24. helmikuuta 2011

skottikämppä

Minun piti jo ennen joululomaa avartaa näkymää tähän skottikämppään, mutta jostain syystä se jäi kiireiden vuoksi tekemättä. Tajusin, että tämä onkin nyt kymmenes kämppä, jossa olen elämäni aikana asunut. Onneksi Suomessa on aina ollut vain yksi ainoa koti, joka on ja pysyy ykkös-kotina. Sen takia kertaakaan ei ole tarvinnut oikeasti muuttaa. Tämä on jo kolmas skottikämppä, viimeiseksi jää ja ehdottomasti parhaimmaksi. 

Tässä vähän marraskuista katunäkymää. Mun huoneen ikkuna on toinen vasemmalta ylhäällä, seuraava on itävaltalaisen kämppikseni Tanian ikkuna ja alakerrassa vielä meidän olohuoneen ikkuna, joka on myös kadulle päin.


Olen aivan älyttömän iloinen meidän kylppäristä. Se on ehkä isoin ja hienoin kylppäri, mitä yhdessäkään kämpässä, jossa olen asunut, on koskaan ollut. Meillä on siis sekä amme, että suihku (vasemmassa reunassa näkyy hitunen suihkun ovea) -erikseen. Kylppäri oli juuri vasta remontoitu kun muutettiin tänne syksyllä, joten oltiin ensimmäiset käyttäjät.

Ainoa harmi on tietenkin lavuaarin kylmä- ja kuumahanat erikseen (yllätys, yllätys), mutta ne sentään ovat lähempänä toisiaan kun edellisen kämppäni vessassa. Ja mikä parasta, suihkusta tulee vettä turbopaineella (!), mikä on suuri harvinaisuus Briteissä! Jei. :D Ehdottomasti paras suihku, mitä olen koko saarella koskaan nähnyt.

Tässä kuva meidän yläkerran käytävästä/portaikosta. Tanian huoneen ovi on ensimmäinen vasemmalla ja mun se toinen. Dominiquen huoneen ovi ei näy kuvassa, mutta on mun huoneen ovea vastapäätä. D on kissa-ihminen ja liimaillut tuollaisia kissakuvioisia "sisustus-tarroja" ympäri kämppää. Seinällä näkyvät taulut ovat D:n teoksia.


Keittiössä meillä on yhteinen hana kuumalle ja kylmälle vedelle. Jee!


Dominique on ripustanut seinät täyteen julisteita ja kuvia ja mm. omia maalauksiaan.


Tässä meidän takapihaa, näkymä keittiöstä. Naapurit ovat onneksi aika kaukana, mutta iltaisin keittiössä ollessa tulee vähän "akvaario-olo" verhojen puuttuessa.


Olkkari on iso ja siellä ei tule vietettyä kovin paljon aikaa, kun telkkariakaan meillä ei ole. Alunperin olkkarissa oli vain kaksi sohvaa ja tuo ruskea pöytä, mutta pikkuhiljaa sinne on kerääntynyt lisää kamaa.


D kävi hakemassa tuon "kori-arkun" jostain talon pihalta, koska se oli hylätty roskiksen viereen. Samoin kuin tytöt ovat "roskisdyykanneet" tuon allaolevan kirjahyllyn.


Tuo lintukuvioinen matkalaukku on vain koriste, eikä aukea. D osti sen halvalla jostain käytettyjen tavaroiden liikkeestä syksyllä. 


Olohuoneessa seinät ovat mintunvihreitä. Eteisessä on kirkkaan siniset tapetit ja keittiön seinät ovat myös siniset. Yläkerran käytävällä ja portaikossa seinät ovat keltaiset ja meidän makkareissa valkoiset. Väriskaala on siis laaja.

Tässä mun huonetta:Vaatekaapillani ei ole ovea, joten vaatteet on parasta pitää järjestyksessä ja siististi pinossa. -Helpommin sanottu kuin tehty.Vaikka kämpän haku teki alkusyksystä painajaismaisen, oli se lopulta sen arvosta. Viihdyn täällä tosi hyvin ja kiva kämppä on myös auttanut minua sopeutumaan paremmin Aberdeeniin. Viihdyn täälläkin nyt paremmin kuin koskaan aiemmin, vaikka tottakai siihen vaikuttaa myös ihanat ihmiset ympärillä.

3 kommenttia:

  1. Vautsi, olipas kiva postaus!
    Haluan nyt sit kesällä oikeasti tulla sinne teidän valmistujaisiin. Olisi niin älytyhmää, jos en vierailisi siellä kun te viel ootte siel! Piste!

    VastaaPoista
  2. ja unohdin mainita sellasen luksus-asian, että meillä on alakerrassa toinen pikkuvessa. ;) -jos tulee ruuhkaa. Haha.

    VastaaPoista