3. helmikuuta 2013

Madrid - lomalla pääkaupungissa

Alkuviikosta vietin pari päivää Madridissa Aberdeenin aikaista opiskelukaveria moikkaamassa. Ei oltu kaverin kanssa nähty puoleentoista vuoteen, joten tämä oli aika mahtava jälleennäkeminen. Kaverini tekee myös juuri kansainvälisten suhteiden maisteria, joten kävin yhtenä päivänä luennoillakin vierailevana kuunteluoppilaana tsekkaamassa miten pääkaupungissa näitä juttuja opetetaan. Yhtenä iltana tapasin myös vanhaa kollegaa kesän 2006 Disney-ajoilta. Viime näkemisestä olikin kulunut muutama vuosi.

En oikein tiennyt mitä odottaa Madridista kaupunkina. Tiesin, että se on tottakai suurempi kuin Barcelona ja joidenkin mielestä buenosairesimainen. Toiset taas sanoo, että Madrid on enemmän "espanjalainen" kun Barcelona. Itselleni tuli heti siellä kaupungin kaduilla ja kujilla kävellessä elävästi enemmänkin Pariisi mieleen. Buenos Airesin tunnelmaa tuli keskiviikkoaamun metroruuhkassa, joka melkein ylsi argentiinalaisen metroon pääsy -taistelun tasolle.


Madrid on arkkitehtuuriltaan tietenkin erilainen kuin Barcelona. Pääkaupungista löytyy enemmän juhlallisen kuninkaallisia rakennuksia kun täältä Kataloniasta. Madridiin turistit ehkä hukkuu paremmin, koska sain sellaisen käsityksen, että siellä on monta "keskustaa" ja muutenkin enemmän ihmisiä. Ehkä tämä johtui siitä, että kyseessä oli todellakin tammikuu, eikä mikään pahin sesonki. 

Pidin Madridista, mutten voi sanoa ihastuneeni siihen. Barcelona tuntuu jotenkin paljon kodikkaammalta ja turvallisemmalta, koska kaupunki on kooltaan paremmin hallittavissa. Madridiin varmasti suuntaisin kyllä toistekin. Vajaat kolme päivää oli ehdottomasti liian lyhyt aika näkemään kaikkea mitä Espanjan pääkaupungilla on tarjota. Viimeisenä päivänä suuntasinkin Retiron puistoon, joka yllätti oikein positiivisesti. Siitä lisää seuraavalla kerralla..

9 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kauniilta ja siistiltä, ihanan teräviä kuvia. Olen nähnyt Madridin vain valoina taivaalta käsin, mutta se ainakin oli niin kaunis näky, että päätin vierailla siellä jollain reissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Itseasiassa nyt kun mainitsit, kaupunki olikin yllättävän siistin oloinen. On se ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!

   Poista
 2. Hienoja kuvia. Oon pitkään halunnut jo käydä Madridissa! Kuvista päätellen on aika pariisimainen.. Voi tätä matkakuumetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. On se aika pariisimainen, kaduilla on vain vähemmän koiran kakkaa ;)

   Poista
 3. Minäkin taitaisin tykätä enemmän Barcelonasta. Mutta se johtuu kyllä niistä Gaudin taloista, jotka haluaisin nähdä omin silmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gaudin rakennukset on kyllä vaikuttavia ja näkemisen arvoisia. Onneksi tänne voi matkustaa minä vuodenaikana tahansa :)

   Poista
 4. Oon samaa mieltä, Barcelona on kivempi kaupunki, vaikka Madrid olikin päheempi paikka. Kovin "señorial" ja sen vuoksi pariisimainen... Hienoja kuvia! :)

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia tosiaan! Hyvä että menit myös Retiron puistoon :) Se oli yksi mun lempipaikoista!

  VastaaPoista