3. helmikuuta 2016

Takaisin Espanjaan

Muttei vissiin vieläkään pankkitilin sulkemismatkalle entiseen kotikaupunkiin. Nimittäin perjantaina suuntaan Barcelonan sijasta minilomalle Madridiin, jossa tapaan vanhan kunnon reissukaverin. Aiemmin ollaan lähinnä reissattu yhdessä Pariisissa, Etelä-Ranskassa, Pariisissa, New Yorkissa ja Pariisissa, joten eiköhän ole aikakin nähdä jotain muuta. 

IMG_2410

Tasan kolme vuotta sitten kirjoitin blogiin näin:

"Pidin Madridista, mutten voi sanoa ihastuneeni siihen. Barcelona tuntuu jotenkin paljon kodikkaammalta ja turvallisemmalta, koska kaupunki on kooltaan paremmin hallittavissa. Madridiin varmasti suuntaisin kyllä toistekin."

(3. helmikuuta 2013)

IMG_2414

Edelliskerralla Madrid ei siis pärjännyt kovin hyvin vertailussa silloiselle kotikaupunki Barcelonalle. Katsotaan miten käy tällä kertaa kun vastassa on loskaisen liukas Helsinki. Jostain syystä suuntaan kaupunkiin taas helmikuun alussa, mikä ei liene ihan paras ajankohta ihastua Madridiin.

Tälle reissulle ei kovin korkeita odotuksia löydy. Tarkoitus olisi ainakin syödä hyviä tapaksia, eksyä Madridin sivukaduille, löytää herkullisia churroja, etsiä muutamia argentiinalaisia tuotteita, tavata muutamaa kaupungissa asuvaa kaveria ja vaihtaa kuulumisia reissukaverin kanssa.

Jos keltään löytyy takataskusta Madridin parhaan churromestan tai alfajorien myyntipaikan osoite, niin laittakaa tulemaan. 

16 kommenttia:

 1. Vinkkejä en osaa antaa, mutta mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
 2. Mulla samat fiilikset Madridista kuin sulla... tosin viimeksi vierailin siellä niinkin kauan aikaa sitten kuin vuonna 2001. Mukavaa reissua, toivottavasti yllätyt positiivisesti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla. Ehkä toinen kerta toden sanoo :)

   Poista
 3. Mulla ihan samanlaiset tuntemukset Madridista - ei pärjää Barcelonalle! Mutta mukavassa seurassa, mikä jottei. Kivaa reissua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei Madridista sitten ole Barcelonan haastajaksi. Nyt oon lukenut hirveesti Madrid - Buenos Aires -vertauksia, joten jännä nähdä jos tunnen oloni kotoisammaksi tällä kertaa.

   Poista
 4. Kivaa reissua! Kävin Madridissa maaliskuussa 2009, ja silloin oli jo suomalaisittain ihan kesäistä. Toivottavasti kevät yllättäisi teidätkin. Ravintolasuosituksia en osaa antaa, mutta söin kyllä churroja ekaa kertaa juuri Madridissa. Eiköhän sieltä löydy joku kiva mesta teillekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näyttäis siellä olevan n. 10 astetta enemmän kuin Suomessa. Se on varmasti jo riittävästi saamaan kevätfiiliksen aikaan.

   Poista
 5. Mää edustan sitte sitä toista puolta eli tykkään Madridista ihan älyttömästi. Haaveilin sinne vaihtoon lähtemisestäkin tässä, mutta vaihdoin vähän suunnitelmia. Madrid on silti edelleen plan B, jos tää nykyinen suunnitelma ei nyt etenekään.
  Mukavaa reissua siis Madridiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, ettei kaikki ole samaa mieltä :) Nyt mua kiinnostaa mikä on sun plan A! Kiitos Katja.

   Poista
 6. Madrid on ihan kiva, mut minäkin tykkään Barcelonasta enemmän. Barcelona on niin paljon persoonallisempi. ;)

  Madridissa jos haluaa käydä churroilla, niin kannattaa ehdottomasti suunnistaa Chocolateria San Ginés Madrid 1894!!! :) Löydät sieltä kaupugin parhaimmat churrot. 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä :) Tuota churromestaa on nyt suositeltu niin monelta suunnalta, että pitäähän se etsiä!

   Poista
 7. Buen viaje Annika.Madridissa olen viettänyt pari päivää mutta minullekin Barcelona on jäänyt paremmin mieleen kuin Madrid.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jael, kyllä Barcelona edelleen vetää pidemmän korren :)

   Poista
 8. Hyvää matkaa, tai päivämääriä katsoessa sähän olet jo siellä (ja ehkä jopa jo takaisin). Mun taannoinen viikonloppureissu Madridiin oli iloinen yllätys, mulla kun oli jotenkin äärimmäisen negat fiilikset kaupungista etukäteen ja menin sinne pelkästään koska yhdistelmä Ryanairin halvat lennot + kaupungissa asuva kaveri. Likaisen suurkaupungin sijaan löysin ihastuttavia pikkukujia - eikä mulla toisaalta ole vertailukohtaa Barcelonaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta muuten, Madrid oli tosi siisti. Mä yllätyin tosi positiivisesti kuinka siistit kaikki kadut oli, ja tällä kertaa löysin minäkin enemmän niitä pikkukujia kun viimeksi :)

   Poista