17. joulukuuta 2013

Muutto!


Meidän viikonloppu koostui laatikoista, laatikoista, laatikoista ja tavaroista, tavaroista ja tavaroista. Siis pakkaamisesta. Olisin voinut laittaa pääni pantiksi, ettei meillä ole tuollaista tavaramäärää kämpässä, mutta niin siinä sitten kävikin, että useampi pahvilaatikko täyttyi kaapeista ja laatikoista löytyvällä roinalla. 

Ensimmäistä kertaa elämässäni muutan pahvilaatikoiden kanssa. Tähän asti kyseessä on aina ollut maksimissaan kahden matkalaukun muutto. Tällä kertaa matkalaukkuja oli neljä ja eri kokoisia pahvilaatikoita ehkä parikymmentä. Todettakoon, että osa niistä oli oikein pieniä. Onneksi saatiin hamstrattua lauantai-iltapäivällä muutama La Sirena-ruokakaupasta, joka viimein tuli apuun kun meidät oltiin jo muualla käännytetty pois. 

Pakkaamisen ohella meidän viikonloppu koostui puoli-ilmaisesta lounaasta syyrialaisessa Ugarit -ravintolassa. Ikinä ei ole ollut niin huono ja hyvä tuuri samaan aikaan. Meidät siirrettiin eri pöytään kahteen kertaan, ensimmäisen kerran ennen tilauksen tekoa ja toisen kerran alkupalaa syödessä. Mutta tästä hyvästä saatiin juomat ja jälkkärit ilmaiseksi, sekä vielä kaupan päälle lisää jälkkäriä ja kuohuvaa joulunalus-juomana. Ei meitä haitannut vaihtaa pöytää, ensin hälinästä rauhallisempaan nurkkaukseen ja sitten vielä viileästä oven vieruksesta ja kohtalokkaan lähellä suurta lapsilaumaa sijaitsevasta pöydästä vielä rauhallisempaan ja lämpimämpään nurkkaukseen. Melkein kun lottovoitto.

Tätä kirjoittelen jo Suomesta käsin (oikeastaan tarinoin Münchenin lentokentältä välilaskun aikana, mutta julkaisu tapahtuu Helsingissä), jonne tulin nauttimaan perheeni seurasta, joulunalusesta ja ensi viikolla joulustakin. Nico jäi Barcelonaan tyhjään kämppään yhden kattilan, pannun ja lakanan kera vielä viikoksi töihin. Onneksi lämmitys sentään toimii.

Muuttokuvasta säikähtäneitä rauhoitelleksani todettakoon, että kyseessä on vain pienimuotoinen maiseman vaihdos. Muuttolaatikot menivät lähestulkoon sydänkohtauksen partaalla olevan kaverin nurkkiin ja me palaamme Argentiinasta loman jäljiltä tammikuun lopussa Barcelonaan; molemmat ilman kämppää, toinen työllistettynä ja toinen työttömänä. Eli pienten Suomi- ja Argentiina-keikkojen jälkeen tarinointi jatkuu ah niin ihanasta Katalonian pääkaupungista ensi vuoden puolella.


Ja varmasti sitä ennen muilta mailta..

8 kommenttia:

 1. No mukavaa joulua sinne kotisuomeen, nauti meidän muidenkin edestä laatikoista, pipareista ym! (ja kai se lumikin täytyy mainita, vaikkei sitä kaipaa heh)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos oikein paljon Matkatar! Hyvää vuodenvaihdetta teille sinne etelään :)

   Poista
 2. Vahanko saikahdin noita laatikoita! Vaikka sinansa tietysti ois voinut olla mukava yllari, etta muutatte vaikka tanne :) Maailma ei silti olisi entisensa ilman b&b Annicosta Barcelonassa. Ihanaa suomeilua! Pani odottaa jo ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, no vielä ei toistaiseksi olla kaupunkia vaihtamassa, vaikkei sitä koskaan tiedä. Colectivizaishon loppui jo :( ja ehkä mun pitäis itse kirjottaa vol. 2 jos en muualta töitä saa :P Mäkin odotan Pania ja sun näkemistä!

   Poista
 3. Mukavaa joulunviettoa Suomessa ja samoin hyvää Argentiinan-matkaa! Tuolla laatikkomäärällä on vielä helppo muuttaa;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael! Hyvää joulua Israeliin myös! Onneksi tämä laatikkomäärä on vielä hallinassa ;)

   Poista
 4. Vähän kyllä sai laatikkovuori mietittymään, että mitä uutisia sulla on kerrottavana! ;) Mukavaa joulun aikaa Suomeen ja ihanaa Argentiinan reissua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei onneksi mitään liian hurjia uutisia :) Kiitos paljon, hyvää joulua Portugaliin myös!

   Poista