vielä peukkuja pystyssä niin, että oltaisiin tällä viikolla vihdoin muuttamassa jonnekin. Meidän housti suuntaa keskiviikkona kuukaudeksi Thaimaahan, joten olisi ihana muuttaa sitä ennen omaan kotiin, saataisiin jopa autoapua. Muussa tapauksessa ollaan kuitenkin saatu lupa jäädä tänne niin pitkäksi aikaa kun tarvetta on, vaikka sitten tuon biatchin seuraksi ja epäonneksi.

Kuvituksena ensimmäisen viikon random-otoksia ympäri kaupunkia.

4 kommenttia:

 1. Hei ootko tsekannu Couchsurfingin Barcelona-groupin joku Rent a room-alagroupin tms? Niissä ilmotuksissa ei kannata ainakaan välittäjänpalkkiosta huolia. ;)

  VastaaPoista
 2. No kyllä toi kämppäjuttu mun mielestä aika älyttömältä kuulostaa. Mun kolleega kerto, et täälläkin kämpän löytäminen on vaikeeta. Kuulemma ku kämppiä käy katsomassa, ne on ensisilmäyksellä ihan hienot (ja tietysit ne on jossain hienossa, korkeessa rakennuksessa), mutta sitten ku avaa esim. keittiön kaappeja, ni johan löytyy hometta. Ja niistä kämpistä pitää maksaa 2000-3000 euroa! Ja sun kurssit vaikuttaa mielenkiintoisilta! Mutta tsemppiä nyt teille - sekä kämpän että biatchin kanssa!

  VastaaPoista
 3. En ole vähään aikaan täällä vieraillut ja nyt olette Barcelonassa;D
  Onpa hurjaa tuo kämpän etsintä ja ihan hurjia välitysmaksuja ottavat.Täälläkin on mielestäni paljon epäammatillisempaa tuo touhu usein kuin Suomessa,mutta ei ne sentäänb ihan tuollaisia summia vaadi.Tsemppiä asuntoetsinnälle!

  VastaaPoista
 4. Vau. Kuulostaa hurjalta touhulta! Nyt teitä kyllä varmasti yritetään viilata linssiin noilla välittäjämaksuilla. Ei tuo voi olla mahdollista! Andaluciassa ei multa ainakaan oo kertaakaan otettu mitään välittäjämaksuja (oon käyttäny Engel&Völkersiä) ja oon myös netistä löytänyt yksityisesti asuntoja. Parempihan toki olisi jos löytäisitte jonkun yksityisen ja ulkomaalaisen (ei espanjalainen) niin asiat hoituu nopeammin.

  VastaaPoista