17. lokakuuta 2013

Instagram Travel Thursday: Parc Güell BCN


Kenellekään blogiani jo jonkin aikaa seuranneelle tuskin tulee yllätyksenä mieltymykseni Parc Güelliin. Sen takia tuntuikin luontevalta omistaa ensimmäinen Instagram Travel Thursday postaus kyseiselle puistolle. Arvioiden mukaan noin 4 miljoonaa ihmistä vierailee siellä vuosittain. Se onkin täynnä ihmisiä, turisteja sekä paikallisia ulkoilijoita, ympäri vuoden. 


Vaikka asunnonetsintä Barcelonassa osoittautui viime vuonna yllättävänkin tuskalliseksi, kävi meille loppujen lopuksi aikamoinen mäihä, kun päädyttiin puolivahingossa asumaan ihan Parc Güellin viereen. Puistosta onkin tullut meidän vakiopaikka, kun tulee tarve lähteä happihyppelylle tai juoksulenkille. Sen lisäksi, että ollaan tietenkin viety kaikki meillä viimeisen vuoden aikana käyneet vieraat myös tutustumaan puistoon vähintään kerran. Joskus tulee istuskeltua mosaiikkiparvekkeilla ihan vain ihmisiä bongaillessa. Jokaisella on tietenkin oma tapansa esiintyä kameran linssin edessä, mutta joidenkin tyyli on vaan keskimääräistä huvittavampi. Jalka vinoon, suu suppuun, pää kenoon ja vieno hymy huulille. Paikka on ihmisbongailulle mitä parhain!


Yksi puiston parhaita puolia on se, että vaikka se onkin ympäri vuoden täynnä väkeä, ihmiset hukkuu sinne aika hyvin. Lukuunottamatta suosituimpia alueita. Puistossa voi rauhassa tehdä pienen tai suurenkin kävelylenkin ja kuunnella erilaista musiikkia reggaesta, spacedrumiin tai huilun- ja kitaransoittoon. Mahtavia puistomuusikoita riittää! Mukaan voi ottaa eväät ja nauttia niista piknik-alueilla tai sitten ns. monumenttialueen mosaiikki-parvekkeilla. Mun Parc Güellin lempparibändi the Mañanersin FB sivujen mukaan poliisi on kuitenkin ruvennut ahdistelemaan heidän musisointia puistossa, joten saa nähdä kuinka kauan tästä rempsakasta reggaesta (ja muusta puistomusiikista) pääsee vielä nauttimaan.


Sen lisäksi, että puisto itsessään on älyttömän kaunis ja täynnä pieniä yksityiskohtia, puita, vihreitä papukaijoja, katumyyjiä yms. on sieltä myös mahtavat näkymät lähes koko Barcelonaan. Parc Güelliin kannattaa siis suunnata jo pelkästään sieltä avautuvien maisemien puolesta.


Kuten sanottu, puisto on täynnä ihmisiä ympäri vuoden. Viimeiset 12 kuukautta on tullut lähes päivittäin ihmeteltyä sitä pyhiinvaeltajien määrää, joka puistoon piipertää. Jos haluaa tutustua puistoon pienemmässä väkijoukossa, kannattaa välttää viikonloppua ja suosia ennemmin arki-iltoja. Arkipäivien aamuista minulla ei ole omaa kokemusta, mutta ylläolevat lähes autiot kuvat parveketasanteelta ovat yhdeltä maagiselta torstai-illalta kesäkuulta. Saatiin puisto lähes täysin itsellemme.


Kirjoitin Parc Gëllin yksityistämisaikeista maaliskuussa (klik) ja valitettavasti addressista ja kampanjasta pääsymaksun perintöä vastaan ei tällä kertaa ollut hyötyä. Virallisten nettisivujen mukaan puistosta tulee maksullinen lokakuun 25. päivä. Aivan kohta! Puistossa onkin tällä hetkellä kova jylläys menossa, jotta lipunmyyntipisteet sun muut rajoitteet saadaan paikoilleen. Etukäteen ostettuna pääsylippu tulee maksamaan 7 euroa ja puiston ovelta 8 euroa. Listätietoja täältä. P*ska juttu, mutta minkäs teet. Onneksi ihan koko puistoa ei tulla "sulkemaan" maksulliseksi, vaan lähinnä pelkästään "monumenttialue", jolta mosaiikkiparvekkeet ja kuuluisa lisko löytyvät. Kaupungin pormestarin meille lähettämän kirjeen mukaan vain 7,9 prosenttia puiston pinta-alasta tulee maksulliseksi. Ehkä jatkossa siellä voi käppäillä rauhallisemmissa merkeissä.


Jotain järkeä on heillä sentään päässä ollut, nimittäin lähialueen asukkaat pääsevät jatkossakin sisään ilmaiseksi. Meilläkin on jo omat Parc Güell -kortit kaupungilta tilattuina, joten päästään onneksi jatkamaan näitä umpimähkäisiä päiväkävelyjä. Puiston lähialue on joka tapauksessa täyttynyt  kuvissa näkyvistä iskulauseista. All in all, Parc Güell on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka Barcelonaan tullessa!

Muita Instagram Travel Thursdayn postauksia voi käydä tsekkaamassa järjestäjien (Kaukokaipuu, Destination Unknown ja Running with Wild Horses) blogeista. Lisätietoa itse tempauksesta sekä ohjeet voi lukea täältä. Minut löytää instagramista nimimerkillä @annikaig.

23 kommenttia:

 1. Se on kyllä kaunis puisto ja vaikka todella harmi että se muuttuu maksulliseksi mutta onneksi sentään lähialueiden asukkaat pääsee vielä ilmaiseksi sisään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, saa nähdä rajoittaako se oikeesti vieraiden määrää, vai saako kaupunki vaan muutaman ylimääräsen millin talousahdinkoa auttamaan.

   Poista
 2. Mahtavaa kun lähdit mukaan mukaan IG Travel Thursday - tempaukseen! Itselleni Barcelona ei ole ollenkaan tuttu, mutta mielelläni kyllä kävisin aamulenkeillä noissa Parc Güellin maisemissa, upealta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vihdoin päätin lähteä. Barcelona on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Kauniita, aamulenkille sopivia puistoja riittää :)

   Poista
 3. Mun suosikkipaikkoja ehdottomasti! Kohta pääsen taas käymään... siitä on valehtelematta 10 kun viimeks kävin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jo on sitten aikakin päästä käymään siellä uudelleen! :)

   Poista
 4. Voi ikävä jos se tulee maksulliseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on minustakin, toivottavasti ei olis pysyvä ratkaisu vaan vain tällainen talouskriisin aiheuttama kaupungin lisätarve.

   Poista
 5. Oho, kuinka kallis maksu! Kuvittelin, että pyytäisivät noin 2 euroa. Mutta kiva kuulla, että koko puistoa ei olla maksulliseksi laittamassa. Ja hienoa, että lähialueen asukkaat pääsevät ilmaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on toi aikamoinen hinta ihan nollasta noin korkeaksi. Siitähän se rupeaa sitten varmasti nousemaankin. Kirjeen mukaan, vain alle 8% tulee maksulliseksi, mutta en tiedä miten ne meinaa todellisuudessa rajoittaa sen alueen muureilla tai aidoilla. Toistaiseksi sellasia ei näy.

   Poista
 6. Voi vitsi mikä paikka, ja ihan naapurissa vielä! Onneksi sentään lähialueiden asukkaat pääsevät jatkossakin ilmaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ihan mahtava paikka. Ehdottomasti käymisen arvoinen!

   Poista
 7. Voi vitsi. Tää on nyt ihan hirveetä, mutta kun katoin, että säkin oot alkanu tekee näitä Instagram Travel Thursday, mun eka ajatus oli, että "eeeeei". Kun mun mielestä ne, jotka on näillä blogeillä pyöriny on niin tyyyyylsiä. Jotenkin tekemällä tehty! Mutta tää oli tosi kiva!!
  Olin vähän järkyttynyt puiston hinnasta. Tosi tylsää! Saatteko noilla omilla korteilla viedä vieraitakin sinne? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, no.. kiitti :D mietinkin pitkään, että lähdenkö mukaan, mutta sit tää on oikeesti ehkä hyödyllinen tänne matkaaville, joten ajattelin, että tää vois olla hyvä idea :) Oon kyllä samaa mieltä, että osa vastaavista on ollut vähän tekemällä tehtyjä, ilmaan mitään oikeeta asiaa tai edes kuvia. Mutta jokainen nyt laittaa blogiinsa mitä tykkää.

   En usko, että saadaan viedä korteilla vieraita, mutta selvitän sitten kun saadaan kortit. Ehkä niitä voi ainakin lainata, kun tuskin ne henkkareita kyselee enää sen kortin lisäksi. Mä toivon, että niissä ei olis mitään "eräpäivää", jotta voidaan käyttää niitä jatkossakin jos muutetaan muualle ja tullaan täällä käymään :D

   Poista
  2. Tottakai, jokainen laittaa blogiinsa ihan mitä lystää :) Minä myös!

   Tosi hyvä juttu kuitenkin, että saitte tollaset kortit. OIs kyllä aika ankeeta tietää, että lähistöllä on puisto, mutta sinne ei voi mennä kuin maksamalla. Niin kuin täällä Dubaissa. Tosin se maksu on n. euron, mutta.. silti sinne ei tuu ikinä lähdettyy :) Paikalliset kylläkin, mutta mulle ei tulis mieleen maksaa siitä, että saan nähdä vähän vihreetä. Tosin, Park Guell nyt on ihan eri juttu. Siitä voisin jopa maksaakin :) (tosin en ehkä jos asuisin siinä vieressä). :)

   Poista
 8. Ihanaa, että lähdit mukaan meidän tempaukseen! Ja vieläpä tosi hienolla avauspostauksella, mahtavia kuvia! :)

  VastaaPoista
 9. Jospa ne pääsylippurahat menis puiston ylläpitoon ja kaakelit säilyis erityisen kauniina :)

  VastaaPoista
 10. Aivan tajuttoman kauniita kuvia Barcelonasta!!! Mulla on armoton tarve päästä tuonne PIAN, onneksi asia varmaankin korjautuu kevään mittaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera, kevät ei ole ollenkaan hullumpi vierailuaika (kunhan välttää pääsiäistä!) :)

   Poista
 11. Onko se kortti vain lähialueelle vai saako sen vaikka asuisi barcelonetassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se taida yltää edes Gràcian asukkaille, joten ymmärtääkseni vaikutusalue on laitettu ihan minimiin! :)

   Poista