25. lokakuuta 2014

Lucca - Tornien kaupunki

Toukokuun Italian reissulta muurien ympäröimä Lucca jäi meille erityisesti mieleen muun muassa lukuisten torniensa ansiosta. Kaupunkia ympäröivän muurin päältä keskustaa ihastellessa horisontissa näkyi joka puolella erinäköisiä torneja. Yksi niistä herätti kuitenkin enemmän huomiota, nimittäin sen katolla kasvoi puita. Torre Guinigi on yksi kaupungin merkittävimmistä torneista ja tunnettu nimenomaan yläkerrassa kasvavan puutarhansa takia. Ilmeisesti Torre Guinigi on yksi harvoista jäljellä olevista torneista koko kaupungissa, joka oli ennen kuuluisa sieltä löytyvien 250 torninsa vuoksi. Niitä on siis joskus ollut vieläkin enemmän!

IMG_3849
IMG_3838
IMG_3917
IMG_3923
IMG_3926
IMG_3935
IMG_3936
IMG_3927
IMG_3947
IMG_3945
IMG_3919
Puiden täytteisestä tornista oli muuten upeat näkymät koko kaupungin ylle. Ja Lucca oli erittäin symppis paikka!

6 kommenttia:

 1. Piti ihan googlettaa missäpäin Italiaa tälläinen Lucca sijaitsee, kun en ollut koskaan kuullutkaan. Kiitos, että sivistit minua taas pikkuisen :D Näyttää kivalta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vitsit, en tähän enää karttaa laittanutkaan (se kävi kyllä mielessä), kun laitoin edelliseen Lucca-postaukseen :) Oli hieno paikka! Kiitos, että itsekin sivistät harvase päivä eri kohteista :)

   Poista
 2. Mekin käytiin Genovasta käsin päiväretkellä Luccassa, ilman minkäänlaisia ennakko-odotuksia kyseisestä paikasta, ja sehän paljastui juurikin symppikseksi pikku kaupungiksi! Se vähäinenkin kuvamateriaali tuolta päivältä on mulla valitettavasti jossain hukassa, mutta muistan, että käytiin jonkin aukion kupeessa syömässä lasagneannokset ja kiivettiin just yhteen noista Luccan korkeista torneista - oiskohan ollut peräti tuo sama, jaa-a..ei voi muistaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelenkin, että ehkä siitä mainitsit. Mulla on myös sellasia vanhoja reissuja ihan hämärän peitossa, niin se muisti pettää :)

   Poista
 3. Olen samaa mieltä, Lucca on tosi symppis paikka. Kun mä olin siellä kolmisen vuotta sitten, tykkäsin siitä tosi paljon. Monet kaupungit Toscanassa on niitä kukkulakaupunkeja, joten Lucca oli vähän erilainen. Ainakin silloin siellä oli tosi paljon pyöräilijöitä ja kapeilla kujilla mä ihmettelin, että miten ne oikein selviävät niistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta. Tuolla ja Gardan alueella oli kyllä ihan hirmusesti pyöräilijöitä joka suunnalla!

   Poista