15. syyskuuta 2012

Barcelonassa!

Ollaan täällä vielä hengissä..
ehdittiin nauttia Suomesta ja kotiruuasta muutaman päivän ajan. Otettiin super rauhallisesti ja vältettiin kahvitreffeillä istumista. Se onnistui täydellisesti. Syötiin paljon enemmän kuin vatsat antoi myöten ja juuri niitä herkkuja, joita Buenos Airesissa vielä kaipailin.. ja enemmänkin! Kiitos äiti! Saatiin mm. kanttarellirisottoa, savulohta, ruisleipää, Aino-jäätelöä, omenapiirakkaa, vuohenjuustoa, puolukkapuuroa.. en enää edes muista mitä kaikkea. Kuinka ihanaa oli haistella puhdasta ja raikasta ilmaa. Voi että! Raikas ja pikkasen sateinen sää ei haitannut yhtään. 

Lennettiin Barcelonaan alkuviikosta ja heti seuraavana päivänä aloitin preppauskurssit yliopistolla. Seuraavien 12 kuukauden aikana tulen siis suorittamaan Kansainvälisten suhteiden maisterin IBEI:ssä (Instituto Barcelona de Estudios Internacionales). Opiskelut tulee olemaan englanniksi ja espanjaksi, vähän kursseista riippuen. Tällä hetkellä mulla on kaksi preppauskurssia: Introducción a la Economía ja Research Methods, espanjaksi ja englanniksi. Luokkakavereita on ympäri maailmaa, ehkä neljäsosa espanjalaisia. Olen vähän yllättynyt kuinka paljon jenkkejä riittää myös. Tämän hetken tietojen mukaan taidan olla ainoa suomalainen.

Virallisesti koulu alkaa vasta 25. päivä ja silloin tulen tapaamaan loput kurssilaiset, myös ne, jotka eivät ole näillä preppauskursseilla. Kurssien valinta taitaa tuottaa hieman vaikeuksia, koska liian moni kuulostaa niin mielenkiintoiselta, eikä tietenkään kaikkia voi valita. Huhujen perusteella syksystä tulee työläs, mutta tällä hetkellä se kuulostaa oikein hyvältä. Mulla riittää nyt (vielä ainakin) oikein paljon motivaatiota opiskelulle enkä malta odottaa, että päästään tositoimiin. 

Onneksi Barcelona vaikuttaa edelleen tosi hyvältä. Ollaan oltu hostellissa nää viime päivät, mikä on ollut  yllättävän rattoisaa, vaikka sosialisointi reppumatkailijoiden kanssa ei tällä hetkellä hirveesti inspaa. Eilen juteltiin yhden israelilaisen jätkän kanssa ja ihmeteltiin maan vähintään kolmen vuoden armeijaa. Hän oli selvinnyt helpolla ja omien sanojensa mukaan "vältti ihmisten tappamisen, koska osasi arabiaa ja toimi kääntäjänä". Huh huh. Tää on kyllä yksi ihmeellisimpiä hostelleja, missä olen ikinä ollut. Nuori poika, joka tätä pitää asuu myös itse yhdessä huoneessa ja joskus nukkuu olkkarin sohvalla. Eilen saatiin kolmella egellä maailman parasta sangriaa ja paellaa, jotka hostellin pitäjä yhdessä kaverinsa kanssa valmisti kaikille. Tässä todiste.


P.S. Niin, ja kämpän etsintä on aika rasittavaa.. ollaan varattu jo kaksi kämppää, koska ensimmäisen jälkeen tultiin toisiin ajatuksiin. Vuokrasopimus pitäisi päästä allekirjoittamaan alkuviikosta, joten toivottavasti ehkä jo keskiviikkona päästään muuttamaan uuteen kotiin. Heti kättelyssä pitää maksaa kahden kuukauden takuu, yli kuukauden vuokra välittäjälle (tätä ei voi välttää) ja vielä vähän kuluvan kuun vuokrasta. Suima summa, indeed!

6 kommenttia:

 1. Onnea sinne rajan toiselle puolelle! Toivottavasti alkaa hommat rullaamaan siellä hyvin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) eiköhän, eiköhän.. tarvitaan vaan kärsivällisyyttä ;)

   Poista
 2. Ihanan näköistä tuo paella! Namm. Toivottavasti saatte sen kämpän pian :) Lisää kuulumisia odotellessa...

  VastaaPoista
 3. En maltaodottaa postausta sun uudesta kodista! Siella on niin kauniin nakoisia rakennuksia. Onko sulla parveke?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kämpän etsintä onkin mutkikkaampaa kuin olin kuvitellut.. meitä taidettiin vähän jymäyttää. Ollaan koko viikko odotettu, että päästäis muuttamaan, mutta ilmeisesti itse vuokraisäntä ei vielä edes tiedä meidän olemassaolosta, vaan on ollut lomalla. Jos päästään siihen mikä viime perjantaina nähtiin niin meillä ei valitettavasti ole parveketta, mutta oltaisiin 5 korttelia Sagrada Familialta.. toivon, ettei tartte uusiin etsintöihin! :S Esittelen kyllä kotia sitten kun sellainen löytyy :)

   Poista