13. lokakuuta 2013

Kaunis Valencia

Kesäkuussa silmiini osui Grouponin alennus muutamaan hotelliyöhön Valenciassa. Strategiani oli ostaa kuponki ja sen avulla pakottaa meidät viettämään kaksi yötä (yhteensä 65e) Valenciassa tänä syksynä. Ja onnistuihan se, nimittäin viime viikonloppuna käytiin tutustumassa kaupunkiin. Junaliput vain osoittautuivat kalliimmiksi kun mitä osasin etukäteen kuvitella. Parhaimpina matkustusaikoina nopeimmat junat olisivat maksaneet noin 40e suuntaansa henkilöä kohden. Loppujen lopuksi maksettiin kahden hengen lipuista edestakaisin Barcelonasta Valenciaan yhteensä pikkasen reilut 80 euroa (täällä ei opiskelija-alennuksia tunneta). Junamatka kesti noin 3,5 tuntia suuntaansa, joten siinä ehdittiin kattella ipadilta muutama jakso House of Cardsia kun pimeän tullen ei pahemmin enää maisemissakaan ollut näkemistä.

 photo 8d11420b-2710-480c-b504-aea3c89923a7_zps404052d9.jpg

Menomatkalla juna oli reilun tunnin myöhässä meille epäselvästä syystä, joten oltiin perillä vasta puolen yön jälkeen. Onneksi hotelli oli suht lähellä juna-asemaa ja päästiin kätevästi suoraan sänkyyn. Lauantaina oltiinkin sitten valmiina heti aamusta valloittamaan Valencia. Juna-asema näyttikin päivän valossa aivan huikealta. Vierestä löytyy paikallinen Plaza de Toros, jossa oli sunnuntaina käynnissä härkätaistelu. Kataloniassa vastaavat on ollut kiellettyjä vuodesta 2011 lähtien. Nähtiin mainosjulisteista, että 11 eurolla olisi päässyt katsomaan härkätaistelua tuolle areenalle, mutten kyllä maksaisi siitä showsta penniäkään.


Asteita ei tainnut oikeasti olla ihan noin paljon. 

 photo IMG_0180_zps87180aba.jpg
 photo d73fae01-2973-4381-812b-d7b9f1bd72b3_zps22f6f3a7.jpg

Tässä piti vähän tutkia karttaa, ettei lähdettäis heti kättelyssä väärään suuntaan. Olin saanut paikalliselta kaverilta etukäteen vinkkejä minne kannatti mennä, mutta onneksi turistipiste osui kohdalle ihan alkuvaiheessa ja saatiin sieltä kartta mukaan. Oi vitsit oli ystävällistä porukkaa. Barcelonalaisten ystävällisyyden puutteen huomaa vasta kun täältä lähtee muualle, missä ihmiset on oikeesti ystävällisiä. Madridilaiset ja valencialaiset on ihan eri maata kun nää barcelonalaiset. 


Löydettiin myös paikallinen kauppahalli. Mielettömän hieno rakennus, niin ulkoa kuin sisältäkin.


Ja aina yhtä hauska vitsi. Concha on Espanjassa naisen nimi (muun muassa meidän naapuri), mutta Argentiinassa se tarkoittaa sitä suomalaista v-sanaa.


Jotkut rakennukset on hulvattoman kauniita. Katsokaa nyt noita parvekkeiden lattiakaakeleita. Miltähän ne näyttää parvekkeella istuvalle?


Yksinäinen appelsiini. Kummallista, että saman puun muut hedelmät ovat vielä täysin vihreitä.


Alla näkyy Plaza de la Virgen -Neitsyt Aukio, josta löytyy Valencian katedraali. Sen torniin pääsee nousemaan parin euron maksusta. Voin kertoa, että niitä portaita oli muutama. Onneksi oltiin paikalla alkupäivästä, koska iltapäivällä tuonne ei olisi enää jaksanut kiivetä. Reidet huusi hoosiannaa. Mutta maisemat olivat kaiken kiipeämisen ja niiden kahden euron arvoiset.


Valencia yllätti meidät kauneudellaan ja mahtavalla puistollaan -siitä lisää myöhemmin. En ymmärrä miten joku voi sanoa, ettei tuonne kannata mennä. Mun mielestä kannattaa ehdottomasti, mutta pari päivää riittää ihan mainiosti.

12 kommenttia:

 1. Ai että mä rakastan Valenciaa... katopa muuten mun uusin postaus. Aika samoilla linjoilla ollaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa sattuma! Voisin hyvinkin kuvitella asuvani Valenciassa joskus :)

   Poista
 2. Tosi kauniita kuvia! Ja ihan uskomattoman upeita rakennuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kaupunki oli täynnä upeita rakennuksia ja huokui sellasta rauhallista tunnelmaa.

   Poista
 3. Ja mä kun just tänään selitin kaverille, että oon niin rakastunu Valenciaan nyt kun oon täällä hetken aikaa asunu että en taidakaan malttaa vaihtaa kevääksi Barcelonaan niinkuin oli alunperin suunnitelma... :D Ihana, ihana Valencia <3 Pari päivää ei riitä mihinkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en yhtään ihmettele.. ehkä siellä olis enemmäkin nähtävää, mutta tällaiseen pintapuoliseen raapaisuun meille riitti 2 päivää. Barcelona on kyllä myös ihan mahtava, paha valinta! :)

   Poista
 4. Valencia on ihana paikka, pitäisi mennä uudestaan! Pari kertaa nopeasti käyny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tilaisuuden tullan matkustaisin uudestaan!

   Poista
 5. Huippukaunis paikka ja nayttaa ainakin oikein hyvin yllapidetylta. Ja kunnon kartan ootte saaneet, eikä sellasta pilipalituristiversiota! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kaupunki vaikutti tosi siistiltä, vaikka toisaalta sellaisia purettuja ja romahtaneitakin taloja löytyi keskusta aika monta. Ei kuitenkaan ihan BsAs tyyliin. Toi kartta oli muuten ehkä yks parhaimpia turistikarttoja, mitä olen eläessäni nähnyt :)

   Poista
 6. Onpa kaunista.En ole Valenciassa tainnutkaan käydä,Tuosta yksinäisestä appelsiinista muuten;tässä ihan naapurissa on sitruunapuussa muutama keltainen sitruuna ja kaikki muut vielä vihreitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, se taitaa sitten olla näiden sitruspuiden tapa :) Näyttää aika hassulta, että yksi on voinut kypsyä noin ylitse muiden.
   Valencia on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mutta niitä taitaa maailma ollakin pullollaan! :)

   Poista