4. marraskuuta 2015

Lontoolle uusi mahdollisuus

Vierailin Lontoossa ensimmäistä kertaa marraskuussa 2006. Reissu toteutettiin yhdessä yhden läheisimmän ystäväni kanssa ja se taisi olla niitä ihan ensimmäisiä "yksin" (= ilman perhettä) tehtyjä lomareissuja, jotka suunniteltiin ja toteutettiin nettivarausten välityksellä. Neljä päivää Lontossa kului nopeasti niitä perinteisiä turistinähtävyyksiä tutkien. Kaupunki ei nyt varsinaisesti noussut heti suosikkien joukkoon - tunnelmaa ei varsinaisesti myöskään parantanut isoisäni menehtyminen iltana ennen reissuun lähtöä - mutta loma oli silti oikein onnistunut.

Kuvat ensimmäiseltä Lontoon reissulta v. 2006.

Seuraava kohtaaminen Lontoon kanssa sattui toukokuussa 2008. Asuin Skotlannissa, passini oli juuri hajonnut ja edessä oli ensimmäisen vuoden koeviikko ja sen jälkeen reissu Itä-Eurooppaan. Erinäköisten selvittelyjen jälkeen selvisi, ettei auttanut muu, kuin suhauttaa 12 bussia etelään Suomen suurlähetystöön hankkimaan uutta (pika)passia. Vietin Lontoossa kokonaisen päivän, saavuin aamulla varhain kello 7 aikaan ja lähdin samana iltana takaisin yöbussilla Skotlantiin. 

Kuvat ensimmäiseltä Lontoon reissulta v. 2006.

Muutamaa viikkoa myöhemmin saavuin jälleen Lontooseen, tosin en tainnut viettää kaupungissa edes kokonaista päivää. Olimme läpikulkumatkalla. Aamulla saavuttiin bussilla Skotlannista ja iltapäivällä lennettiin edelleen Kroatiaan. Muistan hengailleeni reissukavereiden kanssa jossain puistossa, mutta en edes muista mikä puisto mahtoi olla kyseessä.

Kuva mysteeripuistosta v. 2008.

Toinen varsinainen Lontoo-Lontoo -reissu onkin sitten jo yli viiden vuoden takaa. Vietin kaupungissa muutaman päivän ihan tositarkoituksella ja suunnitellusti ystäväni Lauran kanssa elokuussa, ennen viimeisen Skotlannin yliopistovuoden alkua. Yövyimme legendaarisessa 21 hengen dormissa, josta löytyi kokonaiset seitsemän kolmikerroksista sänkyä. Muistan, että hengailimme taas jossain todella kivassa puistossa, mutta nimestä ei ole hajuakaan. Valitettavasti tuostakin reissusta on hieman hatarat muistikuvat, nimittäin elin kipeäksi tulemisen aikoja, karsea olo iski sitten yöbussimatkalla Lontoosta Aberdeeniin.

Mysteeripuisto vol. 2, v. 2010.

Viimein ja tuorein Lontoon reissu onkin vuoden 2011 helmikuulta, jolloin vietin kaupungissa yhden kokonaisen viikonlopun Model United Nations -konferenssissa. Koko aika meni lähinnä sisätiloissa, joten siinä ei varsinaisesti Lontoota päästy ihmettelemään.

Valokuvistakaan ei ole apua Lontoo-fiilistelyyn.

Mutta, tämä kaikki pohjustus onkin nyt sellaiselle iloiselle uutiselle kuin että Lontoo, täältä tullaan! Ensi viikonloppuna suuntaan Lontooseen ensimmäistä kertaa argentinon kanssa yhdessä. Jos joku muistaa yhden ikivanhan postauksen toukokuulta 2013, niin todettakoon, että yksi niistä meidän suunnitelmista on jälleen ja vihdoinkin toteutusvaiheessa. "Vamos a ir a ver la banda de David Mateo - Mennään Dave Mathews bändin konserttiin." Lauantaina. O2 -areenalla.

Tajusin juuri, että olen viettänyt melkein enemmän aikaa elämästäni matkustamassa (!!!) Lontooseen tai Lontoosta pois, kuin Lontoossa itsessään. Kuusi yhdensuuntaista matkaa välillä Aberdeen-Lontoo, à 12 tuntia, tekee yhteensä 72 tuntia. Tälläkään kertaan ei olla kaupungissa kuin reilut 36 tuntia.

15 kommenttia:

 1. Vitsi, mahtavaa! Antoisaa Lontoon reissua teille! Mä olen käynyt kerran, lukiossa oltiin leirikoulussa 5 pv Lontoo - 5 pv Pariisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! Olipa teillä mukava leirikoulu lukioaikana :)

   Poista
 2. Haha, mysteeripuisto on nimeltään St James Park :) Mä muistan tolta meidän Lontoo-reissulta ne mun järkyttävät rakot ja sun isot matkalaukut ja asenne "varastakaa vaan ne, I don't care!" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, joo. Kävin kurkkaamassa vanhan postauksen niiltä ajoilta ja löysinkin puiston nimen. Tuli vahvasti noi jutut mieleen, jopa sun rakot :D

   Poista
 3. Miksi Dave Mathews on David Mateo espanjaksi:D? (Tällainen kysymys nousi tätä tekstiä lukiessa haha). Hauskaa reissua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, se on yks meidän omista "käännöskukkasista" ja sanaleikeistä :D Kiitos!

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Eka mysteeripuisto näyttää aika paljon Regent's Parkilta kukkaistutuksineen. Mutta siis mistäs minä tiedän, aika harvassa Lontoon puistossa olen käynyt... Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
 6. Eka mysteeripuisto näyttää aika paljon Regent's Parkilta kukkaistutuksineen. Mutta siis mistäs minä tiedän, aika harvassa Lontoon puistossa olen käynyt... Hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
 7. Huippua Lontoon reissua! Toivottavasti teillä on antoisa viikonloppu. :) Minäkin olen tehnyt tuohon kaupunkiin vain pari päivän pikavisiittiä. Jostain syystä Lontoo on ollut sellainen läpikulkupaikka, mutta ehkä itsekin annan kaupungille vielä kunnon mahdollisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elina. Oli meillä taas ikimuistoinen Lontoon reissu :D Siellä on niin turkasen kallis yöpyäkin, että kiittelin kyllä vain yhden yön varausta.

   Poista
 8. Kivoja kuvia vuosien varrelta Lontoosta. Minä en ole Lontoossa käynyt vielä koskaan. Jotenkin vaan ei ole tullut lähdettyä eikä ole edes ollut mitään hinkuakaan sinne. Mutta ehkä joskus... :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos Matkatar :) On se mun mielestä ihan käymisen arvoinen kaupunki, vaikkei mitenkään lemppareihin kuulukaan.

  VastaaPoista