9. lokakuuta 2014

Tuhannen ja yhden yön maailmassa Barcelonassa

Kirjoitin hiljattain kuinka viimeiset päivät Barcelonassa kuluivat aika lailla kämpillä ilmastointilaitteen ja ibuproffan armoilla, mutta kyllä me sitten onneksi joka tapauksessa jotain muutakin ehdittiin tehdä. Nimittäin oltiin saatu häälahjaksi muutama viikko aiemmin pari sellaista juttua, jotka piti "lunastaa" Barcelonassa ja haluttiin tehdä se ennen muuttoa. Niinpä lauantai-illalle varasin vuoron "baños árabes" -spasta (espanjalaisittain "arabialainen kylpylä"), jonne oltiin saatu lahjakortti, joka piti sisällään kylpylässä lillumisen sekä 45 minuutin kaksin käsin tehtävän hieronnan. Aire -niminen kylpylä löytyykin ihan Barcelonan keskustasta, Ciutadelan puiston kupeesta.

Olen joskus lähemmäs 20 vuotta sitten käynyt viimeksi kylpylässä (Naantalissa) ja Nicolle tämä oli ensimmäinen kerta. Meistä kumpikaan ei myöskään ollut koskaan ollut hieronnassa. Niinpä meitä vähän jännitti etukäteen koko touhu, mutta se osoittautui aivan mahtavaksi. Jännää oli myös se, että saatiin varattua kylpylä lauantai-illaksi ajalle 22-24 ja se ei suinkaan ollut viimeinen vuoro, nimittäin sen jälkeenkin paikalle valui lisää väkeä.


Airen tiloista löytyy suolavesiallas, poreallas sekä +16, +36 ja +40 -asteiset altaat. Itse tykkäsin eniten suolavedessä sekä viileässä altaassa lillumisesta, kun taas Nico viihtyi parhaiten porealtaassa (en pitänyt siitä, että vettä roiskui siellä koko ajan naamalle). Kylpylä oli erittäin tunnelmallinen, siellä oli hiljaista, suhteellisen vähän väkeä sekä himmeä valaistus. Tykkäsin siitä, että heti kättelyssä meille annettiin kylpytakit, työntekijät ohjasivat minne mennä sekä antoivat sellaiset liukuestesukat/jalkineet joissa liikuttiin. Paikalta löytyi muuten myös höyrysauna, jossa tuoksui eukalyptys oikein vahvasti. Niin vahvasti, että rupesi aluksi yskittämään. Sauna oli aika kivaa vaihtelua, mutta asteita olisi saanut olla parisenkymmentä lisää!


Allas-alueen keskeltä löytyi tunnelmallinen huilipaikka, josta sai kaataa itselleen vettä tai ehkä maailman herkullisinta minttuteetä. Itse taisin nauttia lähemmäs kymmenen (pientä) kupillista minttuteetä kaiken sen altaissa lillumisen, saunan ja hieronnan ohella. Ensimmäinen hieronta-kokemus oli aikamoinen. Kaksi Aladdinin maailman mukaisesti pukeutunutta tyttöä kun yhdessä vetivät 45 minuutin koko kropan hieronnan, kaataen aina välissä taikalampun näköisestä astiasta kuumaa öljyä. No, kerta se on ensimmäinenkin. En ehkä osannut ihan täysin rentoutua, koska jännitin huvittuneena, mitäköhän seuraavaksi.

Kaiken kaikkiaan kokemus oli erinomainen. Oltiin niin innoissamme, että totesimme heti palaavamme tuonne kylpylään seuraavalla Barcelonan reissulla. Ehkei hierojalle, mutta ainakin altaisiin ja minttuteetä litkimään. Paikalla oli lähinnä pariskuntia, joten tunnelma oli todella rauhallinen. Ainakin siihen asti, kunnes paikalle saapui kolme juroa itänaapuria pölpöttämään kovaäänisesti. Siinä vaiheessa oltiin kuitenkin jo nautittu paikasta vuoromme edestä, joten päätimme suunnata ihan tyhjiin pukkareihin. En tiedä oliko paikalla noin hiljaista lähinnä erikoisesta ajankohdasta (lauantai-ilta ja keskiyö) johtuen, vai rajoitetaanko kävijöiden määrää juuri sopivasti. Kerrassaan täydellistä!

8 kommenttia:

 1. Mä kävin tuolla viime viikolla, ja postaus odottaa drafteissa :D. Ihana, täydellisen rentouttava paikka, ollaan käyty jo useamman kerran. Love it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä! Hauska sattuma.. tää kans roikku drafteissa muutaman viikon :) Haluan kyllä ehdottomasti tuonne takaisin kun Barcelonaan palaan!

   Poista
 2. Miun on nyt ehkä pakko kirjoittaa tuo paikka ylös, kuulostaa niin unelmalta! :) Kerran olin arabialaisessa kylpylässä Granadassa, mutta siitä on ikuisuus. Tuo on just ihanaa hemmottelua. Varmasti on ollut ihanaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ehdottomasti. Täytyykin pitää mielessä jatkossakin nää arabialaiset kylpylät :)

   Poista
 3. Ihanaa luksusta! Ja tuossa sen hetkisessä tilanteessa oli varmasti ihanaa päästä hetkeksi rentoutumaan. :) Kuvien perusteella näyttää todella tunnelmalliselta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, todellakin. Oli ihan mielettömän tunnelmallinen paikka ja mielestäni täydellinen lahja - eipä tulis tuonne muuten vaan mentyä noin muuten. Sopii kyllä vaikka synttärilahjaksikin, ja sitten pääsis itekin mukaan :)

   Poista
 4. Näyttää kyllä aivan ihanalta paikalta! Pääsin Kolilla kokeilemaan hotellin kylpylää joka oli myöskin tehty enemmän aikuisille ja paikka oli mitä mainioin. Juuri tuollainen rauhaisa lillumispaikka missä voi rentoutua oikein kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, sielläkin on varmaan upeat maisemat kylpylälle, ellei ollu ihan kellarissa :) Toi oli kyllä super tunnelmallinen paikka!

   Poista