28. kesäkuuta 2012

pommien pauketta ja musisointia


  

Ollaan täällä vielä hengissä! Olen viettänyt viimeiset 4-5 päivää flunssan orjana ja enemmän tai vähemmän sängyn pohjalla. Nyt on Suomesta raahatut finrexin varastot loppu, joten toivottavasti niitä ei enää tarvita. Ei tainnut juhannusaaton aurinkoinen sää olla tarpeeksi lämmin täällä talvessa. Bairesin talvi onkin ehkä parempi kuin Aberdeenin kesä. Tällä viikolla on ollut aurinkoista ja +18 parhaimmillaan iltapäivisin. Ei siis mitään valittamista! Sateenvarjoakaan ei ole tullut sen ostopäivän jälkeen käytettyä..

Tänään aamupäivällä lepäämisestä teki aika hankalaa Hugo Moyano. Hän on Argentiinan suurimman ammattiliiton jehu ja hän ei oikein tule juttuun pressa Cristinan kanssa. Tälle päivälle oli Moyano suunnitellut kansallista lakkoa, koska hän muuan muassa vastustaa ideaa, että palkasta pitäisi maksaa veroa. Tää on vähän kakspiippunen juttu ja varmasti monimutkaisempikin, mutta en vaan ole vielä ehtinyt perehtyä asiaan tämän tarkemmin. Viime viikolla Moyanon järjestämä rekkakuskien lakko meinasi saada bensan loppumaan bensiksiltä ja ruuat kaupoista ja ties mitä muuta. Pressa Cristina kipitti pikavauhtia kotiin Rio +20 -konferenssista ennen aikojaan. Ihmiset hamstrasi hulluna bensaa autoihinsa. Lakko onneksi loppui parissa päivässä. Rekkakuski Moyanolla on ehkä eniten valtaa tässä maassa, jossa rekoilla kuljetetaan kaikki, koska junat ei oikein ole toiminnassa. Moyanon järjestämää showta pressan Pinkin Palatsin edessä, Toukokuun Aukiolla ei pahemmin näytetty tänään livenä telkkarissa, koska pressa keksi "kostoksi" matkustaa San Luisin provinssiin possutehtaan avajaisiin ja puhui höpönlöpöä ainakin tunnin verran valtion kanavilla, jotta Moyano jäisi huomiotta.. täällä ei siis tule tylsää!

Toukokuun Aukiolle Moyanon bileisiin odotettiin tänään osallistuvan 15 000 ihmistä ja show alkoi kello kaksi iltapäivällä. Maailman suurin avenida, 9 de Julio oli kokonaan suljettu. Voitte siis ehkä kuvitella mikä kaaos kaupungissa vallitsi. Me ollaan noin kahdeksan korttelin päässä Toukokuun Aukiosta (ja kaksi korttelia 9 de Juliolta) ja härdelleistä, joten aamulla yhdeksältä rupesi kotona mielenosoittajien pommit paukkumaan, kun jengi teki tietä paraatipaikalle. Ihmisiä tuli bussilasteittain, en tiedä mistä asti. Pommien pauketta, rumpujen ja torvien sointia sekä helikoptereiden pörräystä sai kuulla koko päivän. Käveltiin 9 de Julion ohi lounasaikaan kun käytiin pikaisesti ulkosalla, ihmisiä riitti siis avenidalle asti vaikka oltiin kaukana pääaukiolta. Kuvista näkee, että hattara- ja choripanmyyjät on siellä protestoijien keskellä hakemassa pesot kotiin.

Tässä pieni videonäyte. Jos tarkkaan katsoo, voi nähdä pommien savun nousevan 9 de Juliolta, talojen välissä (Evitan vasemmalta puolelta).


Siinä viiden aikaan taisi ulkona rauhottua, koska sain viimein nukuttua vaatimattomat kolmen tunnin päikkärit ja nyt on olokin paljon parempi!

5 kommenttia:

 1. Voisin käyttää 24h vuorokaudesta yrittäessä ymmärtää tätä maata, sen historiaa ja nykytilannetta, mutta kysymyksiä tulvisi varmaan loputtomasti :) Parane pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kyllä ihan totta.. varsinkin kun joka päivä tulee niin paljon kaikkea uutta ihmeellistä ihmeteltävää! ;)
   Kiitos, eiköhän tämä köhä tästä kohta lähde kävelemään muille maille.

   Poista
 2. ^Samat sanat! Tällä matkalla huomasi hyvin, miten paljon Argentiina on mennyt alaspäin verrattuna esimerkiksi parin vuoden takaiseen. Jos nykyinen hallinto jatkaa samaa menoa, niin en uskalla edes miettiä millaista siellä on parin vuoden päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mäkin olen miettinyt, että onko alamäkeä laskettu pulkalla jo muutama vuosi vai enkö mä vaan ole aiemmin osannut kiinnittää näihin asioihin samalla tavalla huomiota.. toivottavasti tää mäenlasku ei enää kestä kauaa. Peson kurssi voisi laskea, ei muuta! ;)

   Poista
  2. Heii Jaoin sulle The Versatile Blogger-palkinnon! :) --> http://www.rantapallo.fi/sarrrri/2012/07/06/the-versatile-blogger-award-seka-21-faktaa/

   Poista